1953 Yılında İnegöl'de doğdu.1966 yılı Şükrü Naili Paşa ilkokulu mezunudur. Arifiye Öğretmen Okulu'nda başladığı ortaöğrenimini 1972 yılında Ankara Yüksek Öğretmen Okulu Hazırlık Lisesi'nde tamamladı. 1978 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Tıp eğitiminin ardından 1978 yılında asistan olarak göreve başladığı İstanbul Üniversitesi'nde uzun yıllar görev yaptı.1982'de anesteziyoloji ve reanimasyon uzmanı, 1990'da doçent, 1996'da profesör oldu. Aynı zamanda Adli Tıp Kurumu'nda 2003 yılından itibaren görev yapan Öz 2006'dan bu yana 1. İhtisas Kurul Üyesi'dir. Mesleki ilgi alanları; yoğun bakım, mekanik ventilasyon, sepsıs, hemofiltrasyon anestezi, adli tıp konularıdır. 1994 yılından beri Göğüs Kalp Damar Anestezi ve Yoğun Bakım Derneği Dergisi Editörlüğünü'de yürüten Öz 16 Şubat 2012 tarihinde emekli oldu. Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı'nda görev yapmaktadır. Mesleki ilgi alanları yoğun bakım, mekanik ventilasyon, sepsis, hemofiltrasyon, anestezi ve adli tıp konularıdır.

Kaynakça : www.medipol.edu.tr/haber/120/prof-dr-huseyin-oz-medipolde.aspx, huseyin oz-cerrahpasa-istanbul.edu.tr/emekli-öğretim-üyeleri

OPR.DR.M.HALUK ÖZSARAÇ

1954 İnegöl doğumludur. İlkokulu İnegöl İshakpaşa İlkokulu'nda okudu. Ortaokul ve Lise eğitimini Bursa Erkek Lisesi'nde yaptı. İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi 1977 yılı mezunudur. İhtisasını da aynı fakültede yaparak Beyin ve Sinir Cerrahi'si Uzmanı oldu. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Anabilim Dalı Kafa Travmaları konusunda Fizyoloji doktora çalışması yaptı. Bursa Karacabey SSK Hastanesi Pratisyen Hekim, Şişli Etfal Hastanesi Uzman Hekim, Erzurum Numune Hastanesi Mecburi Hizmet, Ankara Etimesgut ve GATA Askerlik Hizmeti, İstanbul-Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstanbul Özel Kartal Hastanelerinde çalıştı. Şu anda Central Hospital Hastanesinde mesleki çalışmalarını sürdürmektedir. Maksev Maltepe Eğitim, Kültür ve Spor Vakfı, TÜREV Türkiye Engelliler Vakfı, 100. Yıl Beşiktaşlılar Derneği, Beşiktaş Jimnastik Kulübü Kongre Delegeliği, İstanbul Tabip Odası, Türk Nöroşirurji Derneği üyeliklerini sürdürmektedir. Kuruluşundan itibaren çalışmalarına katıldığı İstanbul İnegöllüler Dayanışma Derneği'nin 2007-2016 yılları başkanlığını yaptı.

Kaynakça : centralhospital.com/hekimler/beyin-cerrahisi/opr-dr-m-haluk-ozsarac

ÖYKÜ TADINDA İNEGÖL

İKİ ŞEKERLİ, Bİ ÇAY: "İki şekerli, bi çay!" diye seslenildi kahvehanenin dışındaki masadan. "Geliyo abicim!" diye cevap verdi kahvecimiz. İki şekerli kahve bir de çayı yaptı dışarı çıktı ki, siparişi veren mahallenin bitirim delikanlısı tek başına oturuyordu.

"Hayrola millet nerede?" diyecekti belki ama kahvedeki hemen herkes bastı kahkahayı. Yani bütün kahve şakadan haberdardı. Çayı bıraktı, kahveleri hiç sormadı bile "Dışarısı görünmüyor ya ben yanlış anlamışım." diyebildi. Ocağa dönerken gülüşmeler devam etti.

Kahveleri tezgaha bıraktı, öfkesini yenememişti. Çay ocağının içinde beş on saniye sonra kendi kendine öfkeli bir hareket yaptı bazı bardaklar yere düşüp kırılmıştı, gülüşmeler kesildi dikkatler ocağa yöneldi. "Gördünüz mü bu sol elim, ya sağ elim?" Hep birlikte gülüşmeye devam ettiler.