Seçimlere 26 gün kaldı. 26 gün sonra hem milletvekillerini hem de ülkeyi yönetecek Cumhurbaşkanını seçeceğiz.

Listeler tamam. Partiler harıl harıl çalışıyor. Liderler miting meydanlarında birbirlerine sallamaya devam ediyor.

İnegöl özelinde bakarsak olaya AK Partili Vildan Yılmaz Gürel'in meclise gitmesine kesin gözüyle bakabiliriz. 9 ve 10.sıradaki adayların şansı yok gibi.

MHP'de de 5 ve 9.sırada yer alan isimlerin seçilmesi pek imkan dahilinde değil. Aynı şey CHP için de geçerli.

Diğer bölgede 4.sırada olsaydı Erkan Dönmez'in seçilme şansı yüksek derdim. Ama bu bölge için çok zor.

AK Parti'den sonra seçilme şansları en yüksek olan iki isim var. Biri Hasan Toktaş. İYİ Parti'de 2.sırada. Betül hanımın da seçilme şansı yok noktasında.

Diğeri ise Saadet Partisi'nde Fikret Bayram... O da 2.sırada. İttifak olduğu için vekillerin ittifaktan bir partinin alacağı birkaç oyla bile meclise girebileceği bir ortam var.

Tüm adaylara başarılar dileyerek biz seçilme ihtimali en yüksek hatta garanti bile diyeceğimiz adayla ilgili birkaç önerimizi dillendirelim.

İnegöl, iktidar partisinin üçlü sacayağı olarak ifade ettiği dönemlerde aldığı önemli yatırımları, bu sacayağı dağıldıktan sonra alamaz oldu.

Hatırlayın Kent Konseyi Başkanı Haydar Cerrah, İnegöl'ün Bursa ve Ankara'dan beklediği yatırımları alamadığını söylediğinde ortalık toz duman olmuştu.

Cerrah'ın arkasında Alinur Aktaş durmasaydı muhtemelen şu an görevde olmayacaktı.

Cerrah'ın ne kadar haklı olduğunu geçen zaman bize gösterdi. İnegöl, Recep Altepe döneminde üvey evlat muamelesi gördü. 16 ilçe bir kenara, İnegöl bir kenara konuldu.

Alinur Aktaş döneminde de coşup; ihya olmadık. Bunu belki parasızlığa dayandırıyoruz ama Aktaş döneminde de hizmet beklemeye devam ediyoruz.

İnegöl'ün Ankara ayağına bakarsak; AK Parti'deki iç çekişmeler İnegöl'e büyük zarar verdi. Üçlü sacayağı darmadağın oldu.

Bu görüntü Ankara'ya da yansıdı ve ne yazık ki bu dağınık görüntü nedeniyle İnegöl'ün birlikte hareket edememesi nedeniyle de bu ilçe sıkıntılar yaşadı.

Örneğin Ankara'ya 3 tane üniversite dosyası gitti. Bir STK'dan, bir belediye başkanından bir de vekilden. Bir araya gelinip; ortak bir çalışma, tek bir güçlü ses ortaya çıkamadı.

Bugünden sonra devletin acil ödemelerini düşünürseniz; bir müddet yatırımlarda da bir duraksama olacaktır. Bundan İnegöl de nasibini alacak.

Bunun için Vildan hanımın öncelikle İnegöl'de birlikte hareket etme, tek yumruk olma noktasında adım atması şart. Farklı kafalardan farklı sesler İnegöl'e hizmet getirmez.

Ankara-Bursa-İnegöl ayağımız artık eski standardına ulaşsın. İnegöl, verdiği oyun karşılığını alsın.