Olay yetmişli yıllarda Erkek Sanat Okulu bahçesinde meydana geliyor. Hani şu dirseğimizin arka kısmında bir sinir vardır ya, bir yere çarptığımızda elektrik çarpmış hissi verir. Canımızın ne kadar yandığını başkaları anlamasın diye yüzümüzü duvara döneriz.

Bir futbol maçında ikili mücadele sonrası, İnegöllü bir ağabeyimiz yere düşüyor, yere düşünce de dirseği elektrik çarpmış gibi oluyor. Herhalde çok canı yanmış olacak ki ilk aklına gelen "Sahada cereyan var!" diyerek saha dışına doğru kaçmak oluyor.

İZ BIRAKAN İNEGÖLLÜLER

NAİM ATABAĞSOY: 1986 İnegöl doğumludur. İlk ve orta öğrenimini İnegöl'de tamamladı. 2003 yılında burslu olarak öğrenim görmeye hak kazandığı Bilkent Üniversitesi Felsefe Bölümü'nden 2007 yılında mezun oldu. Aynı yıl Bilkent Üniversitesi İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Türk Edebiyatı Bölümü Yüksek Lisans Programında çalışmalara başladı. Çeşitli dergilerde şiir, makale ve kitap tanıtım yazıları yayımlandı. Kitap çevirileri de yapmaktadır. Bir süre İmge Kitabevi Yayınlarında düzeltmen olarak çalıştı. Eylül 2013'ten itibaren Çankaya Üniversitesi'nde okutman olarak çalışmaktadır.

Kitap çeviri : Samir Amin Kapitalizmden Uygarlığa sosyalist Perspektifi Yeniden İnşa Etmek (2010), Sheri Berman Siyasetin Önceliği (2012), Adam Przeworski Kapitalizm ve sosyal Demokrasi (2012)

Kaynakça : Çankaya.edu.tr/akademik-birimler/ogretmenDersler/OkutmanNaimAtabağsoy.html

ELMAS ATABAY: İnegöl Belediyesi Meclis Üyesi. 1963 doğumlu olup Sinop'ludur. Kadıköy Ticaret Meslek Lisesi mezunu olup 1981-83 yılları Marmara Üniversitesi'nde sürdürdüğü yükseköğrenimini yarıda bırakmıştır. 1984 yılında Ergün Atabay ile evliliği sonrası İnegöl'de yaşamış, sosyal hayatın içinde yer almaya çaba göstermiştir. 1987 yılında İnegöl Kafkas Kültür Derneği Yönetim Kurulu üyesidir. 1991-93 yılları SHP Sosyal Demokrat Halkçı Parti yönetim kurullarında yer almış ve Kadın Komisyonu Başkanlıklarında bulunmuştur. 11 Eylül 1993 tarihli SHP Genel Kurultayında Genel Merkez Delegesi ve Divan Katipliği yapmıştır. 26 Mart 1989 Yerel Seçimleri'nde SHP İnegöl Belediye Meclis Üyesi seçildi. 1989-94 yılları İnegöl Belediye Meclisinin iki bayan üyesinden biridir. Sonrasında aile iş gereği yaşamlarını İstanbul'da sürdürmüştür.

Kaynakça : Elmas Atabay Facebooku