Müzisyen Onno Tunç'un uçağının 14 Ocak 1996 tarihinde Yalova Armutlu Taz Dağı'na düştüğü haberini alınca kendi imkanları ile arama kurtarma faaliyetine kalkışan ve kötü hava koşulları nedeniyle donarak hayatını kaybeden iki dağcıdan biri, İnegöl'ün Güneykestane Köyü kökenli Selçuk Olcay'dır.

Üç gün süren arama kurtarma çalışmaları sonucunda 20 Ocak 1996 tarihinde iki gönüllü dağcının cansız bedenlerine ulaşılmış ve Selçuk Olcay 21 Ocak 1996 tarihinde İnegöl'ün Güney Kestane Köyü'ne defnedilmiştir.

Ölümü tüm yurtta ve İnegöl'de büyük üzüntü yaratan Selçuk Olcay'ın dedesi Mithat Marşan İnegöl Güneykestane Köyü'nden Adapazarına yerleşmiş ve Toprak Mahsulleri Ofisi çalışanı olarak hayatını sürdürmüştür. Selçuk; Mithat Marşan'ın kızı Ülker Hanım'ın çocuğudur. 03.07.1973 tarihi Federal Almanya doğumludur. İlk ve Orta öğretim sonrası yükseköğrenimini Kıbrıs Yakındoğu Üniversitesinde sürdürmüştür.

Birlikte vefat ettiği arkadaşı Cem Emrah Çelebi ile yükseköğrenimi esnasında dağcılık ile tanışmış ve amatör olarak faaliyetlerini sürdürmüşlerdir.

Tatil dolayısı ile İstanbul'da bulundukları dönemde Onno Tunç'un uçağının düştüğü ve ulaşılamadığı haberini alınca böyle bir kurtarma girişiminde bulunmuşlardır.

Yalova Belediyesi 2002 yılında uçak kazasının olduğu bölgeye Onno Tunç, uçağındaki arkadaşı Hasan Kanık ve kurtarma girişiminde hayatını kaybeden Selçuk Olcay ve Cem Emrah Çelebi anısına bir anıt yaptırmıştır.

Kaynakça : Resul Örün (Bganba) aracılığı ile Anne Ülker Marşan ve akraba Senayi Marşan ile görüşüldü.