TFF 2.Lig Kırmızı Grupta yer alan temsilcimiz İnegölspor 2021-2022 sezonunun otuzsekizinci ve son maçında deplasmanda karşılaştığı Somaspor ile 0-0 berabere kalarak grupta 51 puanla 11.sırada ligi tamamlamış oldu.


Gerek temsilcimizin ve gerekse de rakip Somaspor'un ligde herhangi bir iddiası kalmadığından karşılaşma sonunda alınacak sonuç takımları etkilemeyecekti. Temsilcimiz İnegölspor Gökhan Siverek, Türker Toptaş, Samet Cantürk, Serkan Sözmen, Fatih Cerlek, Bahadır Taşdelen ve Ömer Faruk Ermeç gibi oyunculardan yoksun bir kadro ile çıktığı maçta rakip Somaspor karşısında galibiyete daha yakın bir oyun ortaya koydu.


Maçın ilk yarısında genç Gülhan Üreyen'in iki topu direkten dönünce temsilcimiz İnegölspor şansızlık yaşadı. İlk yarısı golsüz tamamlanan maçın ikinci yarısında temsilcimiz rakip alanda daha fazla görünen taraf oldu. Maçın ikinci yarısında Gülhan Üreyen, Yusuf Özdemir, Bünyamin Yavaşoğlu, Furkan Mızrak, Yılmaz Can Taşkıran ve Emir Özsoy ile yakaladığı önemli pozisyonlarda golü bulamayınca maç da başladığı gibi golsüz berabere sona erdi .


Evet, bu maçta da teknik heyet bir rotasyon uyguladı, fakat bu, bizim her zaman yedek kulübesinde gördüğümüz ve zaman zaman oyuna sonradan giren oyuncularla yapılan bir rotasyon idi. Rakip Somaspor ise altyapısından oyuncuları ile maça çıkmıştı. Bir de bu maçta her zaman sağ kanatta görmeye alışık olduğumuz Aykut Uluç sol bek mevkiinde oynatıldı.


Nihayet bir sezon da böylece bitmiş oldu. 2021-2022 sezonuna deplasmanda Ankaraspor ile berabere kalarak başlayıp sezonu yine deplasmanda bu sefer Somaspor ile berabere kalarak tamamlamış olduk. Sezonunun sonunda 1461Trabzon FK, Bodrumspor A.Ş., Sivas Belediye Spor ve An Zentrum Bayburt Özel İdare Spor play-offa kaldı. Turgutluspor, Ergene Velimeşe Spor, Niğde Anadolu FK ve Kahramanmaraş Spor A.Ş. ise 3.lige düştü.


Temsilcimiz İnegölspor 'da kongre süreci devam ediyor. 7 Mayıs 2022 tarihindeki ilk kongre çoğunluk sağlanamadığından yapılamadı.İkinci kongre çoğunluk aranmaksızın 14 Mayıs 2022 tarihinde yapılacak. Kulüp başkanlığı için adaylar sahne almaya başladı bile. Bu arada Sivil Toplum Kuruluşlarının da yer alacağı yeni bir oluşumdan da bahsediliyor. Umarız, herkesin destekleyeceği ve takımımızı 1.Lig hedefine taşıyacak bir yönetim kurulu işbaşına gelir.


Önümüzdeki hafta kongre süreci ile ilgili izlenimlerimizi kaleme almak dileklerimle...