"O Allah ki, yeryüzündeki her şeyi sizin için yarattı. Sonra göğü yaratıp 7 kat olarak düzenledi. O Allah ki; her şeyi bilendir." (BAKARA 29)
GÖK KAPILARINDAN KİMLER GEÇEBİLİR?
Anlıyoruz ki; 7 kat arasında kapatılmış ve koruma altına alınmış geçişler var. Gökler arasındaki kapılardan sadece Allah'ın izin verdiği melekler geçebiliyor. Cinler ve şeytanlar da gökler arası yolculuk yapma, gök kapılarından geçme girişiminde bulunuyorlar. Ancak onlara izin verilmediği gibi bu girişimlerinden dolayı uzayda cezalandırılırlar. Güneşin zararlı ışıklarının dünya atmosferinde süzüldüğünü ve zararlı ışınların geçişine izin verilmediğini biliyoruz. Böyle bir durum uzayda, diğer semalarda da mı yaşanıyor acaba? Kayan yıldızlar, düşen meteorlar, gökyüzünde gördüğümüz ışıklar acaba bu cezalandırmayla ilgili olabilir mi? Uzaydaki kara deliklerin de bu cezalandırma veya geçiş kapılarıyla ilgisi var mıdır?
Can alıcı soru şu; Aya çıktığını, Mars'a araç gönderdiğini söyleyen, galaksiler arası yolculuğu hedefleyen insana, gökler arası geçiş izni verilir mi? Yoksa uzay yolculuğumuz dünya seması ile mi sınırlıdır? Bizim iddiamız şudur; insanoğlu, uzay yolculuğunda, ayetlerde "yakın sema" olarak çizilen snırların dışına çıkamayacaktır. İnsanoğlunun gökler arası geçişi ancak melekler nezaretinde ölüm sonrası mümkün olabilecektir.
SEMAVAT: Türkçemizdeki Gökyüzü kelimesi, K.Kerim'de sema kavramı ile karşılığını buluyor. Çoğulu semavat'tır. K.Kerim'de aynı cümle içinde; yer kavramı tekil olarak geçerken, sema kavramı çoğul olarak geçer. Sema sözlükte, "yükseklik" anlamında bir isimdir. "Gök, bulut, yüksekte olan her şey, evin tavanı" gibi anlamlara da geliyor. 7 kat sema ile ilgili K.Kerim'de birçok ayet-i kerime vardır: "Yedi kat göklerin Rabbi, azametli Arş'ın Rabbi kimdir? diye sor."
"Allah, yedi kat göğü ve yerden bir o kadarını yaratandır. Ferman bunlar arasından inip durmaktadır ki, böylece Allah'ın her şeye kadir olduğunu ve her şeyi ilmiyle kuşattığını bilesiniz."
"O ki, birbiri ile ahenktar yedi göğü yaratmıştır. Rahman olan Allah'ın yaratışında hiçbir uygunsuzluk göremezsin. Gözünü çevir de bir bak, bir bozukluk görebiliyor musun?"
"Görmediniz mi, Allah yedi göğü birbiriyle ahenktar olarak nasıl yaratmış!"
"Üstünüzde yedi kat sağlam göğü bina ettik."
"Böylece onları, iki günde yedi gök olarak yarattı ve her göğe görevini vahyetti. Ve biz, yakın semayı kandillerle donattık, bozulmaktan da koruduk. İşte bu, aziz, alim Allah'ın takdiridir."
İki gün ifadesini dünya günleri ile karıştırmak ve anlamak bizi yanıltmasın. Bu günler Allah'ın bildiği günlerdir. Dünya günleri; dünya ve güneş yaratıldıktan sonra biz insanlar için oluşmuş günlerdir. Halbuki Allah Kainattaki zamanı ve günleri, dünyayı yaratmadan önce yaratmıştı. Diğer gezegenlerin ve yıldızların da kendi ölçülerine göre günleri vardır. Bunların kimi bizim günlerimizden kısa, kimi de çok uzundur. Hatta bizim zamanımızla binlerce yıl süren günler vardır. Bunlar Allah'ın günleridir. Bunların aslını ve ne kadar sürdüklerini bilmiyoruz. (DEVAM EDECEK İNŞALLAH!)