Seksenli yıllar, bir genel seçim öncesi siyasi partiler köy gezileri yapıyorlar. Bir köyümüzde alışılmadık bir şey oldu. Parti temsilcisi konuşmaya başlamak üzereyken köyden biri "Seçim zamanı ya gelirsiniz." dedi.

Çok kısa bir sessizlik oldu. "Siz de öyle cevabı geldi." partili kişiden, devam etti "Siz de hastaneye ya da karakola düşünce geliyorsunuz, başka zaman uğradığınız yok." İki tarafın da özgüveni iyiydi.

SEN DE ADAY OLUR MUSUN? : İnegölspor Olağan bir kongre öncesi İki başkan adayı çalışmalarını sürdürmektedirler. Birkaç gazeteci daha önce başkanlık ve yöneticilik yapmış biri ile birlikteydiler. Gazetecilik refleksi ile içlerinden biri "Ağabey sen de liste yapmayı düşünür müsün?" dedi.

Cevap güzeldi "Arkadaşlar bize yakışan, böyle iki adaylı kongreler de değil de, kimsenin aday olmak istemediği kongrelerde aday olmaktır."

İZ BIRAKAN İNEGÖLLÜLER

EYÜP AVCI: Hafız, 1940 yılı İnegöl Karalar Köyü doğumludur. İki gözü de doğuştan görme engelli olan Avcı'nın gözlerini tedavi eden hristiyan bir doktorun tavsiyesine uyuldu. Doktor hafızlık eğitiminin Avcı'yı uzun vadede mutlu edeceğini düşündüğünü bildirdi. Bunun üzerine babaanne Pembe Avcı bu görevi üstlendi. Avcıya sesli Kur'an okuyup tekrar ettirerek çalışmalara başladı. Sonrasında Nalıncı Hafız olarak bilinen Mehmet Duyuldu Hoca da dinleyerek tecvid eğitimi verdi. Sağlıklı insanlar için bile çok zor sayılabilecek süreç sonunda hafız oldu. Genelde İshakpaşa Camii'nde bulunurdu. Yakınlarına mukabele ve hatim okutmak isteyenlerin isteklerini yerine getirdi, fahri müezzinlik yaparak hayatını sürdürdü. 21.06.1996 tarihinde trafik kazası neticesinde vefat etti.

Kaynakça : 13.01.2017 tarihinde Dayı oğlu İzzet Ok ile görüşüldü. Foto torunu Fatih İnalcı Arşivi

SAİT AHMET AVCI: Bursa İl Genel Meclis Üyesi, işadamı. 1947 yılı İnegöl Çeltikçi Köyü doğumludur. Köyündeki ilkokul eğitimi sonrası İnegöl Ortaokuluna devam etti. Sonrasında ise tarım ve ziraat işleri yaparak hayatını sürdürdü. Beraberinde 1986 yılından itibaren köyünde akaryakıt işletmeciliği de yapmaktadır. 27 Mart 2009 Yerel Seçimleri'nde AK Parti Bursa İl Genel Meclis Üyeliği görevine seçildi. 2004-2009 yılları bu görevi yerine getirdi. İl Genel Meclis Üyeliği sürecinde Çeltikçi İlköğretim Okulu'na ilave 8 derslik eklemek için gerekli 800 metrekare arsayı kendi imkanları ile kazandırdı. Ayrıca yapım esnasında da maddi desteğini sürdürdü. Çeltikçi'de yaşamını sürdürdü. Kaynakça : 23.07.2017 tarihinde kendisi ile görüşüldü.