TFF 2.Lig Kırmızı Grupta yer alan temsilcimiz İnegölspor 2021-2022 sezonunun yirmialtıncı haftasında deplasmanda karşılaştığı Diyarbekir Spor A.Ş.'yi 2-0 yenerek evine güzel bir sonuçla dönmüş oldu.

Geçtiğimiz hafta kendi sahasında karşılaştığı Afjet Afyonspor'u 2-1 yenerek rahat bir nefes alan İnegölspor zorlu Diyarbekir Spor A.Ş. deplasmanında bu rakibini de her iki yarıda attığı gollerle 2-0 yenerek başarılı bir sonuca daha imza atmış oldu.

Diyarbekir Spor A.Ş. ev sahibi olmanın getirdiği avantajla ilk 20 dakikalık periyotta baskılı oyunu ile İnegölspor'u zorladı. Nitekim daha maçın 2.dakikasında orta saha oyuncumuz Furkan Özyapı'nın yaptırdığı penaltı ile öne geçme fırsatını yakalayan Diyarbekir Spor A.Ş. bu fırsattan yararlanamadı.2.dakikada kazanılan penaltı 4.dakikada kullanılabildi. Emrullah Sayar'ın kullandığı penaltı atışını kalecimiz Gökhan Siverek yatarak kontrol etti ve rakibe üstünlük sayısını tanımadı.

20.dakikadan itibaren temsilcimiz İnegölspor oyuna yavaş yavaş ağırlığını koymaya ve rakip alanda daha çok görünmeye başladı. Nitekim Diyarbekir Spor A.Ş.'li Oğuzhan Kayar'ın hatalı pasında topu kapan Ömer Faruk Ermeç durumu 1-0 yapan golü atarak adeta kendisine sunulan ikramı geri çevirmemiş oldu. Aynı Ömer Faruk Ermeç 45+2'de bu sefer Şahin Şafakoğlu'nun hatasından yine topu kaptı, bomboş durumda kaleye gönderdiği top kaleciyi de geçmesine rağmen direğe çarpıp avuta gitti.

Maçın ikinci yarısında temsilcimiz İnegölspor 1-0'lık avantajla sahada oynamaya başladı. Oyunu da istediği gibi yönlendirmesini bildi. Diyarbekir Spor A.Ş. ise beraberlik sayısını bulmak için çok mücadele etti fakat bu arzusu özellikle kalecimiz Gökhan Siverek ve defansımızın başarılı oyunları ile birlikte diğer oyuncularımızın da istekli mücadeleleri sayesinde gerçekleşmedi.

Oyun temsilcimiz İnegölspor'un istediği şekilde gidiyorken 75.dakikada 2.gol geldi. Bu dakikada kalecimiz Gökhan Siverek ile birlikte günün başarılı isimlerinden Ömer Faruk Ermeç ceza sahasına girdiği anda düşürülünce orta hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı kullanan İbrahim Sürgülü atışı gole çevirerek durumu 2-0'a getirdi. Bu dakikadan sonra başka gol olmayınca maç da İnegölspor'un 2-0 üstünlüğü ile tamamlanmış oldu.

Alınan galibiyet ile altın değerinde 3 puan daha hanemize yazıldı. Teknik heyet ve oyuncularımızı tek tek kutluyorum.Bu sonuçla birlikte puanını 34'e çıkaran temsilcimiz İnegölspor ile play-off hattının 5.sırasında bulunan Silahtaroğlu Van Spor FK arasında 11 puanlık bir fark bulunuyor. Bu fark kapatılabilir mi? Bir mucizeye ihtiyaç duyulsa da neden olmasın ki...

Önümüzde oynanmamış daha 13 maç var. Hiç yenilmeden puan veya puanları toplarsak belki bu mümkün olabilir. Tabii ki rakiplerimizin de aynı zamanda puan kaybetmeleri gerekiyor. Bakalım bunu zaman nasıl gösterecek? Bekleyip göreceğiz.

Artık alt sıralarda bulunan takımlar ile aramızdaki puan farkı epeyce açılmış oldu. Bundan sonraki maçlarda daha rahat, daha endişesiz bir durumda olacağımızdan disiplinli ve mücadeleci oyunumuzla birlikte hedefimiz olabildiğince yukarılara çıkmak olmalıdır.

Önümüzdeki Çarşamba günü kendi sahamızda oynayacağımız Ergene Velimeşe Spor maçında İnegölsporumuzun galibiyetini yazmak dileklerimle...