Dün MODEF ve Tüv Reiland Mobilya Test Laboratuarının açılışı vardı. Yeni modelleriyle ve her geçen gün güzelleşen standlarıyla görücüye çıkan tüm mobilyacılarımıza hayırlı işler diliyorum.

Açılışla alakalı detayları gazetemizde okuyacaksınız. Ben daha çok açılış töreniyle alakalı değerlendirme yapmak istiyorum.

Her zamanki gibi program geç başladı . Artık ? program söylenen saatten yarım saat sonra başlar? düşüncesini yıkmamız gerekiyor. Bu da kurumsallaşmanın ve markalaşmanın önemli bir adımı. Gecikmeler Zaman yönetimi adına iyi bir izlenim vermiyor.

Zannediyorum bu alışkanlığın düzelmesi A protokolunun program saatinden beş dakika önce yerlerini alması ile çözülecektir. Kalite ve markasal disiplin zaman yönetimiyle başlar. Bu konuda A protokolüne önemli görev düşüyor. Emin olun bir iki program kalabalık toplama sorunu yaşanır belki ama sonrasında herkes programın zamanında başladığını öğrenir.

Konuşmalar her zamanki gibi sıkıcı ve tekrardan ibaretti. Artık inegölle alakalı söylenen şeyleri kaç programda aynen dinledim hatırlamıyorum. Sanırım konuşmacılar ya da metin danışmaları, yeni metin üzerine çalışmaktansa eski konuşmaları kopyalamakla yetiniyorlar. İlgili şahısların kurumlarına ait web sitesi arşivine girin. Aynı konuşma metinlerini yıllar önce de kullandıklarını göreceksiniz.

Başka bir sorun: Konuşmacılar çok. (Allahtan bu programda milletvekilleri ve bakan filan yoktu) Herkesin konuşması gerekmez, diye düşünüyorum.

Gelelim benim için günün anlam ve önemine? Açılış programında Bursa eski milletvekilimiz sayın Sedat Kızılcıklı da vardı. Ve İnegöl belediye Başkanı Alinur Aktaş konuşmasına başlarken; Vali ve Kaymakamdan sonra: ? 22 ve 23. dönem bursa milletvekilim? diyerek protokol selamlamasında Kızılcıklı?ya da yer verdi.. Bence cümle babında küçük ancak vefa adına önemli ve anlamlı bir ayrıntı idi. Bu davranışından ötürü Belediye Başkanımız Alinur Aktaş?ı kutluyorum.

?Kral öldü, yaşasın yeni kral? kuralının bu kadar kısa sürede hayat bulduğu ve de hoyrat bir şekilde uygulandığı bir yerde, Başkan Aktaş?ın duruşu güzel bir hareket oldu. Vefa erdemi adına, Alkışlıyoruz?