Özgürlük kavramı; her istediğini yapmak değil; kanunları ve başkalarının haklarını çiğnememek şartıyla istediğini yapabilmektir.

Canının her istediğini yapıp, suç işleyip,o suçun hesabı sorulduğunda 'ÖZGÜRLÜK YOK' diyerek bu kavramı suçunuza kalkan yapamazsınız.

Türkiye'de bazıları, suç işleme özgürlüğü diye bir özgürlük varmış gibi davranıyor. Devleti ve adaleti yok sayan bu anlayış tehlikeli bir hal almaya başladı.

Düşünün, ben bu gazetede yazı yazan biri olarak cinayet işliyorum. Doğal olarak yargılanıyorum, hapsediliyorum.

Bunun üzerine yazı yazdığım gazetem,(a)sosyal medya, İnegöl'deki bazı siyasiler ortalığı ayağa kaldırıyorlar: 'GAZETECİ TUTUKLANDI, BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ YOK' İnsaf, burada tutuklanan, gazeteci olduğundan mı tutuklandı, katil olduğundan mı?

Böyle bir durumun BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ ile ne alakası var?

Örneğimin saçma olduğunun farkındayım ama, bu ülkede yaşanan bazı olaylar en az bu kadar saçma. Birkaç örnek verelim:

Hatırlayın;2013'te devlet FETÖ'yü terör örgütü olarak ilan etmiş, ardından onlara ait medyaya karşı operasyonlar başlatmıştı, mahkeme kararlarına dayanarak.

FETÖ'cüler, bazı siyasiler, bazı STK'lar yaygarayı basmıştı:"ÖZGÜR MEDYA SUSTURULAMAZ."

Susturulan özgür medya değil, terör medyasıydı oysaki.

Üstelik,"özgür medya" denmesi çok komikti zira; bu FETÖcüler, elebaşıları olan Fetoş Gülen'den habersiz, bırakın gazete basmayı, tuvalete gitmeyen insanlardı.

Terör örgütünün medyasına izin mi vermeliydi devlet? Bunu hangi devlet kabullenebilir?

Hatırlayın; MİT TIRLARI, FETÖcü asker ve savcılarca durdurulmuş, devletin istihbarat teşkilatına silah çekilmişti.

O olay sonrası bir gazeteci, 'araçlarda silah vardı' diye haber yapmıştı. Amaç, ülkemizi TERÖRE DESTEK VEREN ÜLKE olarak yargılatmaktı.

O gazeteci (ki şu anda yurt dışında firari durumunda) tutuklandı diye yine birileri; 'basın özgürlüğü GİDİYEAH' diye ortalığı velveleye vermişlerdi.

Oysa ki yargılanma nedeni gazetecilik değil CASUSLUK faaliyeti idi.O gazeteciye görüntüleri veren kişi milletvekili idi, o da yargılandı, ceza aldı.

Demokrasi yok, özgürlük yok diye 'yürüyüş' yapıldı. Casusluğun adı demokrasi oldu da bizim mi haberimiz yok? Yapmayın, komik oluyorsunuz, kargalar çok gülüyor bu tiyatrolarınıza.

En az, başta verdiğim örnek kadar saçma örnekler bunlar değil mi? Bitmedi...

FETÖCÜ bazı gazeteciler tutuklandı, biz yine 'basın özgürlüğü' yaygaralarını dinledik. (yarın devam edecek)

Mehmet Arif SELİM