Referanduma artık 1 ay var. 16 Nisan Pazar günü yeni Cumhurbaşkanlığı sistemi için sandık başına gideceğiz.

Ben çok büyük fark olmasa da EVET oylarının HAYIR'dan fazla çıkacağını düşünüyorum. Bu aynı zamanda temennim de. Çift başlı sistemin son bulması adına bu önemli bir adım olacak.

Tüm Türkiye'de olduğu gibi İnegöl'de de EVET ve HAYIR cephesi çalışmalarını sürdürüyor. Fakat olabildiğince sessiz yürütüyor.

AK Parti başta olmak üzere EVET'çiler her akşam bir dernekte, köyde dolaşıyor. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İlçe Başkanı Adem Demirel, Belediye Başkan Yardımcıları bazen birlikte bazen ayrı ayrı 'Niçin EVET' onu anlatıyorlar.

CHP de HAYIR için uğraş vermekte. İnegöl'de oy oranı olabildiğince düşük olan CHP, buna rağmen dernekleri ziyaret ediyor, caddelerde çeşitli etkinliklerle HAYIR mücadelesi veriyor.

MHP için ise durum biraz farklı. İnegöl'de MHP'li muhaliflerin sayısı az değil. Onlar da HAYIR cephesinde.

Geçtiğimiz hafta Ümit Özdağ konferansı tertip edildi. Bu konferanslar devam edecek gibi. Ayrıca sosyal medyadan da ciddi çalışmalar yapıyorlar.

Muhalif olmayan MHP'liler için durum biraz zor. Zira EVET'i seçmenine anlatmak gerçekten zor. Onun için MHP'nin ilçe teşkilatına Allah kolaylıklar versin.

EVET ve HAYIR cephesinin araçları da dolaşmaya başladı. AK Parti, kendi logosu ve Başbakan Binali Yıldırım'ın resmiyle donanmış araçlarını dolaştırıyor.

HAYIR cephesinin araçlarında ise bir kız çocuğu var ve geleceğim için hayır diyor. Dikkat çeken husus CHP, logosunu bu araçlarda kullanmıyor.

16 Nisan'a doğru adım adım ilerlerken; bu sessiz propagandanın fazlasıyla bizleri memnun ettiğini söyleyebilirim.

Daha az araç, daha az gürültü, gereksiz telaşeler yerine insanların okuyarak, TV'den genel başkanları dinleyerek karar vermesi daha sağlıklı.

Bekleyip görelim. Mevlam neylerse güzel eyler.