Üç beş çapulcu Suriyeli Taksim'de bayrak açıp kendi ülkelerinin adıyla sevinç çığlıkları attıkları için ortamı germeye gerek yok. Zaten açtıkları bayrak ÖSO'nun Yeni Suriye bayrağı. Endişeye de mahal yok. O akşam Taksime çıkan her ırktan insana ne kadar sinir olduysam onlara da o kadar sinir oldum. İdlib'de, Yemen'de, Halep'te, Türkistan'da, Arakan'da insanlar açlıktan ölürken yılbaşı kutlamakta nedir..!?

Buradan vuracaksanız ırk ayırmadan vuralım haydi..!

Ama amacınız üzüm yemek değil bağcıyı dövmekse orada bir durun bakalım..

Almanya'da gurbetçilerimizin Türk bayrağı açıp ülkemizin ismiyle sevinç çığlığı atması ne kadar doğalsa ve kimsenin de çıkıp "Aman Almanya'yı bölecek bunlar!" diye korkuya kapılmıyorsa bizim de böyle yersiz bir korkuya kapılmamıza gerek yok.

Derseniz ki "neden ülkelerine gidip savaşmıyorlar?" Eee savaşmaya gitseler bu seferde "cihatçı" diye yaftalayıp "terörist" ilan ediyorsunuz. Burada kalsalar "korkak" diyorsunuz.

Hem gitseler kimin yanında savaşacaklar..? Halkını bombalayıp öldüren Esed'in mi!? Esed'in destekçisi İran ve Rusya'nın mı? Amerikan köpeği YPG'nin mi? Yoksa Türkiye'nin dostu ÖSO'nun mu?

ÖSO ise eyvallah. Ama ÖSO'da öyle herkesi almıyor askere diye biliyorum. Zaten eğer tüm erkekler savaşa giderse, ve cephede şehit olurlarsa, çoğalamazlarsa ne olacak? Bir milletin toptan yok oluşu olacak.

Yoksa; 1.dünya savaşında bizim yaşadığımız bir kadere dönüşürler. 1.dünya savaşı yıllarında Anadolu'nun birçok bir çok köyü erkeksiz kaldı. Köyün çoğalabilmesi için koca koca adamlar ergenliğe yeni girmiş kızlarla evlilik yapmak zorunda kaldılar. Evlilik üzerinden bir savaş fıkhı oluşmuştu. Güneydoğudaki geleneği dışarıda tutarsak, işte bu Anadolu'nun köylerindeki çocuk evliliklerin 80-90'lara kadar devam etmesi o savaş yıllarının evlilikler üzerinden bir geleneğe dönüşmesinin trajedisiydi.

Yani belli bir erkek nüfusu tekrar çoğalmak için kalmak zorunda. Peki savaş bittikten sonra tekrar ülkelerine gitmeyip de ülkede kalırlarsa ne olacak? Dikkatli bir göçmen politikası oluşturulabilir. Savaş bittikten sonra Suriye'nin tekrar ayağa kalkabilmesi için Türkiye desteğinde ülkelerine dönmelerini daha sağlıklı buluyorum.

Ayrıca toplumda genel bir kanı var ki evlere şenlik. TSK Suriyelilerin kaşı gözü için savaşıyormuş gibi lanse ediliyor. Oysa Türkiye kendi güvenliği ve toprak bütünlüğü için savaşıyor. ÖSO ile hem Suriye'nin hem de Türkiye'nin güvenliği için ortaklık yapıyorlar. ÖSO Suriye için TSK Türkiye için orada.

Bunu anlamak için çok akıllı olmaya da gerek yok. Sadece art niyetli olmayın yeter.

Son zamanlarda özellikle Suriyeliler üzerinden ülkenin sinir uçlarını kaşıyıp gerginlik ve kaos ortamı oluşturmaya matuf haberlerle ülkemizi karıştırmaya çalışanlara söylüyorum ki, Suriyeli meselesi üzerinden size ekmek çıkmaz. Belli ki kökünüz dışarıda. Çünkü, daha siz Türk halkının al-i cenaplığının, misafirperverliğinin farkında bile değilsiniz. Siz bu topraklardan olamazsınız...