TFF 2.Lig Kırmızı Grupta yer alan temsilcimiz İnegölspor 2021-2022 sezonunun onyedinci haftasında kendi evinde karşılaştığı Bodrumspor A.Ş.'ye 2-1 yenilerek üç haftadan beri sürdürdüğü galibiyet serisini sonlandırmış oldu.

Son üç haftada alınan başarılı sonuçlardan sonra taraftarların ilgisinin oldukça fazla olduğu maçta temsilcimiz İnegölspor grubumuzun güçlü takımlarından Bodrumspor A.Ş.'yi de yenerek hem galibiyet serisini devam ettirmek hem de play-off şansını daha da ileriye taşımak istiyordu.

Yazdan kalma bir günde ve güzel bir zeminde oynanan maça temsilcimiz İnegölspor nedense iyi başlayamadı. Bodrumspor A.Ş. ise takımımız üzerinde iyi bir çalışma yapmış olacak ki daha maçın ilk dakikalarında daha atak bir görüntü sergiledi ve 15. dakikada aradığı golü buldu. Bu dakikada rakibin kullandığı köşe vuruşundan gelen topu defansımız ıskalayınca topu önünde bulan Bodrumspor A.Ş. santraforu Celal Dumanlı bomboş durumda kafa ile topu filelere gönderdi. Bu golden 4 dakika sonra 19.dakikada ise bu sefer temsilcimiz İnegölspor köşe vuruşunu Selimcan Temel ve Bahadır Taşdelen ile paslaşarak kullandı.

Selimcan Temel'in ortasında ileriye çıkan İbrahim Sürgülü şık bir kafa vuruşuyla durumu 1-1'e getiren golü kaydetti. Rakip Bodrumspor A.Ş. 29.dakikada kullandığı kornerden gelen toptan yine savunmamızın hatası neticesinde Samet Yalçın ile durumu 2-1'e getiren golü buldu. Rakip Bodrumspor A.Ş. 32.dakikada İbrahim Sürgülü' nün ceza sahası içinde elle oynaması gerekçesiyle kazanılan penaltıyı Harun Kavaklıdere kullandı. Kalecimiz Gökhan Siverek penaltı atışını kurtararak rakibin 3.golü bulmasının önüne geçmiş oldu.

Maçın ikinci yarısına Furkan Mızrak yerine Hakkı İsmet Şimşek ile başlayan İnegölspor daha iyi bir görüntü sergilese de rakip alanda bulduğu pozisyonları kolayca harcadı. Özellikle 73.dakikada Bahadır Taşdelen ve 81.dakikada Ömer Faruk Ermeç skoru değiştirecek golü atamayınca maç da Bodrumspor A.Ş.'nin 2-1 üstünlüğü ile sona erdi.

Temsilcimiz İnegölspor bu haftaki maçta maalesef beklentilerimizin altında bir oyun sergilediler. İyi bir oyuncu profiline sahip olan Bodrumspor A.Ş. karşısında iki korner vuruşu sonrası top ıskalamaları ve ardından penaltıya sebebiyet verilmesi defans oyuncularımıza ve özellikle de beraberlik golümüzü atan İbrahim Sürgülü' ye hiç yakışmadı. Böyle bir rakibe bu hataların yapılmaması gerekirdi. Oyuncularımızın duran top konsantrasyonuna iyi çalışması gerekiyor. Son haftaların formda stoperi Samet Cantürk bu hafta birçok hava topunda boşa çıktı. Sağ bek Yunus Emre Duyan bu hafta çok aksadı. Teknik heyetimizin kendisine verdiği fırsatı değerlendiremiyor.

Orta sahada Selimcan Temel ve Emir Özsoy iyi değillerdi. Orta saha hakimiyetini bir türlü elimize alamadık. Oyundan dışarıya alınmadan önce Selimcan Temel ve Emir Özsoy'un yerine oyuna dahil edilen Mustafa Kayabaşı öyle bir hata yaptılar ki ayaklarındaki topu müsait olan arkadaşlarına verecekleri yerde rakibe kaptırıp kalemizde büyük tehlike yarattılar. İleride Ömer Faruk Ermeç çok yalnız kaldı. Ona çok fazla destek gelmedi. Furkan Mızrak'ın gerçek yeri sol bek olmasına rağmen Teknik Heyet kendisini sürekli olarak sol açıkta oynatıyor. Furkan Mızrak ise giydiği formanın farkında mı değil bilmiyorum kendisine verilen bu şansı değerlendiremiyor. Topa girmiyor, oyunda değil sanki. Böyle giderse bu formayı bir daha zor görür herhalde.

Play-off hattına bu kadar yaklaşmışken bu skorla adeta yerimizde saymış olduk. Üstelik rakiplerimizden birine hem de kendi evimizde yenildik. Birinci devrenin sonuna yaklaşırken kalan iki maçtaki rakiplerimiz de play-offu kovalıyor. Onları yenerek kayıpları telafi edebiliriz. Bu maçlardan 3'er puan alarak devreyi 30 puanla kapatabiliriz. Devre arasında da ara transfer görüşmeleri sonucunda gerekli yerlere nokta atışı takviyeler mutlaka yapılacaktır.

Son olarak İlçe Stadındaki skorbordun haftalar sonrası da olsa çalışır duruma getirilmesinden dolayı yetkililere, bu maç için galibiyet primi sözü veren İdol Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mehmet Arıcı'ya ve yenilmesine rağmen kaptandan oyuncuları tribünlere davet edip onları alkışlayan Efsane Maraton Grubuna teşekkür ediyor, önümüzdeki hafta Pazar günü deplasmanda oynanacak olan Silahtaroğlu Vanspor FK maçında İnegölspor'umuzun galibiyetini yazmak dileklerimle...