TFF 2.Lig Kırmızı Grupta yer alan temsilcimiz İnegölspor 2021-2022 sezonunun 25. haftasında kendi evinde karşılaştığı Afjet Afyonspor'u 2-1 yenerek rahat bir nefes aldı.

20. haftada kendi sahasında Ankaraspor'u 3-1 mağlup ettikten sonra, 1461 Trabzon FK'ya deplasmanda 1-0 yenilip, sahasında Niğde Anadolu FK ile 2-2 berabere kalan temsilcimiz İnegölspor geçen hafta da Adıyaman Futbol Kulübü A.Ş.'ye deplasmanda 2-0 kaybetmişti.

Ligde alacağı puanlarla alt sıralardan kopmak ve üst sıralarda yer bulmak isteyen İnegölspor bu hafta kendi sahasında grubumuzda play-off mücadelesi veren Afjet Afyonspor ile kritik ve önemli bir maça çıktı. Daha maçın başında, 2.dakika bile dolmadan Samet Cantürk'ün kademe hatasından doğan boşluğu iyi değerlendiren Afjet Afyonspor, ara transferde Turgutluspor'dan kadrosuna kattığı Burak Çoban ile 1-0 öne geçti. Fakat taraftarının da desteğini arkasına alan temsilcimiz İnegölspor müthiş bir reaksiyon göstererek maçın 7.dakikasında gelen beraberlik golü ile ilk dakikada yenen golün şokunu atlatabilmesini bildi. Bu dakikada İnegölspor'un geliştirdiği atakta ceza sahası içinde rakip oyuncu Mehmet Abdullah Çoban'ın topa elle müdahale etmesi sonucunda kazanılan penaltı atışını İbrahim Sürgülü gole çevirerek durumu 1-1'e getirdi. Bu dakikadan sonra İnegölspor sahada başarılı bir oyun ortaya koymaya başladı ve 28.dakikada genç Furkan Özyapı'nın kale sahası içinde çaprazdan vurduğu topun Afjet Afyonspor filelerine gitmesi ile durum 2-1'e geldi.

Temsilcimiz İnegölspor maçın ikinci yarısında 2-1 önde olmanın getirmiş olduğu avantajı da iyi değerlendirdi. Temkinli ve disiplinli bir savunma anlayışı ile sahada mücadele veren temsilcimiz İnegölspor orta saha ve forvet oyuncularımız ile yakaladığı pozisyonları gole çevirebilseydi tarihi bir farkı da yakalayabilirdi.

Erhan Şentürk, Barış Zeren, Doğukan Emeksiz, Mithat Pala ve Burak Çoban gibi deneyimli ve kaliteli oyunculara sahip rakip Afjet Afyonspor beraberliği kurtarma adına çok mücadele etti. Fakat günün başarılı isimlerinden kaleci Gökhan Siverek, kaptan Türker Toptaş, stoperler İbrahim Sürgülü ve Samet Cantürk, orta saha Furkan Özyapı'nın mücadelelerine diğer oyuncular da katkı koyunca maç da ilk yarıda atılan gollerle 2-1 İnegölspor'un üstünlüğü ile sona erdi. Bu sonuçla temsilcimiz İnegölspor, diğer maçlarda alınan sonuçlar ile birlikte rahat bir nefes aldı ve son üç maçın ardından galibiyet hasretine de son vermiş oldu. Ayrıca puanını da 31'e çıkartan İnegölspor sıralamada 3 basamak yükselerek haftayı 11.sırada tamamladı. Bu arada ikinci yarının ilk dakikalarında arkadaşı Serkan Sözmen ile bir hava topunda çarpışan ve hastahaneye kaldırılan Fatih Cerlek' in sağlık durumunun iyi olması sevindirici oldu.

Demek ki istenirse ve inanılırsa oluyormuş. Erken yenen golden sonra mücadeleyi bırakmayıp şoku atlatabilmek gerçekten büyük bir başarı. Bundan dolayı teknik heyet ve futbolcu kardeşlerime buradan teşekkür ediyor ve kutluyorum.

Bu arada takımımız galip durumdayken birkaç taraftarın tribünden teknik heyet ve futbolcularımıza yönelik hakaret ve kötü sözleri hiç de yakışık almadı. Herkes gibi futbolcu kardeşlerimiz de hata yapabilir. Sezon içerisinde inişli ve çıkışlı bir grafik de sergileyebilir. Şunu unutmamak gerekir ki saha içerisinde güçlü ve kaliteli ayaklara sahip bir takıma karşı mücadele etmek, 90+9 dakika koşmak elbette kolay değildir. Herkesin sağduyulu olması ve sabırlı davranması gerekiyor. Artık ligi bu oyuncularımızla tamamlayacağız. Lütfen maçlarda onlara moral verelim, onları destekleyelim.Tıpkı Efsane Maraton Tribünü gibi...

Önümüzdeki Cumartesi günü deplasmanda karşılaşacağımız Diyarbekir Spor A.Ş. maçında İnegölsporumuzun galibiyetini yazmak dileklerimle...