Ve nihayet beklenen seçim tüm tartışmalara rağmen geldi geçti. Seçime dair bazı notlarımı paylaşmak istiyorum.

1 - Anlaşıldı ki HDP artık güneydoğuda itibarını kaybetti.. Büyükşehirlerde ise HDP holigan gençleriyle yürüyor. Büyükler acı yaşamak istemiyor artık. Güneydoğuda HDP'yi sandıklara gömerken İstanbul ve Ankara gibi şehirlerde CHP'ye koltuk değneği oldular.

2 - Saadet Partisi bir çok şehirde kilit rol oynadı. Ankara ve İstanbul'da kazanamayacakları ezelden belli olan kendi adayları yerine Ak Parti'li adayların lehine oy kullansalardı şimdi CHP'li belediyeler tarafından yönetilmeyeceklerdi. Meydanlarda estirdiği rüzgarıyla %90 görünen Saadet sonuçlarda %2,60'larla hüsrana uğradı.

3 - MHP'nin seçmeninin ne olduğu muamma? AK Parti ile ittifak yaptığı gözlenen MHP'nin oy katkısı matematiksel bir paradoksa dönüştü. "Eğer kedi burdaysa kıyma nerede, kıyma buradaysa kedi nerede?" fıkrası gibi.. Ya da -ki tahminim bu yönde- Ak Parti'ye küsüp sandığa gitmeyen Ak Parti'li seçmen MHP'nin katkısını görünmez ve etkisiz kıldı.

4 - Gelelim AK Parti'ye. Onca iktidar gücü ile hala daha İstanbul ve Ankara'da %40'larda takılı kalması büyük bir başarısızlık örneği oldu. Şırnak, Muş, Ağrı örneklerinde olduğu gibi İstanbul ve Ankara gibi şehirleri hizmete boğup uzak ara önde seçimi almak varken resmen kof figürlerle boy ölçüşemediniz. Erdoğan'a sırtınızı dayadınız.. Vizyonsuz, menfaatçi, dava inancı ve hizmet derdi olmayan, liyakatsız yöneticilerle yürümeye çalıştınız. Suç sizin. Bu seçim hiçte söylediğiniz gibi zafer falan değil. Kendinizi kandırmayın.

5 - CHP toplama bilgisayar gibi. Sırf Erdoğan'a olan nefret ile diş bileyerek Mustafa Kemalin askerleri, Aponun askerleri birlikte çalıştılar. İstanbul (net değil) ve Ankara'da HDP'nin oylarının katkısı ile kazandılar. Demek ki neymiş? İstanbullu ve Ankaralı CHP'li belediyeciliği özlemiş.. Biz de diyoruz ki bir musibet bin nasihatten evladır.. Bu 5 yıl İstanbul ve Ankara'yı keyifle izleyeceğim.. B.k kokan İzmir'i izlediğim gibi..

6 - Şimdiki ergenler bilmez. Ben çocukken bir MGV gezisi ile herhalde ilk kez İstanbul'a gitmiştim. Haliç'e yaklaştığımızda ağır bir lağım kokusu sarmıştı otobüsün içini. Yalan değil Allah şahit, gözlerim bile bu kokuyu ağır hissetmişti. Sözen dönemiydi. İski skandalının patlak verdiği dönemler. Çöp dağlarının her cadde başında boy gösterdiği dönemlerdi. Gözlerimin yandığı o günü hiç unutmuyorum.. Oy hırsızlığı söylentileri son bulur da YSK CHP lehine kararını verirse bu beş yıl o özlediğimiz (!) kokuyu yeniden duyacağız. Hem benim için bir nostaljide olur. Yaşasın CHP belediyeciliği !?

7 - İYİ Parti CHP'nin koltuk değneği oldu. Pensilvanya Büyükşehir Belediyesi haricinde hiç bir yerde belediye kazanmayarak kendi çapında büyük bir başarı elde etti.

8 - Bursa Büyükşehir'de İnegöllü hemşehrimiz eski İnegöl Belediye başkanımız Alinur Aktaş kazandı. İnegöl'de de halihazırdaki başkanımız Alper Taban. kendilerini tebrik ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun. Biz de İnegöl olarak %60 oy vererek her iki başkanımıza da büyük katkı sağladık.. Şimdi haklı olarak umudumuz ve arzumuz o ki İnegöl hizmete boğulmalı.. En azından Bursa - İnegöl arası tramvay hakkımızdır. İnegöl'ün alt yapı sorunun kökten halledilmesi arzumuzdur. Trafik sorunu ve yayalaştırma, yeşil alanların çoğaltılmasını istemek hakkımızdır. Çok şey mi istiyoruz..!?

9 - Artık seçim bitti.. Bundan sonra gerek Bursa gerek İnegöl'de gördüğümüz eksikleri, yanlışları en sert bir şekilde hem sosyal medyadan hem de Genç Gazete'de ki köşemden eleştireceğim. Bundan sonra yapıcı muhalefet yapacağım daha çok. İyi ve güzel hizmetleri teşekkürle yad ederken sıkıntılı durumları faş edeceğim. Bundan sonra Hz. Ömer'e sahabelerin deyimiyle, kılıcımızla doğrultma dönemi.

Seçim sonuçlarının mileltimize hayırlar getirmesini diliyorum. Artık CHP'de büyükşehirlerde ki sonuçlarıyla iktidara ortak sayılır. Öyle eskisi gibi muhalif olmanın vermiş olduğu hafiflikle atıp tutamayacak. Gözümüz üzerlerinde olacak...