Referanduma sayılı günler kaldı.

İnegöl'de iki parti etkin çalışıyor; Ak Parti Evet için, CHP Hayır için sahada...

Özellikle Ak Parti daha planlı ve programlı bir çalışma ortaya koyuyor.

Milletvekili Hüseyin Şahin ve Belediye Başkanı Alinur Aktaş başta olmak üzere, Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis üyeleri ve Parti yönetimi açmadık kapı bırakmıyor.

Hem kırsal mahallelerde hem de fabrikalarda yapılan çalışmalar dikkat çekiyor.

Evet kanadında MHP'nin, Hayır kanadında Saadet Partisi'nin İnegöl sokaklarında dikkat çeken bir çalışması yok.

BURSA'DA TARİHİ MİTİNG

Geçen hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gelişiyle, Bursa tarihi günlerinden birini yaşadı.

Bursa'daki Mitinge İnegöl Ak Parti teşkilatı da büyük katılım sağladı.

Tartışmasız Bursa ve İnegöl'de Evet oyu çıkacak gözüküyor. Sadece evet oranının ne kadar olacağına dair tahminlerde bulunabiliriz.

Bursa'da, Türkiye ortalamasının üstünde evet oyu beklenirken, İnegöl yüzde 70 üzerinde evet oyu ile rekor kırabilir.

Gelen haberlere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da gördüğü yoğun ilgiden ve önüne gelen araştırma sonuçlarından çok mutlu oldu.

Mitingler başta olmak üzere, toplantılar genellikle ilan edilen saatte bir türlü başlamaz. Özellikle siyasiler; ya yoğun programlarından ya da zamanında kürsüye çıkmayı çok önemsemediklerinden dolayı bu tür programlar hep geç başlar. Halk ve katılımcılar da bu duruma alışmıştır artık.

Ancak Bursa mitinginde Cumhurbaşkanı Erdoğan sahneye tam zamanında geldi ve konuşmaya başladı. Bu noktayı da örnek olması açısından paylaşalım.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın siyasi hayatında İstanbul'dan sonra Bursa'nın özel bir yeri olduğunu biliyoruz.

Mitingde okuduğu şiirle de Bursa'nın gönlündeki yerini ortaya koydu Cumhurbaşkanı Erdoğan. Bursa ile birlikte İnegöl'ün de Erdoğan'ın hafızasında ayrı bir yere sahip olduğunu söyleyebiliriz.

MEHMET MÜEZZİNOĞLU ETKİSİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan önce kürsüye çıkan isim İnegöl siyaseti için de önemli bir isim. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'dan bahsediyorum.

Edirne'de öğretmen olarak görev yaptığım yıllarda, kendisini yakından tanıma imkanı bulmuştum. Siyasi geçmişinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çok güçlü bağlara sahip.

Cumhurbaşkanı Erdoğan miting alanına gelmeden önce, helikopterle stadyumun üzerini turladı.

Helikopterde yanında yine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu vardı.

Hiç beklemediğimiz vakitlerde İnegöl sokaklarında görmeye alıştığımız Müezzinoğlu, Faruk Çelik ve Bülent Arınç'tan sonra artık Bursa ve İnegöl'ün yeni abisi...

İNEGÖL KÖFTESİ GİBİ HATIRLANMAYI İSTEYENLER

Erdoğan'nın Bursa Valiliği ziyaretinde, İnegöl köftesini ikram edilirken, Orhan Köfte'nin sahibi Orhan Çelik servisle bizzat ilgilendi. Hatta, İnegöl'ün sevilen siması, sosyal medyayı çok etkin kullanan, Köfteci Orhan'ın şef garsonu Fahrettin Taç bu fırsatı kaçırmadı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile selfi yaptı.

Referandum sonrası, Genel ve yerel seçimler için kulisler hareketlenirken, İnegöl köftesi gibi hatırlanmayı isteyen isimler çok olacaktır, hem Bursa hem İnegöl siyaset arenasında...

Burada da Erdoğan'a, Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile İçişleri eski Bakanı Efkan Ala eşlik etti. Efkan Ala ismini de Bursa siyasetinde, ikinci sırada zikretmek gerekiyor. Ala da Bursa'daki çalışmalarında İnegöl'ü ihmal etmiyor. Hafta sonu yine İnegöl'de idi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yemekteki şu 2 talimatı, İnegöl'ü de yakından ilgilendiriyor:1-Kent estetiğine önem verilmesi, tarihi yapının bozulmaması... 2-Metro yapımı çalışmasına bir an önce başlanması...

Büyükşehir'in İnegöl'e en büyük hizmeti, raylı sistemi getirmesi olacaktır. Umarım bu hayalimiz de en kısa sürede gerçekleşir.

Hülasa; Mazi olan Bülent Arınç'tan sonra Bursa siyasetinin geleceğinde; Ak Partili isimler üzerinde, Müezzinoğlu'nun da belirleyici olacağını söyleyebiliriz.

Faruk Çelik ismini de hala göz ardı etmemek gerekiyor.

İnegöl Belediye Başkanlığı, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Ankara'da Bursa'yı temsil edecek isimleri konuşmaya başladığımız günler de, Müezzinoğlu ve Ala'yı, daha çok konuşacağız.