Zatına layık şekilde hamdu sena Allah'a, sınırsız salat ve selam yüce Resulullaha

Cenabı Hak, yüce kitabımız Kuran'ı Kerimde peygamber efendimiz aleyhisselamdan bahsederken onun ismini yalın halde kullanmamıştır. Mesela Muhammedun Resulullah yani Allah'ın Resulu (elçisi) Muhammed oluşu (Ali İmran 144, Ahzap 40),Efendimiz aleyhisselama indirilen Kuran'ın Hak oluşu (Muhammed suresi 2. ayet) gibi. Rauf ve Rahim gibi kendi isimlerinden de vermiştir. Bu aynı zamanda Yüce Rabbimizin onu salat etmesidir. Yani övmesidir.

Allah Teala efendimiz aleyhisselamın ismini misyonuyla beraber ifade etmiştir.

Sünnet kavramı ise gidişat, davranış, hüküm, kanun anlamına gelir. Dini terim anlamı olarak ta Hz. Peygamberden sadır olan söz fiil ve takrirlerle, O'na ait sıfatlara denir.

SÜNNETLER HAK İLE BATILI AYIRANDIR

Efendimiz aleyhisselamın sünnetlerine bakıldığında Hak ile batılı ayıran yönleri fark ediyoruz. İçki sofralarında bulunmayın buyuran efendimiz, günahtan uzak durmanın yanında mana alemimizi bulandırmadan hayata devam etmemizi ister.

Efendimizin sünnetlerinin bilimsel gerçeklerden çokta uzak olmadığını şu zamanın bilim adamları ispatlamaktadır. Lakin onların ateist, dini değer ve imgeleri görmezden gelen inatları sebebiyle medyada bu hakikatler pek yer bulmuyor.

EFENDİMİZ BİR POSTACI DEĞİLDİR

Medyanın meşhur ilahiyatçıları, Efendimizi aleyhisselamı postacılıktan emekli eden sıradanlaştıran seviyesiz yönlendirmeleriyle sünnetlerin bilimsel hakikatlerini görmemize mani oluyor. İşin hikmetine vasıl olmamız bu sebeple engelleniyor.

Böylesi işler sünnetlerin İslam'ı yaşama hususunda insana manevi kazançlar kazandırması yerine yaşadığı çağın kapitalist dünyasına insanı teslim ediyor. Taraf olmayı bilmeyen Müslüman böyle yaşayıp ta Müslümanlık oluyor havasına giriyor. Şekli bir yapıda dinini yaşıyor.

Halbuki bir Müslüman Efendimiz aleyhisselamın tırnağını keserken Yahudi ve hristiyanlara benzememek maksadıyla karışık sırayla tırnak temizliğini yapması hassas bir durumdur. Aman canım ne var ki sırayla kessen ne olur? Dinden mi çıkarsın boş ver desen bu doğru olmaz.

İnsan inandığı değerleri yaşamazsa yaşadığı değerlere inanmaya başlar.

Düşünün hak ile batıl arasında bir kapı var. Siz küçük bir delik açtığınızda batıl tarafından çekilmeye başlanırsınız. Bu kadarcık bir sapma sizi ileriye doğru, önce işin hikmetlerinden uzaklaştırır, oradan fasıklığa, daha sonra küfre kadar götürür. Adım adım..

Şeytanın zaman problemi yok; bekler, bir fesad için yıllarca bekler.

MANA İLE MADDE BİRBİRİNDEN ETKİLENİR

Pislik bulunan yerde namaz kılınmamasının hikmeti budur. İbadetin dahi bu kirli ortamdan etkilenecek ve mana alemin körleşecektir. İçki sofrasından kaçmamız bu sebepledir. Sahip olduğun feyz pınarı kurur. Mana alemin fakirleşir.

Sünnetleri hafife alan anlayış kabul edilemez zira sünnet bir gidişattır. Hedefi belli etmek adına hüküm vermektir. Allah Teala sünnetullahı ile kainata nizam verir. Peygamber efendimiz aleyhisselamın sünneti de İslamı hakikatli yaşama konusunda insana nizam verir.

Kim Resule itaat ederse şüphesiz Allah'a itaat etmiş olur ayeti gereğince peygamberin sünnetine uymak peygamberimi çok seviyorum diyene anlamlı bir emirdir.

Muhabbetle kalın.