İslam dünyası içerisinde en istikrarlı ve en huzurlu ülkelerinin başında şüphesiz ki Türkiye gelmektedir. Bu huzur ve istikrar elbette rastlantı değildir. Bazı güzel sebep ve uygulamaların sonucudur. Bu güzel sebeplerin başında şu etkenler gelmektedir.
1-Halkımızın bilinci, hoşgörüsü ve tahriklere kapılmayışı,
2-Diyanet İşleri Başkanlığı’nın varlığı,
3-İmam Hatip okullarının varlığı.
Bu üç neden de aslında birbirine bağlıdır. Konuyu genişçe ele alacak olursak şöyle açıklamak mümkündür:
-Halkımızın bilinçli olması: Dünya ülkeleri içerisinde en tutarlı ve en sağlıklı karar veren halklar arasında bizim halkımız gelmektedir. Ecdadının kanını taşımanın birçok yansımasını görürüz. Dolduruşa ve tahriklere gelmez. Bütün olanları ve olayları izler, takip eder ve en güzel cevabını verir. Herkesin hain planlarına, ülkemiz üzerinde oynanan oyunlara en güzel cevabını verdi. Dış bağlantılı planları bir daha ayağa kalkamayacak şekilde yerle bir etti. Bundan sonraki oyunları da halkımız çok güzel takip etmektedir. İthal insanlarla, içi boş projelerle, önündeki kağıdı okuyamayacak kadar aciz ve ülkenin sorunlarından habersiz şişirme kişilerle halkımızı kandıramayacaklardır. Halkımız biliyor ki dokuz çürük yumurtadan sağlam bir civciv çıkmaz. Son kullanma tarihi geçmiş, içi bozulmuş, raf ömrü bitmiş ve itibar görmemiş dokuz çürük yumurta karın doyurmayacak üstelik ülkenin zehirlenmesine sebep olacaktır.

-Diyanet İşleri Başkanlığı: Ülkemizdeki Diyanet İşleri başkanlığına bağlı müftülüklerimiz ve müftülüklerimize bağlı din görevlilerimiz ülkemizin birlik ve beraberliğimizin garantisidirler. Diyanet İşleri Başkanlığımız bir tespihin ipi gibi tespih tanelerini bir arada tutmaktadır. Diğer bazı ülkelerde bu ip koptuğu için her bir tespih tanesi bir köşeye dağılmıştır. Eğer bugün Diyanet İşleri başkanlığımız ve bağlı camilerimiz olmasaydı durum çok vahim olurdu. Her cami bir gurubun elinde olacaktı. İki caminin mensupları birbirinin düşmanı olacaktı. Nitekim Suriye’de Irak’ta guruplar birbirinin camilerini havaya uçuruyor ve bunun adına da cihad diyorlar.Biri “Allahu Ekber” diyerek bombayı patlatıyor ötekisi “Allahu Ekber” diyerek hayatını kaybediyor.
Ülkemizin birlik ve beraberliğini istemeyenler sürekli Diyanet İşleri Başkanlığına düşman olmuş ve her fırsatta da bu kurumu ortadan kaldırmaya çalışmışlardır. Bugün camilerimizde huzur ve güven içinde ibadet edebiliyorsak ve her vakit namazı istediğimiz camide gidip kılabiliyorsak Diyanet İşleri Başkanlığımıza borçluyuz. Bugün İslam dünyası bunu sağlayamadığı için her kafadan bir ses çıkmakta, herkes kafasına göre bir din uydurmakta ve bu uydurdukları din ile birbirinin kanını dökmektedirler.

-İmam Hatip Okulları: İslam dünyasından bir çok uzman ve alim Türkiye’ye gelerek İmam Hatip okullarımızın bu başarısını incelemektedir; ülkenin birlik ve beraberliğini sağlayan, sağlam ve samimi insanlar ve bilinçli din adamı yetiştiren bu güzel kurumları nasıl başardığımızı gıpta ile araştırmaktadırlar. Çünkü İmam-hatipler hiçbir guruba bağlı olmadan İslamı en doğru şekilde anlatan okullarımızdır. Bu okullardan mezun olan gençlerimiz Allah korkusunu hissediyor; helâlı, haramı biliyor ve o bilinçle ülkesine hizmet ediyorlar. Bugüne kadar ülkesine ihanet eden hiçbir İmam hatipli çıkmamıştır ve çıkmayacaktır İnşaallah. Üstlendikleri görevi bir ibadet aşkıyla yerine getiriyorlardır.
İmam Hatip okullarımız bir yandan her üniversiteye öğrenci gönderirken diğer yandan da Diyanet İşleri Başkanlığımıza kaynak teşkil etmektedir. Camilerimizdeki din görevlilerimiz bu okullardan mezun olmaktadırlar. O nedenle ülkenin birlik ve beraberliğin garantisi olan Diyanet İşleri Başkanlığımızın kaynağını da İmam Hatiplerimiz teşkil etmektedir. Dün olduğu gibi bugün de yarın da bu okullarımız ülkemize hizmetlerini devam ettirecektir.
Özellikle bugünler okulların kayıt zamanıdır. Liselere 31 Temmuz-08Ağustos arasında internet üzerinden tercihler yapılacaktır. İmam Hatiplerimizin tümü Anadolu İmam Hatip Lisesine dönüştüğü için internet üzerinden tercih yapmayanlar kayıt yapma fırsatını kaçıracaktır.
İmam Hatip Ortaokullarımız da 4.Sınıfı bitiren öğrenciler ve bu yıl 5. sınıftan mezun olanlar da kayıt yapabilecektir.
İmam Hatip okullarımız ülkemizin her zaman yüz akı olmuştur. Ülkemizin her yerinde halkımıza karşı kendilerine düşen görevini en güzel şekilde yapmaktadırlar.

İNEGÖL’DEKİ İMAM HATİPLER:
1-İnegöl Anadolu İmam Hatip Lisesi.(Kız-Erkek)
2-Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi (Sadece Kızlar için)
3-Alanyurt İMKB Osmangazi Anadolu İmam Hatip Lisesi(Kız-Erkek)
4-TOKİ Necip Fazıl Kısakürek Anadolu İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi(Kız-Erkek)
5-Hacer -Salih İmam Hatip Ortaokulu(Kız-Erkek)
6-Mahmudiye İmam Hatip Ortaokulu(Kız –Erkek)
7-Alanyurt İmam Hatip Ortaokulu (Kız-Erkek)
8-Yenice Ali Şefika Göztepe İmam Hatip Ortaokulu (Kız-Erkek)
Siz de İmam-Hatipli olmak istemez misiniz?