İnegöl Saadet Partisi'nin, 2012 yılı Aralık ayında, Belediye Spor Salonu'nda gerçekleştirilen 5. Olağan Kongresinde, ilçe başkanlığına Ertan Sütçü seçilmişti.

Başkan Sütçü o gün bayrağı, Bahri Urgun'dan devralmıştı. Başkan Sütçü şimdi nöbeti, Hasan Eroğlu'na devretmeye hazırlanıyor.

Başkan Sütçü, İnegöl İmam Hatip Lisesi mezunu. Altın Nesil Okulları'nda yıllarca Beden Eğitimi öğretmenliği yaptı. Amatör Kulüplerin birçoğunda teknik direktör olarak da iz bıraktı.

Huzur İnşaat projelerinde büyük işlere imza attı. Atmaya da devam ediyor. Başkan Sütçü, İş adamlığı yanında, hem eğitimci, hem de siyasetçi olarak hep gündemde yer aldı.

Erbakan Hocanın son iktidarı sonrasında, ülke genelinde Saadet Partisi çok zayıflasa da, İnegöl'de Saadet'in ağırlığı hep devam etti. Yerel seçimlerde, Ak Parti karşısında en büyük rakip hep Saadet Partisi idi.

İnegöl, hem yerel hem genel seçimlerde, Saadet Partisi'nin Türkiye ortalaması üzerinde bir oy alıyor. Tüm sıkıntılara rağmen Saadet Partisi İnegöl'de hala çok güçlü. Saadet Partisi'nin etkisini aldığı oy oranı ile değerlendirmek yanlış olur.

Ak Parti'nin her seçimde güçlendiği, muhalefetin zayıfladığı bu dönemde Başkan Sütçü, Saadet teşkilatını aktif tutmayı başardı.

Başkan Sütçü ilk seçildiği gün, konuşmasının merkezine; heyecanı koymuştu. Bu güne kadar gördük ki, Başkan Sütçü heyecanını hiç kaybetmedi. Teşkilatına da Erbakan Hoca'nın vasiyet ettiği heyecanı ve samimiyeti her seferinde yansıtmayı başardı. Başkanlığı süresince kaliteli ve verimli çalışmalar gerçekleştirdi.

Şüphesiz, Saadet Partisi'nin , en çalışkan teşkilatlarından birisi İnegöl'dür. Başkan Sütçü döneminde İnegöl teşkilatı bu özelliğini daha da güçlendirdi.

Başkan Sütçü, 2 defa üst üste yaptığı ilçe başkanlığını, şimdi Hasan Eroğlu'na teslim etmeye hazırlanıyor.

Hasan Eroğlu, uzun zamandır yakından tanıdığım bir isim. Bana tek kelime ile Hasan Eroğlu'nu anlat deseler şu kelimeyi söylerim: "Müslüman" Bu kelimenin önüne arkasına, başka bir sıfat eklemeye gerek yok.

Genç, çalışkan ,herkesin hakkında iyi şeyler söylediği-söyleyeceği bir isim Eroğlu. Egosu sıfır, tevazu sahibi ve her şeyden önemlisi toplumun gidişatıyla alakalı gerçekten derdi olan bir isim.

Siyasilerimizin çoğu, toplumun derdiyle "mecburen" ve yüzeysel olarak ilgileniyor. Ancak bizim, sorunları gerçekten dert eden , çözüm önerileri olan siyasilere ihtiyacımız var.

Yaşadığı şehre ve insanlara sadece oy derdiyle bakmayacak, sosyal, siyasal ve ahlaki olarak çözüm önerileri olacak, erdemli siyasetçilere ihtiyacımız var.

Ben şahsen Hasan Eroğlu gibi güzel bir insanın başkanlığına, hem sevindim hem de heyecanlandım. Umarım siyasi performansı da kendisi kadar kaliteli olur.

İz bırakan Başkan Ertan Sütçü'yü tebrik ediyor, şimdiden yeni başkan Hasan Eroğlu'na hayırlı olsun diyorum.