Yarın 28 Şubat... 20 yıl geçti. O dönemin en önemli tanıklarından biri olan, TBMM 20. dönem Rize Milletvekili ve Rize eski Belediye Başkanı Şevki Yılmaz, darbe dönemlerini anlatmak için İnegöl'e geldi.

İnegöl'e geldiği gün, Sosyal Medya'da kendini Milli Görüşçü zanneden bazıları, Şevki Yılmaz'ı; baş münafık, kaliteli münafık, yoldan çıkmış sapık, fasık vb tekfir ifadeleriyle anıyor ve bu münafığın konferansına gitmeyin diye çağrıda bulunuyorlardı.

Aynı arkadaşlar, bir gün sonrada CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun, Erbakan'ı anma gecesine katılıp konuşma yapmasını, uzlaşma ve diyalog adına ayakta alkışlıyorlardı.

"Müslüman Müslüman'ı tekfir etmez. Müslüman Müslüman'a münafık demez" diye anlatmaya çalıştım, yorum yazdım ama boşuna çırpındım.

Ben kime ne anlatıyorum? Kendince, Milli Görüş gömleğini çıkardıklarını iddia ettiği kişileri tekfir ediyor. Halbuki böyle yapmakla Milli Görüş gömleğini kendisi paramparça ediyor, ayaklar altına alıyor, haberi yok. Zavallı... Çok üzüldüm...

Milli Gençlik Vakfı'nda öğrenci başkanlığı yaptım. Milli Görüş Partilerinde görev aldım. Yönetim kurulu üyesi oldum. Milli Gazete İnegöl temsilciliği yaptım. Erbakan Hocanın dizlerinin dibinde ders aldım. Bu günahkarın geçmişini biliyor ama "Müslüman Müslüman'ı tekfir etmez" yapmayın böyle, dediğim için beni de aynı kalemde sayıp, üzerimi çiziyor.

Bu tekfirci, kendini Milli Görüşçü zanneden cahil gençliği, kim ne zaman yetiştirdi Allah aşkına?

Saadet Partisi İnegöl İlçe Başkanı Ertan Sütçü, İmam Hatip'ten sınıf arkadaşımdır. Birlikte öğretmenlik de yaptık. Dostum ve kardeşimdir. Bu konularda ne kadar hassas olduğunu çok iyi biliyorum. Bu yazıdaki sitemimi dikkate alacağını ve teşkilat gençliğini uyaracağını da biliyorum.

Ama onlar da şöyle diyor, böyle yapıyor anlayışı ile bu işler düzelmez. Herkes kendi edep ve adabına baksın önce.

Küfür ve tekfir dili ile Milli Görüşçü olunmaz. Sen liderim dediğin Erbakan Hoca'nın bir kere nezaket dilini terk ettiğini gördün mü?

Sen, baş münafık dediğin O şevki Yılmaz'ın, Milli görüşe yaptığı hizmetlerle kendi hizmetini karşılaştırsan, O'nun tırnağı bile olamazsın.

Erbakan Hoca'nın batıl ilan ettiği zihniyetle uzlaşma ve diyalog ilan edeceksin, kendi dava kardeşlerine sapık ve münafık diyeceksin. Bu nasıl bir cahilliktir? Kendinize gelin!

İster evet de, ister hayır de. Bu senin tercihin... Hayır demekle nasıl sen hain olmuyorsan, artık Saadet Partisi'ne oy vermiyor diye kimse de fasık ve münafık olmuyor. Bunu öğrenin artık. Partiler açılır, kapanır. Parti dediğin dava değil araçtır.

Bu sebeple takım tutar gibi parti tutup, particilik yapıp, insanlığımızı ve inancımızı fanatikliğimize yem etmeyelim. Mesele parti meselesi değil, ümmet meselesidir. Bunu da hatırlatırım.

Hülasa diyorum ki; Müslüman'ın Müslüman üzerindeki haklarına riayet edelim. Başka da bir şey demiyorum. Sırf bunu dediğim için Milli Görüş gömleğini çıkarmış oluyorum, değil mi?

Allah kalbimizden hidayet ve nurunu almasın. Asıl dava Hakk'ın davasıdır, bunu iyi bilesiniz. Allah hepimizi affetsin!