İnegöl Osmaniye Spor Kulübü Kurucu Başkanı, amatör futbolcu. "Pırasa Şükrü" olarak da bilinir. 1932 yılı İnegöl doğumludur. İlkokul eğitimini İshakpaşa ve Sinanbey İlkokullarında yaptı. Sonrasında lastik ayakkabı imalatı mesleğinde çalışarak hayatını sürdürdü. Askerliği döneminde Jandarmagücü, Edirne Muhafızgücü Takımlarının formasını giydi. Yirmi yıla yaklaşan futbol hayatının tamamında İdmanyurdu forması giydi. İnegöl'lü birçok amatör futbolcu gibi o da futbol sonrası kamu görevine girdi.

Üç yıl Tekel, yirmi iki yıl Ziraat İşletmelerinde çalışarak 1985 yılında emekli oldu. Futbolculuk sonrası İdmanyurdu Kulübü'nde antrenörlük ve yönetim kurulu üyeliklerinde de bulundu. Osmaniye Mahallesi gençlerinin futbol takımı ihtiyacını görüp Osmaniyespor Kulübünün kuruluşuna öncülük etti. Osmaniyespor Kulübü Kurucu Başkanıdır. Onun dışında uzun yıllar Çamaşırlık Camii Koruma Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı.

Kaynakça : 31.03.2017 tarihinde kendisi ile görüşüldü.

ÖYKÜ TADINDA İNEGÖL

İLKOKUL BİTİRME SINAVI: Seksenli yıllara kadar ilçemizde ilkokulu dışarıdan bitirme imtihanları birkaç yılda bir olurdu. Bugünkü adıyla diploma, o dönemdeki adıyla şahadetname ihtiyacı olanlar bu sınavlara girerek diploma sahibi olmaya çalışırlardı.

Gece bekçiliği, müstahdemlik, odacılık, Tekel işçiliği gibi kamu görevlerine girmek, ehliyet alabilmek ve daha başka nedenlerle de diploma almak isteyenler için bu sınavlar fırsat bilinirdi.

Büyük bölümü hiç okul ya da sınav görmemiş insanlar kendi çabalarıyla okuma yazma öğrenirler sınava girerlerdi. İlginç şeyler de yaşanırdı tabii ki.

Yine böyle bir sınavda yeraltı zenginliklerimiz sorulmuş, çarşı esnafı amcamız da bu sorudan patates, havuç, şeker pancarı gibi toprağın altında büyüyen bitkiler soruluyor anlamını çıkarmış öyle cevaplamıştı.

İZ BIRAKAN İNEGÖLLÜLER

İSMAİL ŞEREF SÜMER: MDP Milliyetçi Demokrasi Partisi İnegöl İlçe Teşkilatı Kurucu Başkanı, bürokrat, 1948 yılı İnegöl doğumludur. İlk ve ortaokulu İnegöl'de okudu. Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi mezunudur. İş İdaresi üzerine master yaptı. TODAİE Türkiye Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsu mezunudur. Ziraat Bankası ve Ticaret Bakanlığı bünyesinde kamu hizmetinde çalıştı. Bağkur Yönetim Kurulu Üyesi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Basın Müşavirliği, Sosyal Sigortalar Kurumu Yönetim kurulu Üyeliği, İstanbul Conrad Otel Yönetim Kurulu Üyeliği, İSSA Asya Pasifik Uluslararası Sosyal Güvenlik Teşkilatı Cenevre Asil Üyeliği yaptı.

Bu görevi sonrası 03.04.2002-08.08.2002 tarihleri Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Müdürlüğü'ne SGK Başkanı olarak atandı. Özel sektörde Terma Plastik, Politeks Firmalarının kuruluşunda görev aldı. İstaş, Starwood AŞ ve Plateks AŞ.de yöneticilik yaptı. 1990'lı yıllarda İnegöl'de mobilya mağazacılığı da yaptı. 06 Kasım 1983 Milletvekili Genel Seçimleri Milliyetçi Demokrasi Partisinden, 07 Haziran 2015 Milletvekili Genel Seçimlerinde de Ak Parti'den Bursa Milletvekili adayı oldu; seçilemedi

Kaynakça : 28.02.2015 tarihli Yıldırım Gazetesi,