(Muzaffer Tekin, 1969 Kuleli Askeri Lisesi, 1972 yılında ise Kara Harp Okulu'ndan Piyade Teğmen olarak mezun oldu. Piyade Komando Teğmen Tekin, yedi göbek asker çocuğudur. Babası Albay Salih Tekin, dedesi Miralay Ahmet Rıza, daha büyük dedeleri Kale-i Sultaniye Kumandanı, Mirliva Cevat Bey, Gelibolu Sancak Kumandanı Ali Naşit Bey ve yeniçeri ağası Örneksiz Mustafa Ağa.

Muzaffer Tekin, bir Kıbrıs kahramanıydı. Barış Harekatı'na teğmen olarak katılan Tekin, burada gösterdiği kahramanlık nedeniyle Üstün Cesaret Madalyası aldı. Kıbrıs'ta aldığı tepeye 'Zafer Tepe' ismi verildi.

"Muzaffer Tekin, Tuzla'da Alay Nöbetçi Amiri olduğu 18 Mart 1985 gününe kadar askerlik mesleğine tutkuyla bağlı kalacaktı. O gün hayatının seyri bütünüyle değişecekti. Birkaç gün önce Tuzla'da bulunan bir gazinoda, dört teğmen, teğmen oldukları bilindikleri halde, gazino sahipleri tarafından darp edilmişti. Tekin'in nöbetçi olduğu gece ise söz konusu gazinoya karşı bir baskın gerçekleşmiş, dört gün önce yaşanan olayın acısı çıkarılmıştı. Bu olayla ilişkilendirilen Muzaffer Tekin askeri mahkemeye sevk edilmiş, fakat Yüksek Askeri Şura mahkeme sonucunu beklemeden Tekin'i mesleğinin zirvesinde, res'en emekliye sevk etmişti. Daha sonra ise Yüzbaşı Tekin, YAŞ kararıyla TSK'dan ilişiğinin kesilmesine neden olan bu olaydan beraat etmişti."

Ergenekon tertibi çerçevesinde 5 Ağustos 2013 günü açıklanan kararda 'İki kez ağırlaştırılmış müebbet' ve 117 yıl hapis cezası alan Tekin, 10 Mart 2014 günü tahliye oldu ve kanser tedavisi gördüğü hastanede 1 Nisan 2015 günü 65 yışında hayatını kaybetti. Cenazesine Kıbrıs Davası'nın yılmaz savunucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın mezarından toprak getirildi.

PULİTZER ÖDÜLLÜ FOTOĞRAF/ ADI; HAYAT ÖPÜCÜĞÜ

Fotoğrafta gördüğümüz kişiler elektrik işçileri Randall Champion ve J. D. Thompson. İkili rutin bakımlarını gerçekleştirirken Randall Champion yanlışlıkla bir elektrik teline dokunuyor ve vücudundan tam 4000 volt akım geçiyor.

Güvenlik kemeri sayesinde direkte asılı kalan Champion'a takım arkadaşı bu koşullarda CPR gerçekleştiremiyor ama resüsitasyon yapıyor, halk dilindeki adı ile hayat öpücüğü uyguluyor.Nabzı atmaya başlayan ve hemen aşağıya indirilen Champion hastanede gördüğü tedavi sonrası sapasağlam hayatına devam ediyor.Bu foto Rocco Morabito'ya 1967 yılında Pulitzer Ödülü'nü kazandırmış; "İnsanı sevmek"