Merhaba değerli okurlar,

Saç dökülmesi veya incelmesi günümüzde artan bir sorundur. Genetik faktörlerin yanında stres, kirli hava, saç temizleyiciler içindeki kimyasallar ve hatta beslenme tarzı saç kaybı üzerinde etkili olmaktadır. Özellikle mevsim değişikliklerinde fazlalaşan problemler, erkeklerde 18-30 lu yaşlarda, kadınlarda 25-40 yaşları arasında ani artmalar gösterir.

Genel stres düzeyimizin artığı ve gerginliğimizin uzun süre devam ettiği durumlarda tüm vücut fonksiyonlarımızın etkilendiği gibi saçlı derimizde de önemli değişiklikler olur. Artan stres saçlı derimizde, kafa kaslarımızda ve bunların içinde bulunan küçük damarlarda kasılmalara ve kan dolaşımının azalmasına sebep olur. Bozulan kan dolaşımı saç kökleri ve saçlı deriyi besleyen dokuların yeterli oksijen ve saç yenilenmesini sağlayan vitamin ve organik besinleri alamamasına neden olur. MEZOTERAPİ seansları sebebi ne olursa olsun, kadınlarda ve erkeklerde uygulanan saç ile saçlı derinin hem kan dolaşımını hem de ihtiyacı olan organik ürünleri ve vitaminleri sağlayan kombine bir uygulamadır.

Saçlarımıza sürdüğümüz tüm besleyici ürünler sadece üst tabakaya kadar ulaşabildiği için asıl saç köklerine ulaşamamaktadır. Mezoterapi ile besleyici ürünlerin çok ince iğneler yardımıyla çok sayıda noktadan saç köklerine doğrudan verilmesini sağlamaktayız

Saç mezoterapisi saç ekimine alternatif bir tedavi yöntemi değildir ancak var olan kılları canlandırarak kalitesini artırır. Dökülmüş, tamamen kelleşmiş alanda etkisi olmamaktadır. Krem, losyon ve diğer uygulamalardan tamamen farklı bilimsel bir tedavi şeklidir.

Saç ekimi yönteminde uygulama süresi ve uygulama sonrası iyileşme dönemi uzun sürmektedir. Saç mezoterapisi uzun süre beklemek istemeyenler için uygulanması nispeten kolay, ekonomik ve sonuçları yüz güldürücüdür. Saçlı deri mezoterapisiyle saçın kalitesi ve kalınlığı artar dökülme durur, cansız saçlar canlanarak saç hacmi artar, saçtaki kırılma, çatallanma, matlaşma gibi yıpranma bulguları hızla düzelir, saçlı derideki kepeklenme, kaşıntı, sivilce kaybolur. Saç ve saçlı deriye canlılık gelir.

Uygulama yöntemi: Serum uygulanacak bölge belirlenir ve dezenfekte edilir. Serumların hafif yakıcı etkisinden dolayı, uygulama öncesi lokal anestezik kremler sürülerek 15 dk beklenir. Daha sonra uygulamaya geçilir ve yaklaşık 15 dk içinde tamamlanır. Yine cildi besleyici kremler sürülerek işlem tamamlanır. Kişi uygulama sonrasında normal yaşantısına ya da çalışmasına devam edebilir, ertesi gün saçını yıkamasında sakınca yoktur.

Saç mezoterapisi ortalama 5 seans uygulanır. Gerekli görüldüğünde seans sayıları ve kür tekrarlanabilir. Seans aralıkları 1 hafta ile 15 gün arasıdır. Uygulama kök hücre tedavisi (PRP ) ile de desteklenir.

Saç mezoterapisi ile saç dökülmesinin durduğu gözlemlenir. İnce telli saçlarıda kökten beslenerek gürleşmesini ve parlak görünmesini sağlar.Amaç kişilere zaman kaybı yaşatmadan ve külfet hissettirmeden fayda sağlanmasıdır.Saç mezoterapisi etkili ve kalıcı bir tedavi yöntemidir.

DOKTORUNUZA ULAŞABİLİRSİNİZ: Soru ve görüşlerinizi 532 4976142 nolu hattımdan bildirebilirsiniz. Diğer uygulamalarımızla ilgili olarak hacamathekimi.com web sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. Sağlıklı günler dilerim.