"Allah, hareket eden her canlıyı sudan yarattı. İşte bunlardan kimi karnı üstünde sürünür, kimi iki ayağı üstünde yürür, kimi dört ayağı üstünde yürür... Allah dilediğini yaratır; şüphesiz Allah her şeye kadirdir." (NUR 45)

ÖZÜMÜZ SU: Yaratan Allah'tır. O dilediğini, dilediği şekilde yaratır. Yaratıkların sadece dünyada olduğunu iddia etmek yanlıştır. Dünya dışında melekler gibi Allah'ın yarattığı birçok canlı vardır. Biz sadece dünyada yaratılan canlıların varlığını ve özelliklerini bilebiliyoruz.

Çeşit çeşit şekillere, çeşit çeşit renklere, çeşit çeşit özelliklere, çeşit çeşit davranış ve hayatlara sahip olan canlılar, Allah'ın kudretinin en büyük delilidir. Bu ayet-i kerimede bildirildiğine göre: Allah'ın yarattığı her canlının özü su'dur. Modern bilimin, hayatın denizde başladığına dair yaklaşımının, doğru temeli bu bilgidir.

Bilimin yaratılışla ilgili yorumu şöyledir: "Uzaydaki cisimler, bir gaz kütlesi halinde idi. Zamanla, bu gaz kütlesinden küreler halinde parçalar kopmuş ve uzay boşluğuna fırlamıştır. Dünyamız da, bir gaz kütlesi olan güneşten kopmuş ve zaman içinde soğuyarak kabuk bağlamıştır.

Dünyamızdan yükselen gazlar ve buharlar, yoğunlaşarak yağmur şeklinde tekrar dünyaya dökülmüş ve böylece denizler ve okyanuslar meydana gelmiştir. Suda yosunlaşma ile başlayan hayat, çeşit çeşit canlılar şeklinde ortaya çıkmıştır."

"Dünyamızda su ve hayat birbirlerinden ayrılmayacak biçimde içice girmiştir. Su ve hayat birbirine kenetlenmiştir. İnsan bünyesinde %75 oranında su bulunmakta. Dünyamız ve etrafımızı saran maddelerin pek çoğunda su hakimdir.[1]

HAYATIN KAYNAĞI SU: Hayatın kaynağı sudur. Kaynağın bir olmasına rağmen yaratıklardaki bu kadar çeşitlilik, tesadüfen olabilir mi? Bakıyoruz; bitki ve hayvanların çoğu suda yaşıyor. Su olmadan yaşayabilen bitki ve hayvanın varlığı bilinmiyor. Bu yüzden insanoğlu uzayda, suyun var olup olmadığını araştırıyor. Çünkü su varsa hayat da vardır.

Canlıların kimi karnı üzerinde sürünüyor. Yılan gibi... Kimi iki ayak üzerinde yürüyor. İnsan gibi... Kimi canlılar da dört ayak üzerinde yürüyor. Aslan gibi... Örümcek ve akrep gibi dörtten çok ayaklı hayvanlar da var. Kim bilir daha bilmediğimiz, kaç çeşit ve kaç şekilde sayısız canlı var?

Biz sadece Allah'ın (c.c.) bildirdiklerini bilebiliyoruz. K.Kerim'den ve hadis-i şeriflerden öğreniyoruz ki; Allah (c.c.) melekleri nurdan, cin taifesini ateşten, Hz. Adem'i topraktan yaratmıştır.[2] (YARIN DEVAM EDECEK İNŞALLAH!)


[1] Bilim ve Teknik 165, Ağustos 1981

[2] Hicr suresi 27/Müslim, Zühci 60; Müsned, VI, 153