Mübarek üç ayların sonuncusu, içinde bin aydan daha hayırlı geceyi ihtiva eden Ramazan ayına giriyoruz. Elbette böyle güzel bir misafiri güzel ağırlamak gerekir. Misafir Rabbimizden geldiğine göre, Rabbimizin razı olacağı şekilde karşılamak gerekir.

Ramazanı şenlendirelim. Kumanya dağıtarak şenlendirelim. Yetimleri, muhtaç aileleri tespit edip bir gece gizlice kapılarını çalıp ihtiyaçlarını ellerine verelim. Hiçbir dernek adı söylemeden, hiçbir fotoğraf ile amelimize riya bulaştırmadan, hiç kimseye anlatmadan, karşı taraftan bir teşekkür beklemeden, yalnız Allah (Azze ve Celle) rızası için yapalım bu güzel ameli. Bu güzel amel ile defterlerimiz şenlensin

Ramazanı şenlendirelim. Fıtır sadakalarımızı ihtiyaç sahiplerine vererek, başkalarının da gülmesine vesile olarak, başkalarının da ellerine geçen para ile kendi aile efradını sevindirmesine vesile olarak şenlendirelim.

Ramazanı şenlendirelim. Kardeşlik bağlarımızı kuvvetlendirerek şenlendirelim. Yalnız Allah (Azze ve Celle) rızası için bir Müslüman kardeşimiz ile barışalım. Kimin haklı olduğunu umursamadan barışalım. Nefsimize yapılan bir zulüm bile olsa bir kardeşimiz ile barışalım. İki Müslümanın el ele tutuşması ile günahların silinmesine vesile olalım. Vesile olalım ki şenlensin Ramazanımız.

Ramazanı şenlendirelim. Unutulmaya yüz tutmuş itikaf ibadeti ile Ramazanı şenlendirelim. Son 10 günde Kadir gecesini aradığımız gecelerde, en azından bir gecelik itikaf ibadeti yapalım. 24 saat sadece Allah'ın (Azze ve Celle) razı olacağı şekilde Kur'an okuyalım, tefsir okuyalım, ibadet edelim, dualar edelim, zikir edelim, Hadisler okuyalım.

Daha da önemlisi tefekkür edelim. Allah'ın (Azze ve Celle) ayetlerini tefekkür edelim. Hayatımızı gözden geçirelim. Bu Ramazan'da hayatımızda ne gibi olumlu değişiklik katabildik veya katamadık muhasebesini yapalım. Kattığımız güzellikler ile Ramazanımız şenlensin.

Ramazanı şenlendirelim. Sofralarımızı şenlendirelim. Sofralarımızı zenginlere gösteriş ile süsleyerek değil, yetim ile süsleyerek şenlenelim. Bugünden endişemiz olsun, soframıza çağıracağımız yetimleri, muhtaçları bulalım. Bulalım ki iftarlarımız şenlensin.

Ramazanı şenlendirelim. Kardeşlerimizi hatırlayarak şenlendirelim. Birkaç iftarı yalnız hurma ve su ile veya ayran ve simit ile yapalım. Bunları da bulamayan kardeşlerimizin halini anlayalım. Anlayalım ki kazancımızda hakkı olanları gözümüzde canlandıralım. Daha güzel yardım programları planlayarak Ramazanımızı şenlendirelim.

Ramazanı şenlendirelim. Allah'ın (Azze ve Celle) razı olmayacağı konserler ile değil, israfa giden alışverişler ile değil, mahremiyetin yerlere serildiği sokak eğlenceleri değil, gösteriş budalalığı zengin sofralar ile değil. Bilakis orucun verdiği düşkünlük ile muhtaçları anlamaya çalışarak şenlendirelim.

Rabbim, Ramazan ayını cennete ulaştıracak bereketler ile geçirmemizi nasip etsin. Rabbim oruçlarımızı kabul etsin, sadakalarımızı kabul etsin, günahlarımızı affetsin. Ramazanımızın şenlik olsun.

Allah'ın (cc) kulu, Ümmet-i Muhammed'den, kardeşiniz İlyas...