Meksika'da İnka tapınaklarına çıkmak isteyen Avrupalı bir grup arkeolog, birkaç yerli rehberle (Kızılderili) yola koyuluyor.Dağın tepesindeki tapınaklara giden uzun yolu, kısa bir sürede yarılıyorlar.

Aynı hızla biraz daha yol aldıktan sonra, yerliler kendi aralarında konuşup birden yere oturuyor ve öylece beklemeye başlıyorlar.Tabii Avrupalı arkeologlar buna bir anlam veremiyorlar.

Saatler sonra, yerliler kendi aralarında konuşup tekrar yola koyulduktan sonra tepenin üstündeki görkemli İnka tapınaklarına geliyorlar. Arkeologlardan biri, yaşlı rehbere soruyor, "Hiç anlayamadım, niye yolun ortasına oturup saatlerce yok yere bekledik?"

Yaşlı rehberin cevabı; "Çok kısa sürede çok hızlı yol aldık, ruhlarımız bizden çok uzakta kaldı. Oturup ruhlarımızın bize yetişmesini bekledik."

Bizimde modern dünyanın baş döndüren hızına uyum sağlayacağız diye ruhlarımız epey geride kalmıştı. Korona virüsü sayesinde evlere tıkıldık. İş ve eğlence dünyası, her türlü alışkanlıklarımız bi şöyle durdu. Bekleyelim belki ruhlarımız bize yetişir. Böylece virüsün şu pörsümüş ve tecavüze uğramış dünyasına karşıda en büyük katkısı bu olur...

KORK VE KENDİNİ DÜZELT ! Virüsü alaya almak, "Ben korkmuyorum" demek.. "Neden korkuyorsunuz bu kadar?" demek yanlıştır.. Bu Allah'ın verdiği bir musibettir.. Arkasında isterse derin güçlerin para kazanma hırsı olsun. Sonuçta Allah onların elleriyle de kendi planını işletir. Onlar sanır ki biz kazanıyoruz. Hayır onlar asıl kaybediyorlar. Yakında görecekler.. Uzun vadede nasıl bir halt işlediklerini fark edecekler.. Şer sandığımız şeyler de hayır, hayır sandıklarımızda şer olabilir..

Ayrıca kimse gurur, kibir yaparak "Ben Allah'ın musibetinden korkmam" diyemez.. Bu Allah'a karşı edebe mugayir bir tutumdur.. Allah'ın kahrı çetindir ve bir mü'min elbette bundan korkacaktır ve ona göre kendini düzeltecektir.. Yoksa biz Allah'tan daha mı güçlüyüz (haşa) da korkmayalım..? Biz aciz bir kuluz ve elbette Allah'ın celalinden korkar cemaline, merhametine sığınırız..

Bırakalım da insanlar korksun.. Çünkü onlar kul.. Aciz bir kul.. Bu durumlar tevbe için birer fırsattır.. Acizliğimizi anlamak için birer fırsattır...

BİZ BİZE YETERİZ TÜRKİYEM: Önceki gün başta Başkan Erdoğan 7 aylık maaşını bağışlamak suretiyle başlatılan "BİZ BİZE YETERİZ TÜRKİYEM" kampanyasına bir çok bakan, vekil ve siyaside katıldı. Bu öngürülemez çetin dönemde Muhtaçlara bir nebze melhem olacak bu yardım kapmanyası büyük bir takdir gördü. Tüm halk kesimlerince kampanyaya destek yağmaya başladı. Buradan da bizim bir katkımız olsun diye İBAN NO'ları paylaşalım istedik;

BİZ BİZE YETERİZ TÜRKİYEM SMS VE HESAP NUMARALARI

T.C. Ziraat Bankası AŞ Ankara Kamu Kurumsal Şubesi-1745 - IBAN: TR 65 0001 0017 4503 2156 2050 21

- T.C. Ziraat Katılım Bankası AŞ Ankara Kurumsal Şubesi - IBAN: TR 22 0020 9000 0014 3597 0000 45

- Türkiye Vakıflar Bankası TAO Kolej Şubesi - IBAN: TR 55 0001 5001 5800 7310 2018 04

- Türkiye Vakıf Katılım Bankası AŞ Ankara Kurumsal Şubesi - IBAN: TR 45 0021 0000 0003 4994 7000 01

- Türkiye Halk Bankası AŞ Bakanlıklar Şubesi - IBAN: TR 34 0001 2009 4080 0005 0002 30

"Gerçek ve tüzel kişiler bu hesaplara doğrudan bağış yapabilecekleri gibi Turkcell, Vodafone, Türk Telekom GSM operatörlerinin "8119 SMS" numarasına "KORONA" yazarak 10 TL karşılığında bağışta bulunabileceklerdir.