Okulların tatil olduğu yaz ayları geçmiş dönemlerde de çocukların Kuran okumayı öğrenmeleri için fırsat dönemleri kabul edilirdi. Altmışlı yıllar, ilçemizin sevilen din adamlarından biri, bir dostunun evinde dostunun torunlarına Kur'an okumayı öğretmektedir.

Çocuklar da İstanbul'da yaşamakta olup anneleri ile birlikte yaz tatillerinin önemli bir bölümünü dede evinde geçirmektedirler. Upuzun sakalıyla Hocamız çocuklara farklı ve sevimli gelmektedir.

Bir gün çocuklardan biri "Hocam yatarken sakalınız yorganın içinde mi yoksa dışında mı duruyor?" diye sorar. Hocamız da "Hiç düşünmedim evladım yarın söylerim." der gülüşürler.

Ertesi gün hoca "Sen ne muzip bir çocuksun, aklımı karıştırdın. Sakallarımı yorganın üstüne koydum uyuyamadım, yorganın altına koydum uyuyamadım. Aklım hep sakallarımdaydı." der.

İZ BIRAKAN İNEGÖLLÜLER

ERGÜN ATABAY: Cemiyet adamı, işadamı 1955 İnegöl Hayriye Köyü doğumludur. Ticaret yaparak hayatını sürdürdü. Cemiyet hayatı içinde yer almaya özen gösterdi. 1984 yılı İnegöl Hayriye Köyü Turizm Derneği Kurucu Başkanıdır. Sonraki yıllarda da başkanlık ve yöneticilik görevinde de bulunmuştur. İnegöl Emek Gazetesi'nde dönem dönem yazıları yayınlandı. 1990'lı yıllardan itibaren ticari faaliyetlerini Gürcistan'a aktardı. 1997 yılında Türkçe baskısı yapılan Paul J.Magnarella'nın Bir Köyün Serüveni (Hayriye) kitabının 1997 yılında Türkçeye çevrilmesine, Abesadze Anzor tarafından 2001 yılında hazırlanan Türkçe-Gürcüce Sözlük'e, 2005 yılında İberiya Özkan tarafından organize edilen Maçaheli Çok Sesli Yaşlılar Korosu gibi kültürel projelere destek oldu. Türk-Gürcü Eğitim ve Kültür Vakfı bünyesinde uzun yıllar yöneticilik yaptı. Türk Gürcü İş Konseyi Başkanı Danışmanlığı görevinde bulundu. İstanbul'da yaşamını sürdürdü

Kaynakça : 11.03.2017 tarihinde biyografisi kendine ulaştırıldı.

HÜSEYİN ATAK: İnegöl Kaymakamı. 01 Şubat 1949 da Ankara-Şereflikoçhisar'da doğdu. İlk ve ortaokul eğitimini aynı ilçe'de lise eğitimini Ankara'da tamamladı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden 1972 yılında mezun oldu. Emirdağ Kaymakam Refikliği, Gölhisar ve Uluborlu Kaymakam Vekilliklerinde bulundu. Sırasıyla Feke, Tomarza, Çıldır, Ardahan Kaymakamlığı, Mardin Vali Yardımcılığı, Fethiye, İnegöl ve Güngören Kaymakamlığında bulundu. 10 Ağustos 1992 İnegöl Kaymakamlığından İstanbul-Güngören Kaymakamlığına atandı. 1993 yılında Kars Valisi, 1999 yılında Merkez Vali, 2007 yılında Sakarya Valiliklerinde bulundu. İnegöl'de bulunduğu süre içinde İnegöl Kültür Sanat ve Yardımlaşma Vakfı adlı bir vakfın kurucu başkanı olmuştur. Temmuz 2014'de emekliye ayrıldı. Adı memleketi Şereflikoçhisar'da bir caddeye verildi.

Kaynakça : wwwistanbulolay.com./4212/merkez-valisi-huseyin-atak-kimdir, www.haritamap.com. ankara-şereflikoçhisar