(1)"Musa, çölde susuz kalan halkı için su istemişti. Biz de O'na; " Elindeki asa ile taşa vur" dedik. O anda taştan 12 pınar fışkırdı. Her grubun hangi pınardan içeceği belirlendi. Onlara dedik ki; "Allah'ın rızkından yiyin, için. Sakın nankörlük edip yeryüzünde karışıklık çıkarmayın." (BAKARA 60)

TAŞTAN FIŞKIRAN 12 PINAR: Hz.Musa liderliğinde Mısır'dan çıkıp ata topraklarına doğru ilerleyen İsrailoğulları, Tih çölünde susuz kalmışlardı. Hz.Musa'nın karşısına dikilip: "Bizi, oğullarımızı ve hayvanlarımızı susuzlukla öldürmek için mi kavmini Mısır'dan çıkardın?" dediler.

Bunun üzerine Hz. Musa, dua edip kavmi için Allah'tan (c.c.) su istedi. Hz.Musa'nın elinde mucize bir asa vardır. Allah (c.c.)Hz.Musa'ya " Elindeki asa ile taşa vur"[1] diye emreder. Hz.Musa asasını taşa vurunca 12 ayrı pınar fışkırmaya başlar.

Allah'ın izniyle, Mısır'da Fravun'un sihirbazlarına galip gelen, Denizi ortadan yarıp İsrailoğulları'na yol açan asa, şimdi de taştan içecek su çıkarıyordu.

Araf suresi'nde bu olay şöyle anlatılır: "Biz İsrailoğullarını oymaklar halinde oniki kabileye ayırdık. Kavmi kendisinden su isteyince, Musa'ya, «Asanı taşa vur!» diye vahyettik. Derhal ondan oniki pınar fışkırdı. Her kabile içeceği yeri belledi. Sonra üzerlerine bulutla gölge yaptık, onlara kudret helvası ve bıldırcın eti indirdik. Onlara dedik ki: «Size verdiğimiz rızıkların temizlerinden yeyin.» Ama onlar emirlerimizi dinlememekle bize değil kendilerine zulmediyorlardı." [2]

HZ.YAKUP'UN ÇOCUKLARI: İsrail Yakub'un lakabıdır. İsrail; Allah'ın kulu anlamına gelir. Hz.Yakup'un çocuklarına İsrailoğulları denilir. Bunlar; Rabil, Şemun, Lavi, Yehuda, İsahar, Zablun, Dan, Neftale, Cad, Aşir, Bünyamin ve Hz. Yusuf'tur.[3] Hz.Yakup' un oniki çocuğundan oniki kabile meydana gelmişti.

Tarihi kaynaklara göre; MÖ 930'da bu kabilelerin on tanesi Kuzey İsrail Krallığı'nı kurdu. Yehuda ile Bünyamin kabileleri de Yehuda Krallığı'nı kurdular.

MÖ 720'de Asurluların kuzeydeki İsrail Krallığı'nı fethetmesiyle burada yaşayan on kabile tarih sayfalarından silinmiştir. Bunlar "Kayıp On Kabile" diye isimlendirilir. İngiltere yahudileri, Kuzey Avrupa yahudileri, Ortaasya yahudileri, Hindistan yahudileri, Etiyopya yahudileri ve İran yahudileri kendilerinin Kayıp On Kabile'nin torunları olduklarını iddia ederler.

Günümüzde İsrail'i kuran Yahudilerin, Yehuda Krallığı'ndan yani kaybolmayan iki kabilenin neslinden geldiğine inanılmaktadır. [4]

Bu konudaki gerçek şudur: İsrailoğulları'nın çoğu tevhit inancından saparak, son elçi Hz.Muahmmed'e (s.a.v) inanmayarak yoldan çıktılar ve kayboldular. Yoldan çıkan bu Yahudiler'in çoğu günümüzde İsrail'de toplanmış olanlardır. Siyonist emelleri ile başta Filistin olmak üzere bütün dünyanın başına bela ve fitne üretmektedirler. (YARIN DEVAM EDECEK İNŞALLAH!)


[1] Bakara suresi 60

[2] Araf suresi 160

[3] Tevrat,Tekvin, 29/31-30/24; 35/23-26

[4] Hanok (9 Nisan 2009). "History and Timeline of Israel and Judah