Ne büyük umutlarla Büyükşehir'e dahil olmuştuk. Dönemin AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli'nin sözleri dün gibi kulağımda. Temelli, Büyükşehir ile bir tek denizi getirmemeyi vaat etmemişti.

Nasıl bugün Devlet Başkanlığı Türkiye'nin 70 bin derdine deva ise; Büyükşehir de her derdimizin devası olacaktı. Uçacaktık, tutana aşk olsun diyerek. İl olmaya ne gerek vardı; Bursa Büyükşehir'in sınırlarına girecektik ya. Başbakan gibi adamdı Recep Altepe. Her derde devaydı.

2014 seçimlerinde bir paralel hikayesine verdik oylarımızı Altepe'ye. 'Aman AK Parti'nin oyları düşmesin, yoksa Hoca Okyanus ötesinden gelir' denilerek bastık oylarımızı. O konjonktürde doğru mu yaptık bilemem ama hoca Amerika'dan gelmedi. Gelmeyen bir de hizmet var tabii Büyükşehir'den.

Bu konuları çok yazdık çizdik. Altepe'nin bizi de İnegöl'ü de -argo tabirle- tınladığı yok. Aldatıldık desek de çare yok. Başkasında olsa da aldatıldık kelimesinin biz de karşılığı yok.

Suya fahiş zamlar geliyor her ay. Suya gelen zam kadar gelmiyor Altepe buraya. Geçtiğimiz günlerde bir haber yapmışlar; 'Recep Altepe hiç tatil yapmıyormuş' 2 yıldır Büyükşehir sınırları içerisindeyiz. Altepe 700 günün 15 günü İnegöl'e uğramamıştır. Nasıl çözecek bu zihniyet bizim sorunlarımızı? Görmediği, gitmediği, bilmediği bir şehrin sıkıntılarına nasıl derman olacak? Orada bir İnegöl var uzakta gitmesek de kalmasak da oy veriyor nasılsa... Olay en net ifadeyle budur.

Dün okudunuz. Servisçilerin sorunları çözülmedi. Eylem yaptılar ama umurunda değil Büyükşehir'in. Bir de plaka satmaya başladılar. Mudanya'dan startı vermişler. Öğrendiğime göre İnegöl'de de 30 kadar plaka için çalışma yapmışlar ama İnegöl karşı durmuş buna. Bursa'ya giremeyen; her girişinde ceza yiyen servisçilere bir de plaka satmaya kalkışmak nedir Allah aşkına?

2 yıldır tam bir asfaltlama çalışması yapılamıyor. Bunu bir çok kez Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a iletiyoruz. Haber hattımıza fotoğraflar geliyor, bozuk yollar, çukurlar... Bunları iletiyoruz ilgililere. Cevap hep aynı: BUSKİ altyapıya girecek, onu bekliyoruz. Eğer biz şimdi asfalt döksek BUSKİ bir yıl sonra çalışma yapsa; adımız yap-boz belediye oluyor.

Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz, bir açıklama yaptı. Atatürk Bulvarı çift yön olmalı diyerek. Orada da sorun Büyükşehir. İnegöl Belediyesi, belediye binası önündeki kavşakta değişiklik yapacak. Hem eski Alyans hem de Kültür Sarayı altındaki otopark tamamlanması ile de çift yöne açmayı tartışacak. Fakat BUSKİ, altyapı çalışmalarına başlayacağı için bu kavşak değişikliğinde çalışma başlayamıyor. Diyorum ya Büyükşehir sorun çözmek için değil sorun çıkarmak için var.

2019 seçimlerine kadar bakalım daha ne sorunlar çıkaracak Büyükşehir. Bir paralel hikayesine heba olan Büyükşehir oylarımızı da almak için bakalım ne hikaye bulacak iktidar. Onu da merak etmiyor değilim.