Formula yarışları bana çok ilginç gelirdi. Sonuç olarak bir mesafeden ziyade sabırla 40 tur, 50 tur, 60 tur aynı güzergahta yarışmak. Kulaklık olmasa herhalde kimse kaçıncı turda olduğunu sayamaz. Ama her turda son düzlükte gaza basılır ya, motorun sesi, aracın performansı, pilotun konsantrasyonu orada belli olur.

Geçiş olacak ise en uygun yerlerden biridir. Dereceyi bile belirleyebilir. Düzlüğe yüksek hızla girebilip son düzlükte maksimum sürat yapmaktadır belki de marifet.

Evet, Şaban ayının sonundayız. Son düzlüğe yaklaşıyoruz. Son düzlükte her birimiz gaza basmalıyız. Derece artıracaksak, basamak yükseleceksek hazırlığımızı ve konsantrasyonumuzu üst seviye tutmalıyız. Ramazan geliyor, bazımızın belki son turu olacak, bazımız belki Ramazanı da göremeyecek, bazımızın da hayırlısı ile daha çok turları olsun.

Kardeşlerim, ağzımıza oruç tutturalım. Ağzımızı hazırlayalım. Gündüz vakti yemek yemeye veya bir şeyler içmeye ara vereceğiz. Buna kafa olarak hazırlanmalıyız. Bununla beraber, orucu devam ettirebileceğimiz amellere de hazırlık yapıp tövbe ile bir ömür oruç tutmalıyız.

Ağzımızı; Gıybete, alay ve istihzaya, laf taşımaya, hakarete, münakaşaya, yalana, küfürlü ve bir Müslümana yakışmayacak kelimeleri kullanmaya kapatalım. Tövbemizi edelim. Bu orucu da hiç bırakmayalım.

Kardeşlerim, kulağımıza oruç tutturalım. Kulak damlası bozar veya bozmaz kısmı ile değil meramım. Harama kulak tıkayalım. Haram sözlere kulak tıkayalım. Yanımızda gıybete, alaya, yalana ve de bir Müslümanın şerefine yakışmayacak sözlerin söylenmesine engel olalım. Kulaklarımıza öyle oruç tutturalım ki yanımızda bir küfür edildiğinde gülmek şöyle dursun utancımızdan kıp kırmızı kesilelim.

Hele ki bir Müslümanın, hakkında bir fikir sahibi olmadığımız namusuna, zina iftirası atılacak küfürlere şiddetle karşı koyalım. Kulaklarımızın pasını, şehvet içerikli belden aşağı müzikler ile değil Allah'ı (Azze ve Celle) anarak silelim. Öyle bir silelim ki imanımızı üst seviyelere taşıyarak cennet ehlinin seslerini duyalım.

Kardeşlerim, gözlerimize oruç tutturalım. Gözlerimizi harama kapatalım. Çarşı Pazarda işimiz yok ise kendisini teşhir etme meraklılarını görebileceğimiz yerlerden uzak duralım. Ama en güzel göz orucumuz telefonumuza olsun. Sosyal medyaya 1 ay ara verelim. Azaltabildiğimiz kadar azaltalım. Azaltalım ki haram bir görüntüye bakmaktan haya duymamız gereken mizacımızı geri kazanalım.

Bu düzlük belki son düzlük. Belki görürüz belki görmeyiz. Gelin son düzlüğe son sürat girelim. Son düzlükte en üst seviyede gidelim. Gidelim ki olur da düzlüğü geçersek;

"Ey nefsim sen ki her gün 5 vakit namaza 20 rekat katabildin, gözünü kulağını harama kapatabildin, dilini tutabildin ya, demek ki yapabiliyorsun bu hız ile bir dahaki düzlüğe atağa kalk!" diyelim.

Rabbim bu Ramazanı bizlere yenilenme vesilesi eylesin. Ramazanın nimetlerinden en üst seviyede faydalanmayı bizlere nasip etsin. Rabbimizin razı olacağı yeni alışkanlıklar kazanarak çıkabilmeyi bizlere nasip etsin. Amin!

Allah'ın (cc) kulu, Ümmet-i Muhammed'den, kardeşiniz İlyas...