1920 yılındaki Yunan işgalinin ilçemizdeki en acı hatıralarından birinin kahramanıdır. Savaş dönemlerinde insanların ne hale gelebildiklerinin bariz bir örneğidir. Babası asker olarak cephededir, anne ve dede ile birlikte İnegöl Bedre Köy'de yaşamaktadırlar. Gece yapılan eşkıya baskını sonrası dede, anne ve evde misafir olan başka bir köyden hasta olarak gelen üç akrabaları öldürülür. Olayın şahidi olduğunu düşündükleri bir komşu da olmak üzere toplam 6 kişi öldürülür.

Yedi günlük bebek Şükriye kundağında saplanmış bir kasatura ile ama yara almadan kurtulur. Babası askerden gelene kadar köydeki akrabaları tarafından bakılır. Sonrasında babası ile birlikte hayatını sürdürür. Medet Şimşek ile evlenirİ 07.03.2008 tarihinde İnegöl'de vefat eder.

Kaynakça : 21.11.2016 oğlu Cavit Şimşek ile görüşüldü. Foto: Vehbi Şimşek arşivi

ABDULLAH ŞİMŞEK

Yeniceköy Belediye Başkanı. Ahıska Göçmeni bir aileye mensuptur. 1921 yılı Yeniceköy doğumludur. Yeniceköy İlkokulu mezunudur. Ticaret yaparak hayatını sürdürmüştür. 1963-68 yılları Yeniceköy Belediye Başkanlığı yapmıştır. Adı Yeniceköy Güney Mahallede bir çocuk parkında ve bir caddede yaşatılmaktadır.

Kaynakça : 15.05 2015 Oğlu Hüsnü Şimşek ile görüşüldü

NİZAMETTİN ŞİMŞEK

İnegöl Belediye Meclis üyesi, mobilya ustası, cemiyet adamı. 1941 yılı İnegöl İclaliye Köyü doğumludur. 1954 yılına kadar köyünde yaşadı, sonra İnegöl'e yerleştiler. Nazif Ertürk, Şevket Şen gibi ustalarda çalışarak mobilyacılık mesleğini öğrendi. 1964 yılından itibaren kendi işini kurdu. Cemiyet hayatı içinde yer almaya özen gösterdi. İMASKO Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkanlığı yaptı. Mobilyacılar Odası Yönetim Kurullarında görev aldı.

Aktif siyasetini Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Teşkilatında yerine getirdi. 11 Aralık 1977 Yerel seçimlerinde MHP İnegöl Belediye Meclis Üyesi seçildi. MHP'nin İnegöl'de seçilen ilk belediye meclis üyesidir. 1977-80 tarihleri bu görevi yerine getirdi. 15.11.1996 tarihinde vefat etti.

Kaynakça : 22.12.2016 tarihinde kardeşi Ramazan Şimşek ile görüşüldü.