TFF 2.Lig Kırmızı Grupta yer alan temsilcimiz İnegölspor 2021-2022 sezonunun otuzuncu haftasında deplasmanda karşılaştığı Serik Belediyespor ile 1-1 berabere kalarak fırsat tepti.

Afjet Afyonspor maçı ile birlikte bir çıkış yakalayan İnegölspor, play-off hattında yer alabilme umutlarını daha da ileriye taşımak istiyordu.

Sezonun ilk yarısında iyi bir çıkış yakalayan fakat ikinci yarıda düşüşe geçen ve Teknik Direktör değişikliğine giden Serik Belediyespor ise düşme korkusu yaşamamak için alttaki takımlardan ilişkisini kesmek istiyordu.

Rüzgarlı ve soğuk bir havada oynanan mücadeleye temsilcimiz İnegölspor iyi başlayamadı. Buna karşılık rakip Serik Belediyespor ise ev sahibi olmanın avantajıyla topla daha fazla oynamaya başladı. Fakat temsilcimiz İnegölspor kontrollü oyununu maç boyunca sürdürdü ve ortaya da pozisyonu az olan bir mücadele çıktı.

Kalecimiz Gökhan Siverek yine çok iyi bir oyun çıkardı. Defansımızın da hatasız oynaması rakip Serik Belediyespor'un üstünlük sayısına ulaşma isteğini ortadan kaldırmış oldu.

Temsilcimiz İnegölspor 90+5 dakika içerisinde rakip sahada elbette ki Yusuf Özdemir, Ömer Faruk Ermeç ve Furkan Özyapı gibi oyuncular ile pozisyonlar buldu fakat bu oyuncularımızın rakip kaleye gönderdikleri şutlar sonucu değiştirmeye yönelik olmadı.

Maçın son 10 dakikası çok çekişmeliydi . Temponun arttığı bu dakikalar içerisinde hakem Ali Yılmaz sahneye çıktı ve sonucu belirleyecek kararlar vermeye başladı:

Maçın 86.dakikasında Ömer Faruk Ermeç rakip ceza sahasına girdiği anda Sezer Yıldırım tarafından düşürülünce hakem tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını kullanan İbrahim Sürgülü topu kalecinin üzerinden filelere göndererek durumu 1-0 yapan golü attı.

Fakat bu golün 5 dakika sonrasında 90+1'de Serik Belediyespor'un geliştirdiği atakta ceza sahası içinde yaşanan karambolde top Samet Cantürk'ün karın bölgesine çarpmasına rağmen hakem bu pozisyonu tribündeki seyircilerin de baskısıyla elle oynama olarak değerlendirdi ve penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını kullanan Furkan Yaman durumu 1-1'e getiren golü attı. Maç da bu sonuçla tamamlandı.

Evet, Serik Belediyespor deplasmanına mutlak galibiyet için giden temsilcimiz İnegölspor maalesef beklentilerimizin altında bir oyun sergileyince ortaya böyle bir sonucun çıkması kaçınılmaz oldu.

Halbuki İnegölspor son haftalarda sergilediği güzel oyunlar ile başarılı sonuçlar alıyordu. Fakat bu maçta nedense son haftalardaki alışık olduğumuz güzel oyununu sergileyemedi.

Ayrıca sonuç hakeme bırakılmamalıydı. Rakibin durumu, havanın rüzgarlı ve soğuk olması ve son olarak hakem bahanemiz olmamalı.

Elverişsiz hava şartları nedeniyle bu maçın bir hafta sonrasına kaydırılması ile oluşan ara, temsilcimiz İnegölspor'a sanki yaramamış gibi. Adeta hızımız kesilmiş ve play-off yarışında çok önemli 2 puan Serik'te bırakılmış oldu.

Grubumuzda her hafta enteresan sonuçlar alınıyor. Herşey bitmiş değil. Önümüzdeki hafta Kahramanmaraşspor A.Ş. maçı ile birlikte yeniden bir çıkış, bir seri yakalanabilir. Güzel futbol, baskılı ve mücadeleci oyun oynarsak hakemlere rağmen iyi sonuçlar elde edilecektir.

Önümüzdeki hafta Cumartesi günü kendi sahamızda oynayacağımız Kahramanmaraşspor A.Ş. maçında buluşmak ve İnegölsporumuzun galibiyetini yazmak dileklerimle...