Ramazan ayı idi, Kaptan'ın Kahvehanesi'nde, içlerinde belediye başkanının da bulunduğu bir grup, tavla oynayan arkadaşlarını seyrederek vakit geçiriyordu. Küfür etmesi ile tanınan İlçemiz Günahsızlarından birinin kendilerine doğru yaklaştıklarını fark ettiler.

Masadakilerden biri "Yandık, şimdi hepimize küfreder." dedi. Masadaki dönemin belediye başkanı da "Kızdırmazsanız bir şey yapmaz, ben kızdırmıyorum bana küfretmiyor." Şeklinde konuştu. Tavlayı izlemeye devam ettiler. Günahsızımız da onlara karışmıştı, neşeli neşeli tavla izliyorlardı.

Masadakilerden biri belediye başkanına dönerek "Başkanım, belediye hoparlöründen duyurdular, ramazana bir ay eklemişsiniz, hiç iyi olmadı." deyince Başkan da şakayı sürdürdü "Evet ramazana bir ay daha ekledim."

Günahsızımız adeta infilak etti. "Ne olmuş, ne olmuş? Sana ne lan ramazandan? Sen çöpüne bak! Bir ay daha ramazan mı olurmuş?" gibi laflarla başladı küfürleri savurmaya.

İZ BIRAKAN İNEGÖLLÜLER

CEMİL ÇAKIR: Uluslararası Karate Hakemi, karate antrenörü, sporcu. Aslen Trabzonlu olup 15 Mart 1972 tarihi Van doğumludur. 1979 yılında İnegöl'e yerleştiler. İshakpaşa İlkokulu, İnegöl İmam Hatip Ortaokulu ve İnegöl Lisesi 1990-91 öğrenim dönemi mezunudur. 1987 yılından itibaren Ulusal düzeyde yarışmalara katıldı. Birçok başarılı sonuca imza attı. 1991 yılı 55 Kg. Türkiye İkincisidir. 1991 yılında Karate Federasyonu Resmi Antrenörüdür. Bugün için 5. Dan 4. Kademe Teknik Direktörüdür. Esra Vataner, Ahmet Talha Çakır, Esra Çakır, Özgür Uğur Eroğlu, Faruk Kansız, Mehmet Anıl Ülkü, Ahmet Demirci gibi milli forma giymiş sporcuların antrenörlüğünü yapmıştır. Uluslararası hakem olarak Balkan, Akdeniz, Avrupa Şampiyonalarında hakemlik yapma sertifikasına sahiptir. İtalya, Sırbistan, Yunanistan, Fransa, Gürcistan, Azerbaycan'da uluslararası turnuvalarda hakemlik yapmıştır. Yenişehir Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürlüğü bünyesinde çalışmakta İnegöl'de yaşantısını sürdürmektedir. Kaynakça : 07.09.2016 tarihinde kendisi ile görüşüldü.

İBRAHİM ÇAKIR: Bursa İl Genel Meclis Üyesi, muhtar, cemiyet adamı. 02 Nisan 1955 tarihinde İnegöl Doğanyurdu Köyü'nde doğdu. İlkokulu köyünde okudu. İnegöl Ortaokulu ve İnegöl Erkek Sanat Okulu mezunudur. Tarım İşleri ve ağaç sektörü ticareti ile hayatını sürdürdü. 1984-89, 1989-94 ve 1994-99 dönemleri kendi köyü Doğanyurdu'nun muhtarlığını yaptı. 1984-92 dönemleri İnegöl Muhtarlar Derneği Yönetim Kurulu üyeliklerinde bulundu. 1992-2004 yılları İnegöl Ziraat Odası Meclis Üyeliği, 1992-94 yılları ise Ziraat Odası yönetim kurulu üyeliği görevinde bulundu. 18 Nisan 1999 Yerel Seçimlerinde MHP Bursa İl Genel Meclisi Üyesi seçildi. 1999-2004 tarihleri Bursa İl Genel Meclis Üyeliği görevinde bulundu. İnegöl'de yaşamını sürdürmektedir.Kaynakça : 30.09.2016 kendisi ile görüşüldü