Hafta sonu Saadet Partisi'nin Belediye Başkan adayını öğrenmek için Alyans düğün salonunda idik.

Salona girmeden, Kültürpark'a giden tüm yakın sokakların Türk bayrakları ve Saadet Partisi bayraklarıyla donatıldığını gördük. Bu tablo bize eski seçim ortamlarını hatırlattı.

Konuşmalar öncesi söylenen ezgiler ve atılan sloganlar, 90'lı yılların Refah partisi programlarından izler taşıyordu. "Hayat; iman ve cihattır" mesajı bunların başında geliyordu.

Alyans Düğün Salonu partililer tarafından doldurulmuştu. Erkekler kadar olmasa da bayanların varlığı da dikkat çekiyordu. Bu katılım göz doldursa da, 2009 seçimlerinde, Zeki Anıl Gülşen'in adaylığının ilan edildiği gün, kapalı spor salonunu dolduran kalabalıkla kıyas etmek zor tabi.

Tahminimiz; aday olarak Salih Berber'in ilan edileceği yönünde idi. Ancak Bahri Urgun ismini telaffuz edenler de vardı. Urgun ismi divan başkanlığı için ismi anons edildiğinde bu iddialar boşa çıkmış oldu.

Ve Saadet partisi genişletilmiş İlçe Divan toplantısında belediye başkan adayını ilan etti. Programın başında ilçe divan toplantısına gerek olmadığını, bu programda sadece adayın açıklanmasına odaklanılması gerektiğini düşündüm. Ancak Saadet Partisi bu uygulaması ile de disiplin ve görev partisi olduğunu ortaya koydu.

Saadet Partisi İlçe Başkanı Ertan Sütçü, 2014 yılında yapılacak olan yerel seçimlerdeki Başkan adaylarının Salih Berber olduğunu açıkladı. Salih Berber isminin açıklaması salonda büyük bir coşku ile karşılandı...

Yerel seçimlerde Milli Görüş camiasını başkan adayı olarak temsil edecek olan avukat Salih Berber, 'İnegöl seninle gurur duyuyor' sloganları eşliğinde kürsüye geldi.

Farklı bir isim olsaydı aynı coşkunun yaşanacağından eminim.

Bu Salih Berber'in ilk adaylığı değil. Daha önce Alanyurt Belediye başkanlığı ve iki defa da Milletvekilliliği için aday olduğunu biliyoruz.

 

 

Başkan Ertan Sütçü adaylarını ilan ederken : "31 Mart sabahının Belediye Başkanı Salih Berber. Teşkilatımıza ve İnegöl'ümüze hayırlı olsun" dedi. Başkan Sütçü'nün ve teşkilatının bu inançla çalıştıklarını gözlemlemek mümkün.

 

ERBAKAN HOCA ETKİSİ

Milli Görüş Lideri Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan, her konuşmacının dilinde ve salonun tüm atmosferinde vardı. Erbakan hocanın isminin ve duruşunun hala çok etkili olduğunu belirtmeliyim. Öyle ki Erbakan Hoca'nın ekrana yansıtılan görüntüsü ve sesi bile partilileri duygulandırmaya yetti.

Yoğun katılımla yapılan programa Genel İdare Kurulu üyesi ve Kütahya eski Belediye Başkanı Süleyman Canan ve İl Genel Meclis üyesi Fahrettin Bayraktar, haricinde il ve genel merkez düzeyinde katılım olmaması dikkatlerden kaçmadı.

Saadet Partisi'nin yıllardır kalesi olma özelliğini taşımış İnegöl teşkilatı için üst düzeyde katılım yapılmaması Bursa ve Genel merkezin eksikliği olmuş.

Erbakan Hoca'nın bu teşkilata vermeye çalıştığı idealleri Başkan Sütçü şu sözlerle özetliyordu: "Allah'ın izniyle hedefimize halkımızla beraber, hep beraber zafere ulaşacağız. Bizler kuru kuruya siyaset yapan, dünyalık hedefler uğruna çalışan, çalışma prensiplerini, tüzüğünü dünyevi varlık için hazırlayan bir teşkilat değiliz. Bizler, çalışmasının temelini inanç değerlerine, hakkın hakimiyetine dayandıran dünyanın en güçlü teşkilatıyız. Bizler tüm insanlığın, dünya ve ahiret mutluluğu için çalışan, dünyanın en sistemli teşkilatıyız"

Saadet Partisi'nin belediyecilikte en önemli referansı geçmişi. Başkan Sütçü bu referansı: "Milli Görüş'ün efsane belediyecilik hizmetleri ortadadır. Bu iş bizim işimiz. Geçmişte iktidara geldiğimizde inançla azimle çalıştık. çalıştık. Sadece belediye çalışanalrı değil davamızın gönüllüleri, Sokakları sabunlu suyla yıkanmıştı." Sözleriyle ifade etti.

Sütçü'nün konuşmasında gençliğini, heycanını, azmini gözlemlemek mümkündü. En yaşlı ve tecrübeli milli görüşçü Halil İbrahim Çamlıdere'de de aynı heyecen vardı.

Saadet Partisi'nin belediye başkan adayı açıklanırken, partinin tüm yönetim kadrosu sahnede idi, salonda ayağa kalkmıştı.

Salih Berber, 'Bizim inancımızda görev istenmez verilir' diyerek, Adaylık görevini emir telakki ettiğini ve bu inançla üstlendiğini açıkladı.

Biz basın mensuplarına da bol bol mesaj göndermeyi ihmal etmedi:

"Bu davanın erleri mutfaktaki ekmek parasını vererek bu salonları doldurup bu çalışmaları yapıyorlar. Hazineden alınan paraları bilirsiniz. Saadet Partisi bir kuruş para almadan bu işi yapıyor. Bu çalışmaları tüm insanların dünya ve ahiret mutluluğu için yapıyor. Foto muhabiri kardeşim, makineni çevirdiğinde kalbin titresin, ama elin titremesin. Yazan, yorum yapan kardeşim; sizin yorumlarınıza, uyarılarınıza, yönlendirmelerinize ihtiyacımız var." diye konuştu.

 

Hem Başkan Sütçü'nün hem de Salih Berber'in basın mensuplarına karşı centilmence davrandıklarını belirtmeliyim. Sütçü, ismi anons edildiğinde önce geldi basın mensupları ile bir bir tokalaştı ve öyle sahneye çıktı. Salih Berber de kürsüden inerken aynı nezaketi sergiledi. İnegöl basınının büyük bir çoğunluğunun kendilerine sempati duyduklarını dikkate alıyor olmalılar.

OLUMLU MUHALEFET

Berber, belediyeyi eleştirirken olumlu muhalefet örneği sergiledi. Yap-boz belediyeciliğine ve israfa son vereceklerini iddia ederken: "Artık bu kardeşlerimizin bu saatten sonra İnegöl'e verecekleri herhangi bir şey kalmamıştır. Onun için bu kardeşlerimizin istirahata çekilmesi lazım. Artık İnegöl için Saadet vakti gelmiştir. Sıra bizde" diye konuştu. Bu sözlerden, Berber'in seçim stratejisini "olumlu muhalefet" üzerine kuracağı izlenimi aldım.

"Biz kısır çekişmelere son vermek için geliyoruz" diyerek de bazı siyasilerin kamuoyuna yansıyan küslüğüne de dikkat çekmiş oldu.

Salih Berber, konuşmasında sakin ve rahat idi. Siyasi kürsülerdeki 15 yıllık tecrübesi ile konuştu. Bu tür ortamlardaki Siyasi konuşmaların yüksek ses kullanmadan, bağırmadan da etkili yapılabileceğini sergiledi.

Muhalefete de mesaj veren Berber, Saadet Partisi merkezli hareket ederek başarılı olacaklarını söyledi.

"Hazır mısınız?" sorusuna salon çok güçlü bir "evet" cevabı verdi. Gençlerin "Belediyeyi almak için herkes ayağa" sloganına tüm salon ayağa kalkarak eşlik etti.

Böylece İnegöl'de ilk adayını açıklayan ve ilk meydana inen Saadet Partisi oldu.

Saadet Partisini tebrik ediyor, Salih Berber'in adaylığı hayırlı olsun diyoruz.

 

 

 

.