"Şaka" büyük küçük hepimizin hayatında vardır, yaptığımızda olur, yapıldığı da aklımda kalanlardan:

Terzi bir amca, her ziyaretine gelişinde pantolonunun sağ cebinin aldığı kadar hediye meyve getiren asker arkadaşına hediye getirmeyi bıraktırmak için sağ cebi büyük bir pantolon dikip hediye etmişti.

Sabahları işyerini erken açma alışkanlığı olan yaşlı bir çarşı esnafı bazı dükkanların kapı girişlerine su döker, sanki geceden biri işemiş süsü verirdi.

Ben gitmedim ama, yetmişli yıllarda Avşa'ya giden İnegöllüler sandalyeleri yere vidalı bir kafeteryaya gidip ilk defa giden arkadaşlarına "bir sandalye getiriver" şakası yaparlarmış.

Babasından zar zor araba izni alan arkadaşların arabalarının önüne arkasına sıkışık yanaşıp arabayı park edip kilitlerler sonra da ortadan kaybolurlardı.

Klarnetçiler birkaç düğünden birinde karşılarında limon yeme şakası ile karşılaşırlardı.

Kablolu telefon günlerinde, sesini değiştirip konuşarak dostlarına şaka yapanlar çoğunluktaydı.

Dükkanının önünde oturduğunu gördükleri birini telefonda arayıp telefona varana kadar kapatıp merak etmesini sağlarlardı.

Zeki Alasya-Metin Akpınar'ın da rol aldığı bir film ekibi yemek için Besler İnegöl Köftecisindeydiler. Çevrede de meraklılar toplandık sanatçıların çıkışını bekliyorduk. Zeki Alasya çıkınca ben yanımdaki arkadaşa "Ayhan adama bak ne kadar Zeki Alasya'ya benziyor" şakası yapmıştım. O da "İçeride camın dibinde yemek yiyen adam aynı Metin Akpınar" diye karşılık vermişti.

İZ BIRAKAN İNEGÖLLÜLER

OKAN RECEP AYDIN: Gazeteci, müzisyen, sporcu. 10 Ekim 1967 tarihinde babasının öğretmen olarak görev yaptığı İnegöl Tüfekçikonak Köyü'nde doğdu. Gazipaşa İlkokulu'nda başladığı ilkokul eğitimini babasının 1974-78 yılları görev yaptığı Kars Göle'de tamamladı. İnegöl Ortaokulu ve 1984-85 öğrenim dönemi İnegöl Lisesi mezunudur. Uludağ Üniversitesi iktisat Fakültesinde başladığı yükseköğrenimini sürdürmedi. Küçük yaşlarda başladığı karate sporunu "Siyah Kuşak İkinci Dan" olarak noktaladı.

2000'li yılların başında ilçemizde "Grup Yaren" adında bir halk müziği grubu kurdu ve çalışmalarına önderlik etti. İnegöl ve Bursa'da birçok okul ve dershanede müzik dersleri verdi. Küçük yaşlardan itibaren müzik ile ilişkisi bağlama sanatçısı ve okuyucu olarak aynı sıcaklıkta devam etti.

İlçemizde Genç Ses FM'in kuruluş sürecinde yer aldı. Bu kısa radyoculuk deneyimi dışında ilçemizdeki yerel gazetelerde ve Yenişehir Yörem Gazetesi'nde dönem dönem yazıları yer aldı. Bir dönem "Yerel Gündem" adıyla ilçemizde bir gazete çıkarma girişiminde bulundu.

08 Şubat 2012 tarihinden itibaren Yeni Marmara Gazetesi ve gazetenin bünyesindeki "Aktüel" Dergisinin yazar ve yönetici kadrosunda yer almaktadır. Son dönemde İnegöl için yazdığı, sosyal medyada yayınladığı çok beğenilen İnegöl Şiirleri ile bir başka yönünü de görme şansı bulduğumuz Recep Aydın Bursa'da yaşamını sürdürmektedir.

Kaynakça : 07.06.2017 tarihinde kendisi ile görüşüldü.