Allah katında şehitlerin önemini hepimiz biliyoruz. Yüce Allah, "Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyin. Onlar diridirler fakat siz anlayamazsınız."(Bakara,154) buyuruyor. Mü'minler bilirler ki ölüm bir yok oluş değil,Allah yolunda şehadeti yeni ve sonsuz bir hayatın başlangıcı olarak görürler. Müslüman için Allah yolunda şehadetten daha kutsal başka bir şey olabilir mi? İşte Şubat ayında şahadete ulaşan şehitlerden bir kısmı şunlardır:

1-İskilipli Atıf Hoca (4 Şubat 1926) :

Medrese eğitiminin sonunda Fatih Camii'nde dersler vermeye başladı. Daha sonra " Şapka Kararnamesi" ile ilgili olarak bir gece evinden alındı. Önce Giresun'da, sonra İstanbul'da beraat almasına rağmen ısrarla tutuklu bulunduruldu. Sonra Ankara İstiklal Mahkemesi'ne zorlu bir yolculukla gönderildi. 3 Şubat Çarşamba günü şapka olayıyla ilgili oldukları iddia edilen 44 masum ve mazlum insan, Kel Ali'nin başkanlığındaki mahkemenin önüne çıktılar. Savunma sırası kendisine gelince de "Savunmaya gerek yoktur" dedi ve Hakim Kel Ali (Ali Çetinkaya) tarafından idama mahkum edildi. 4 Şubat 1926 Perşembe günü asılarak şehit edildi.

2-MALCOLM X - 21 Şubat 1965

19 Mayıs 1925'te dünyaya gelen Malcolm , bir papazın 11 çocuğundan biridir. Malcolm X İslam'ı seçti ve Müslüman oldu. Malcolm , milyonlarca Afro-Amerikalının umut sesi oldu. Hac farizasını yaptığı zaman farklı ırklardan ve renklerden insanlarla birlikte aynı Allah'a secde etmenin büyüsüne kapıldı ve ırkçılığın İslam dışı olduğunu fark etti. Bunu Amerika'ya taşıdı. Malcolm'un ünü, İslam ülkelerini sardı. Amerika'da çok büyük kitleleri peşi sıra sürükleyen Malcolm, ABD rejimi için tehlikeli olmaya başlar. 21 Şubat 1965'te suikastçıların kurşunlarına hedef olarak şehit edilir. Şehit edileli 40 yıla yaklaşmasına rağmen hala tüm dünya Müslümanlarına örnek bir ölüm tarzına nasip olduğu için imrenilen, sevilen bir mücadeleci olarak hatırlanmaktadır.

3-METİN YÜKSEL - 23 Şubat 1979

Sadrettin Yüksel Hoca'nın oğlu olan Metin Yüksel, ülkemizde genç yaşına rağmen İslami hareket içinde şuuru, uyanıklığı ve aktivitesiyle tanınıyordu. Yurdun dört bir yanında zalimlere ve işbirlikçilerine karşı amansız bir mücadele içindeydi. 23 Şubat 1979 Cuma günü Cuma namazı çıkışında o günün kafatasçıları tarafından şehit edildi. Yüksel'in, "Şehadet bir çağrıdır tüm nesillere çağlara" şeklinde meşhur bir sözü vardı. Şehit edildiğinde 20 yaşındaydı.

4-12 Şubat 1949 Şehid Hasan el-Benna

Hasan el-Benna, 17 Ekim 1906'da Mısır'ın Mahmudiye kentinde doğmuştur. Genç yaşta Kur'an-ı Kerim'i ezberler. Lise talebesi iken "Haramlara Karşı Mücadele Cemiyeti"ni kurar. 1923'te Kahire'deki Darü'l-Ulum adlı öğretmen okuluna kaydolur. 1927'de Arapça öğretmeni olarak Süveyş Kanalı yakınlarında bulunan İsmailiye'de bir ilkokula atanır. Önce camileri dolaşır; insanlara, tarihi başarılarla dolu İslam ümmetinin böyle olmaması gerektiğini söyler. Nazik ve tatlı dilli İmam Hasan el-Benna o günden sonra köyleri gezer, şehirleri dolaşır ve özellikle kahvehanelerde vakit öldüren insanlara bilinç aşılamaya çalışır. Çaresizliği asla kabullenmez, maruz kaldığı zorluklar Allah'a olan güvenini sarsmaz. 1928 yılında, kahvehanelerde onu dinleyenlerden altı kişi, bir akşam evinde toplanırlar. Aziz İslam davası için yaşamaya ve ölmeye yemin ederek sözleşirler ve "İhvan-ı Müslimin/Müslüman Kardeşler" adında bir teşkilat kurarlar. Kısa bir zamanda teşkilat büyük mesafeler kat eder ve gelişir. İhvan-ı Müslimin teşkilatının hızla yayılması başta Mısır istihbaratı olmak üzere ABD ve İngiltere'nin gizli servislerini harekete geçirir. Teşkilatın lideri Hasan el Benna' silahlı saldırıya uğrar ve kaldırıldığı hastanede şehit olur.

5- VE AFRİN ŞEHİTLERİ: Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından PKK/DEAŞ/PYD-YPG ve KCK'ya mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve bölgenin güvenliğini sağlamak adına gerçekleştirilen Afrin Operasyonu (Zeytin Dalı Harekatı) tüm hızıyla devam ediyor. Bölgenin güvenliğini sağlamak için başlatılan Afrin Operasyonu'nda şehitlerimiz var.

Yüce Rabbimiz tüm şehitlerimize rahmet eylesin.Mekanlarını Cennet eylesin. Yaralı Gazilerimize de hayırlı şifalar nasip etsin.