Seçim dönemlerinde sadece destek olmak, şu kadar STK ile yanınızdayız demek için İshakpaşa'da buluşan Sivil Toplum Kuruluşları Platformunu eleştirmiştik.

Demiştik ki "Arkadaş, sadece destek olmaz. Arada bir uyarı da yapın ki bir anlamı olsun"

AK Parti'ye oy atmayı İMANİ bir vazife olarak gören ağabeylerimize derdimizi tam olarak anlatamadık. Şimdi aynı ağabeylerimizden bir isteğimiz daha var.

Yine destek verin. Sadece destek verin. Ama şimdi verin. Sadece seçim yaklaşırken değil şimdi de hükümetin yanında olduğunuzu hissettirin.

Halk olarak ne yapabiliriz, ülkemizde üretilen ürünlerin alınması için nasıl bir çalışma yapabiliriz buna kafa yorun.

Gerçekten yastık altında doları kalan varsa; 'İşte biz bozdurduk, dekontları burada' deyip millete de örnek olun.

Vatan sevgisi imandandır. Herhangi bir partiye oy atmak İMANİ bir vazife olmasa da; ülkenin sorunlarına kafa yormak ve çözüm aramak İMANİ bir mevzuudur.

Buyurun size fırsat. Birlikte ortak hareket etmeye en fazla ihtiyaç olduğu bir dönemde haydi İshakpaşa'ya...

DAMAT BEYİN SUNUMU

Cuma günü saat 14.30'da dolar 5.85'leri gördüğünde Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak'ın yeni ekonomi modelini anlatacağı açıklamayı bekledik.

Bekledik; zira devletler dövize sadece faiz kararları yada piyasaya döviz salarak müdahale etmezler. Aynı zamanda rahatlatıcı açıklamalarla, kısa ve uzun vadede alınacak tedbirleri açıklayarak da müdahale ederler.

Makro İktisada Giriş dersinde power point'te hazırlanmış bir ekonomi sunumu yapmıyoruz. Bu ülkeye yatırım yapan ve yapacak patronlar karşınızda. Bu ülkeye yatırım yapma ihtimali bulunan uluslar arası yatırımcılar beklemede.

Bakanın açıklamalarıyla güven ve huzur bekleyen piyasalar, tatmin olmamanın ve de ABD Başkanı Trump'un küstah tweeti sonrası dolarda 6.50'leri gördü. Bu ateş 'Bizim Allah'ımız var yada yastık altındaki dolarları bozdurun' ile çözülmeyecek. Bu açık ve net...

Türkiye'nin ekonomik sıkıntısı rahibi teslim edince de bitmeyecek. Bu tabloyu Şubat ayında eski bakan Mehmet Şimşek gördü ve uyardı. Ama canına okudular, ne vekil ne bakan yaptılar.

Bu tablo ile seçime gidilemeyeceği belliydi onun için seçimler erkene alındı. Sanayici sıkıntıda, tedarikçiler önünü göremiyor, mal vermiyor. Fırsatçıları var, buna meydan vermeyenleri de var.

İnsanların ekonomik anlamda canı yanarken; ekonominin başındaki isim güven vermeyen, ne olduğunu kimsenin anlamadığı bir power point sunumunu esprilerle süsleyip; daha da moral bozmasaydı iyiydi.