Dün Cuma namazını İshakpaşa'da kıldım. Özellikle gittim. Çünkü acil bir çağrı vardı.

Bu çağrıyı gazetemiz de manşetten vermişti.

Gazetemize manşet olan yazılı açıklamasında, İnegöl İHH Başkanı İlhan Tatlı, geçtiğimiz hafta Mescid-i Aksa'nın avlusunda 3 Filistinli gencin işgalci İsrail askerleri tarafından kurşun yağmuruna tutularak şehit edildiğini ve Mescid-i Aksa'nın ibadete kapatıldığını anımsatıyor ve devam eden İsrail zulmüne karşı şu çağrıyı yapmıştı;

"Kudüs'ün tamamen özgür olması, Mescid-i Aksa'nın ibadete açılması ve Filistinlilere yönelik zulmün son bulması için meydanlara iniyor, sokaklara çıkıyoruz. Herkesi de Kudüs sokaklarındaki mazlumların sesine ses katmak için bu eylemlere davet ediyoruz. Cuma namazından sonra İshakpaşa camisine İsrail'i protesto ve basın açıklaması olacaktır. Tüm halkımızı davet ediyoruz"

Bu çağrıya uymak için gittim İshakpaşa'ya.

Aynı çağrıyı İnegöl Anadolu Gençlik Derneği de yapmış.

İshakpaşa Camii Baş İmam Hatibi, çocukluğundan beri dosttan öte kardeş olduğumuz Taha Nuri Memiş Hocam, Cuma öncesi çok güzel bir Kudüs ve Mescid-i Aksa hutbesi verdi. Mescid-i Aksa için "sevdamız" tabirini kullandı.

ÜÇ KUTSAL MESCİD

Resulullah Efendimiz (a.s.) Mescid-i Aksa hakkında şöyle buyurmuşlar: "İbadet amacıyla yolculuk ancak şu üç mescidden birine olur: Mescidi Haram'a, Mescid-i Nebevi'ye ve ve Mescidi Aksa'ya."

Mescid-i Haram'da Kabe'yi, Mescid-i Nebevi'de Resulullah Efendimiz'i görmek ziyaret etmek nasib oldu hamdolsun. Şu fani hayatta en önemli hedeflerimden biri de Mescid-i Aksa'yı ziyaret edip, dünya gözü ile görmek ve kubbesi altında secdeye varmak.

En önemlisi de; Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın Yahudi zulmünden kurtulup, özgür olduğunu görmek.

Taha Nuri Memiş Hocam hutbesinde de paylaştı şu hadis-i şerifi;

Resulullah Efendimiz'in (s.a.s)'ın hanımı Hz.Meymune annemiz (r. anha): "Ey Resulullah! Bize Mescidi Aksa hakkındaki hükmün ne olduğunu bildir" dedi. Resulullah (s.a.s.) da şöyle buyurdu: "Oraya (Mescidi Aksa'ya) gidin ve içinde namaz kılın."

O tarihte henüz Kudüs Müslümanlar tarafından fethedilmemişti.

Resulullah Efendimiz (s.a.s) sözlerine şöyle devam etti: "Eğer oraya gidemez ve içinde namaz kılamazsanız kandillerinde yakılmak üzere oraya zeytinyağı gönderin."

Zeytinyağı bir semboldür. Resulullah Efendimiz'in (s.a.s) mesajı şudur;

Kudüs'e ve Mescidi Aksa'ya önem verin.

Kudüs'e ve Mescidi Aksa'ya sahip çıkın.

Kudüs ve Mescidi Aksa için çalışanlara destek olun.

KUTSAL BELDE; KUDÜS

Resulullah Efendimiz'in (s.a.v) haber verdiğine göre; Yeryüzünün en faziletli mekanları camiler, camilerin de en faziletlileri Mescidi Haram, Mescidi Nebevi ve Mescidi Aksa'dır.

Bu üç camide kılınan namazların diğer camilerde kılınan namazlardan çok daha fazla sevaplı olduğu hadisi şeriflerde bildirilmiştir.

Resulullah Efendimiz (s.a.s) buyurdular ki; "Bir adamın kendi evinde kıldığı namaza bir namaz sevabı verilir. Oturduğu beldenin sakinlerinin devam ettikleri camide kıldığı namaza yirmi beş kat sevap verilir. Cuma namazının kılındığı camide kıldığı namaza beş yüz kat sevap verilir. Mescidi Aksa'da kıldığı namaza elli bin kat sevap verilir. Benim camimde kıldığı namaza da elli bin kat sevap verilir. Mescidi Haram'da kıldığı namaza ise yüz bin kat sevap verilir"

Mescidi Aksa aynı zamanda Yüce Allah'ın yeryüzündeki ilahi ayetlerinden bir ayettir. Çünkü İsra suresinin birinci ayetinde şöyle buyrulmaktadır: "Kulunu, kendisine birtakım ayetlerimizi göstermek için bir gece Mescidi Haram'dan çevresini mübarek kıldığımız Mescidi Aksa'ya yürütenin şanı pek yücedir. Şüphesiz o duyandır, görendir."

BİRLİK OLURSAK ÖZGÜR OLURUZ

Mekke ve Medine gibi kutsal ve mübarek olan Kudüs, Yahudi işgali altında. Ne hazindir ki; Müslümanların varlığı ve çabası da Kudüs'ü bu esaretten kurtarmak için yeterli değil.

Cuma namazı sonrası çağrıya uyan Müminler İshakpaşa Camii avlusunda toplandılar. Bu noktada İHH başkanı İlhan Tatlı'yı tebrik ederim. Gazetemize haber olduğu gibi çağrıyı yapmasına rağmen ve açıklama için hazırlığı olmasına rağmen, ümmet bilinciyle hareket edip, karışıklık ve ayrılık olmaması için aynı mekanda, aynı dava için gelen Anadolu gençlik Derneği yetkililerine sözü ve sahneyi bıraktı.

İşte bir bu vahdeti gerçekten sağladığımızda Mescid-i Aksa ve Kudüs, Allah'ın izniyle özgür olacaktır.