2020-2021 sezonunda son maçlardaki performansıyla kümede kalmayı başaran ve gerekli derslerin çıkarıldığı düşüncesiyle 2021-2022 sezonuna 16 yeni oyuncu alınarak şampiyonluk iddiasıyla başlayan İnegölspor sezonun ilk haftalarından itibaren aldığı kötü sonuçlarla birlikte haftalar geçtikçe önce şampiyonluk, daha sonra da play-off hedefinden uzaklaşarak 2021-2022 sezonunu 51 puanla 11.sırada tamamladı.


Tabii ki bu sonuçlar beklediğimiz sonuçlar değildi. 2 sezondur görev yapan Kani Ademoğlu başkanlığındaki yönetim kurulu ilk sezonda mali disiplini kontrol altında tutmaya çalışmış, sportif başarıyı ise ikinci plana itmişti. Fakat ikinci sezonda da sportif başarı maalesef yakalanamadı. Geçtiğimiz bu iki sezonda da hem oyuncular hem de getirilen teknik heyetler başarılı olamadılar.


Kongre sürecine gelince; bu süreçte başkan Kani Ademoğlu -kendince haklı sebeplerden olsa gerek- yeniden adaylık konusunda gelgitler yaşadı. Kulislerde birçok adayın ismi geçerken, bir taraftan da şehrimizi yönetenler konuyla ilgili olarak şehrin dinamikleriyle birçok defa toplandılar.

Bir sonuç alınamayınca tribün liderleri adaylıklarını açıkladılar. Nihayetinde 23 Mayıs 2022 Pazartesi akşamı yapılan kongrede tribün liderlerinden Mehmet Canalp ve Tevfik Taşkın adaylıklarını Kani Ademoğlu lehine çektiler.


Tek listeyle gidilen seçimde mevcut başkan Kani Ademoğlu güven tazeledi. Kani Ademoğlu başkanlığındaki yönetim kurulu; Abdurrahman Maksutlar, Ahmet Bayhan, Ali Ezim, Ali Şahin, Aziz Bolat, Aziz Sezikli, Bekir Ergün, Burak Gönül, Burhan Serbest, Cavit Ünalan, Cihan Bozacılar, Cüneyt Öztürk, Enes Özer, Hüseyin Tuna, İbrahim Işıkoğlu, Korhan Kaynakçı, Mehmet Özdamar, Mevlüt Karatay, Mustafa Arıcı, Mustafa Şeşka, Nuhi Solak, Ozan Can, Rıdvan Kocaağa, Sedat Esadi, Serkan Bak, Serkan Deyirmenci, Sinan Taylan, Tufan Tutum, Turgut Başdinç ve Volkan Kardaş'tan oluştu.


Yeni yönetim kurulu listesine bakıldığında birbirinden değerli iş insanı yanında Bursa Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Bayhan, İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Kocaağa ve Naire Çikayeva Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Nuhi Solak -İnegöl Belediyespor'da uzun yıllar üst düzey görevlerde bulunmuştu- gibi bürokrat ve eğitimcileri de görüyoruz.

Bu demektir ki bu isimlerle birlikte Bursa Büyükşehir Belediyesi ve İnegöl Belediyesinin katkıları daha çok olacaktır. Ayrıca Bursaspor ile olan soğukluk sona erip oyuncu desteği sağlanabilecektir.


Yönetim Kurulu üyelerinin maddi ve manevi her türlü desteği verdiklerinden hiç şüphemiz yok fakat bu yetmiyor demek ki. Ünlü Alman Teorik Fizikçi Albert Einstein' ın "Aynı şeyi tekrar tekrar yapmak ve farklı sonuçlar beklemek deliliktir." sözünden hareketle özellikle 4-5 sezondur yönetim kurullarında görev almış yönetici kardeşlerim bana darılmasınlar ama İnegölspor'da artık bir zihniyet değişikliği ve kurumsallaşma mutlaka gerçekleşmelidir. Aynı hatalar yapılmamalı, yöneticiler transferi teknik heyet ve menajerlere bırakmamalıdır.


Son olarak oluşan yeni yönetimin bu zihniyet değişikliğini gerçekleştirerek İnegölsporumuzu layık olduğu 1.lige taşıması ümidiyle...