İnegöl 1958 yılı doğumludur. Gazipaşa İlkokulu ve İnegöl Ortaokulu mezunudur. Liseyi Kabataş Lisesi'nde okudu. İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü'nde yüksek öğrenimini yaptı. Lisansüstü eğitimi için Amerika Birleşik Devletleri'ne gitti. Polytechnic University (Brooklyn Poly)de elektrik mühendisliği'nde master ve 1987 yılında doktora yaptı.

1987 yılından itibaren New Jersey Institute of Technology (NJIT) Department of Electrical and Computer Engineering'de öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. 1996-2000 yılları arasında New Jersey center fur Multimedia Rescarch ve 1998-2000 yılları arasında da National Science Foundation IUCR Center for dgital Video İnceleme Merkezlerinin Kurucu Direktörlüğünü yapmıştır.

2000-2001 yıllarında IDT Corporation (NYSE:IDT)ın ARGE'de Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı ve AVWay/PixWave Firmanın Kurucu Genel Müdürlüğü görevlerinde bulunmuştur. Akansu birkaç teknoloji firmasının kurucusudur ve bazı teknoloji şirketlerinin de yönetim kurulu üyeliğini yapmaktadır. Teknoloji girişimcisi olarak da profesyonel çalışmaları süren Akansu ek olarak bir yatırım fonunda idareci direktör olarak görev yapmaktadır.

Elli'ye yakın öğrencinin doktora ve master hocalığını yapmıştır. Kendisinin ortogonal transformlar, işaret izleme teorisi ve internet, komünikasyon, multimedya uygulamaları üstüne yaptığı öncü çalışmaları uluslararası bilim literatüründe çok geniş bir biçimde referans verilmektedir. Multiresolution Signal Decomposition: Transforms, Subbonds and Wavelets, Academic Press, 1992& 2000(2nd Ed)adlı kitabı konusunda dünyanın yayınlanan ilk kitabıdır.

Akansu'nun yayınlanmış dört kitabı, ilmi mecmua ve konferanslarda sunulmuş ikiyüz'ün üstünde makalesi yayınlanmıştır. IEEE, SPIE ve diğer uluslar arası meslek kuruluşları bünyesinde çok sayıda sempozyum ve konferansın düzenleme komitelerinde görev almıştır. Uluslararası bilimsel dergilerde davetli editörlükler yapmıştır. Üstün ilmi katkıları sebebiyle Institute for Electrical and Electronics Engıneers (IEEE) uluslar arası meslek kuruluşu tarafından IEEE Fellow seçilmiştir.

Kitap : *A.N.Akansu and R.A.Haddad.Multiresolution Signal Decomposition: Transforms, Subbands and Wavelets Academic Press 1992 and 2000(2nd Ed.), *A.N.akansu and Wavelet Transforms: design and Applications, Kluwer 1999, *A.N.Akansu and M.J.Medley, Eds Wavelet, Subband and Block Transforms in Communications and Multimedia, Kluwer 1999, *H.T.sencar, M.Ramkumer and A.N.Akansu, Data Hiding Fundementals and Applications; Content Security in Digital Multimedia, Elsevier.Academic Pres 2004

Kaynakça :15.03.2016 tarihinde amcaoğlu Mesut Akansu ile görüşme, https://bilgi.com/ali-naci-akansu-bilim-akademi

MESUT AKANSU

İnegöl Belediye Meclis Üyesi, işadamı. 27 Mayıs 1959 tarihi İnegöl doğumludur. İlkokul ortaokul ve lise eğitimini İnegöl'de yaptı. Kocaeli Meslek Yüksekokulu Sevk ve İdare Bölümü mezunudur. Gıda ürünleri ticareti yaparak ilçemizde hayatını sürdürmüştür. 1976-82 yılları arasında İnegöl Demirspor'da amatör olarak futbol oynadı. 1983-84 sezonunda üç İnegöl takımının birleşme sürecinde İnegöl Demirspor yönetim kurulu üyesi olarak görev aldı. 16 Temmuz 1984, 9 Ocak 1990 ve 20 Haziran 1994 tarihli kongrelerde İnegölspor Yönetim Kurulu Üyeliği görevine seçildi. 27 Mart 1994 ve 18 Nisan 1999 Yerel Seçimleri'nde ANAP İnegöl Belediye Meclis Üyesi seçildi. 1994-2004 yılları on yıl İnegöl Belediye Meclis Üyeliği görevinde bulundu.

Kaynakça : 31.10.2016 kendisi ile görüşüldü.