Referandum da bitti tartışması da bitti. Ancak asıl süreç bundan sonra başlıyor.

Önümüzde çok önemli 2 yıl ve bizi bekleyen 2 sandık var.

Süreç normal seyrinde devam ederse 2019 yılında önümüze gelecek olan sandıklar, en az yapılan referandum kadar tarihi öneme sahip.

2019 yılına doğru yerel ve genel siyasette her geçen gün hareketlilik artacaktır.

Belediye Başkanlığı, Milletvekilliği, Meclis üyeliği ve en önemlisi yeni hükümet sisteminin kadrosunda yer alacak aday isimlerle birlikte, birçok hedef ve niyeti konuşuyor olacağız.

Bu açıdan Ak Parti cephesine bakalım önce. Dün bu sürecin ilk adımı atıldı. AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu, Genel Başkan ve Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında, parti genel merkezinde toplandı.

1 saat 20 dakika süren toplantıda, olağanüstü kongrenin 21 Mayıs'ta yapılması kararlaştırıldı.

İL VE İLÇE YÖNETİMLERİ DEĞİŞEBİLİR

İkinci adımda; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'ye üye olacak.

Üçüncü adımda; 21 Mayıs tarihinde yapılacak olan kongrede; Erdoğan genel başkan seçilip Ak Parti'nin resmen başına geçecek.

Dördüncü adımda; ilçe ve il kongreleri yapılacak. Tahminlere göre; bu yaz önce ilçe kongreleri, yaz sonunda il kongreleri yapılacak.

Bu kongre süreci İnegöl Ak Parti teşkilatında hareketliliği arttıracaktır. Mevcut Başkan Adem Demirel'in yeri garanti değil. Ak Parti kurucusu, bir çok isim partiye geri dönebilir.

Yönetim listesinin oluşmasında bazı isimler arasında çekişmelerin yaşanması da olağan gözüküyor.

Referandum sonuçlarında Evet önce çıksa da, mevcut evet oranının Ak parti teşkilatını memnun ettiğini söyleyemeyiz.

Bu sebeple, referandum sonuçlarını iyi analiz eden, AK Parti Genel Merkezi'nin, il ve ilçe kadrolarını revize etmesi bekleniyor.

Gelen haberlere göre; AK Parti yöneticileri, 81 il ve 957 ilçe teşkilatını tek tek incelemeye aldı.

Bu incelemede sadece sandıktan çıkan sonuçlara değil, belediyelerin performanslarına, Milletvekili, belediye başkanı ve teşkilat uyumuna bakılacağı konuşuluyor.

Araştırma sonunda hazırlanan dosyanın, Partiye döndüğü gün Erdoğan'ın masasında olacağını söyleyebiliriz.

BİZİM BİLDİĞİMİZİ GENEL MERKEZ DE BİLİYOR

Referandum sonuçları açısından İnegöl ve Bursa rahat gözüküyor. Ancak bu Bursa ve İnegöl teşkilatında, her şey süt liman anlamına gelmiyor.

Bizim yerel kulislerden bildiğimizi, Ak Parti Genel Merkezi'nin de çok iyi bildiğini söyleyelim.

Nitekim geçtiğimiz aylarda İnegöl'den iki ismin Ankara'ya acil çağrıldığını ve Genel Merkez'de özel görüşmeye alındığını biliyoruz.

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın İnegöl'de son döneminin olması, Milletvekili Hüseyin Şahin'in tekrar milletvekili olmayı düşünmediği gibi konular, elbette İnegöl'deki siyasi dengeler açısından önemli noktalar.

KABİNEDE DEĞİŞİKLİK BEKLENTİSİ

Ön görülen tarihlere bakarsak;2019 Mart ayında yerel seçim, 2019 Kasım ayında da Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimi yapılacak.

Başkan Erdoğan'ın, 2019 yılında yapılacak olan 2 önemli seçime, mevcut kadroyla gitmesini beklemek yanlış olur.

Kadrodaki ilk değişikliğin Bakanlar Kurulu'nda yaşanması bekleniyor. Gidecek ve gelecek bakanları biz de merakla bekliyoruz.

Mevcut isimlerde Faruk Çelik ve Mehmet Müezzinoğlu isimlerinin değişiklikten etkilenip etkilenmeyeceğine bakacağız önce.

Sonra da Özellikle İnegöl'ü ve Bursa'yı ilgilendiren başka bir ismin kabine de yer alıp almadığına bakacağız.

İnegöl'ümüz ve Ülkemiz adına hep güzel şeyleri paylaşmak umuduyla...