2004 yılında, 28 Mart'ta Belediye seçimi yapılacaktır.

Ak Partinin adayı henüz belli değildir.

Aday adaylığı sürecinde İnegöl'de dolaşan anketörler özellikle AK Partiyi mercek altına alır.

O günlerde yoğun bir şekilde yapılan anketlerde, iktidar partisinin muhtemel Belediye Başkan adayı sorulmaktadır.

Alinur Aktaş, Hüseyin Şahin, Yavuz Uğurdağ, Hüseyin Babacan ve Hakan Ünlüarslan'ın yer aldığı bu ankette ilçe halkının tercihine başvurulmaktadır.

Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı, anketle ilgili yaptığı açıklamada yapılan anketlerin parti merkezi tarafından yönetildiğini, ne zaman ve kimler tarafından yapıldığını ise bilmediklerini söyler.

Sonucu biliyorsunuz. Anketlerden ve sandıktan Alinur Aktaş çıkar. Başkan Aktaş 10 yıl sonra aynı süreci yaşıyor.

Bursa adayı açıklandı. Altepe tekrar sandığa gidecek. Sıra İnegöl'de. Bu hafta Ak Parti'nin İnegöl adayının da açıklanması bekleniyor. Beklenti Aktaş'ın tekrar aday gösterileceği yönünde. İnegöl için hayırlısı neyse o olsun diyoruz.

BAŞTÜRK'E SİYASİ DESTEK

2003 Aralık ayında, Milli eğitim Müdürü Mehmet Baştürk'tür. Kısa süre önce göreve başlayan Baştürk'e, Saadet Partisi İnegöl Teşkilatı destek ziyaretinde bulunur.

Ziyarette konuşan, SP İlçe başkanı İdris Köroğlu, adını başarılarla duyuran Baştürk'e sıkıntıların olduğu bir dönemde siyasi partilerin destek vermesinin gerekli olduğunu söyler.

Köroğlu, " Bir bürokratın başarılı olması, birlik ve beraberliğin sağlanması ve verilecek destekle sağlanır, Biz Saadet Partisi olarak eğitimdeki sıkıntıları biliyoruz, bu sıkıntıların acilen çözülmesi içinde hükümetin temsilcileri ile İnegöl'de ki bütün siyasi partilerin gerekli desteği vermesini istiyoruz." Diye konuşur.

Bugün Mehmet Baştürk, hala Milli Eğitim'in başında. 10 yıl içerisinde İnegöl'de çok önemli eğitim yatırımları gerçekleşti. Hem okullaşma oranı hem de başarı oranı olarak İnegöl eğitimi Bursa'da çok önemli bir noktaya geldi. Bu başarıda Baştürk yönetiminin katkısı çok açık.

Beklenen revizyon öncesi İnegöl'de son senesi olduğu tahmin edilen Baştürk'ün ismi artık siyasette de dillendiriliyor.

Belediye başkanlığı seçimlerinde Alinur Aktaş'a vefa olarak algılanan bir kararla, tercihini eğitimden yana yapan Baştürk'ün gelecekte siyasete atılması bekleniyor.

ELEKTRİK KESİNTİLERİNE TEPKİ BÜYÜYOR

Aralık 2003 tarihi...

İnegöl'de sık sık elektrik kesintisi yaşanmaktadır. Sanayisi ile dikkat çeken İnegöl'de elektrik şebekesi İnegöl'ün gelişimine ayak uyduramayacak kadar eskidir. Dağıtım merkezi yetersizdir. Sanayinin elektrik ihtiyacı aşırı yüklenmeye sebep olmakta bu da arızaları doğurmaktadır.

Vatandaşın tepkisi büyüktür. Özellikle işleri aksayan esnaf sık yaşanan elektrik kesintilerinden muzdariptir. Yaşanan tablo büyüyen İnegöl'e yakışmamaktadır.

Gelen şikayet telefonları sebebiyle Tedaş'a ait hatlar kilitlenmiştir. Elektronik cihazlara da büyük zarar veren kesintilerle ilgili, Ak Parti ilçe yönetiminin gerekli adımları atması istenir.

10 yıl içerisinde enerji hatları yenilendi. Teaş'ın kapasitesi arttırıldı. Ara sıra yine kesinti yaşasak da eskiye nazaran çok değil.

2004 YILI ENGELLİLERİN YILI OLACAK

Dünya Özürlüler haftası nedeniyle bir basın bildirisi yayınlayan, İnegöl Eğitilebilir Zihinsel ve Bedensel Engellileri Koruma Derneği Başkanı Murat Gültekin, engelli ailelerine büyük bir müjde verir.

Zamanın Belediye başkanı Hikmet Şahin bu merkez için arsa tahsis etmiştir. Milletvekili Sedat Kızılcıklı'da Ankara nezdinde gerekli girişimlerde bulunur.

Bugün Eğitim uygulama okulu, Yenice Rehabilitasyon merkezi ve engellilere ait özel sınıflarımız var. 10 yıl öncesine göre engelliler bir çok hak ve desteğe sahip oldu. Okul ve merkez olarak da İnegöl engellilere sahip çıktı. Belediye'nin de bu konuda birçok hizmeti var.

Allah'ın bizlere emaneti olan engellilerimiz için kim ne hizmet yapmışsa, Allah razı olsun.

.