Herkes bir şeyler için çabalıyor hayatta. Kimisi işlerinde başarı sağlamak için, kimisi özel yaşamını düzene sokmak için, kimisi hedeflerini gerçekleştirmek için, kimisi belki de başımıza gelmeden bilemeyeceğimiz duygularla sağlığına kavuşmak için tutunmaya çalışıyor hayata...

Aslında hayat konusunda seçimler size ait. Ya sürekli olumsuz düşünerek negatiflikleri hayatınıza çekersiniz; ya da güzel olanları seçerek hayatınızı daha yaşanabilir bir hale getirirsiniz.Tabi ki olumsuz durumlar herkes gibi benim de hayatımda oluyor. Allah sağlık verdiği sürece aşılamayacak hiçbir şeyin olmadığı düşüncesindeyim. Bu felsefe ile de hayatıma devam ediyorum. Size de tavsiye ediyorum.

Hayat aslında yaşamayı bilene öyle güzel ki! Hani etrafımızda şen şakrak dediğimiz eğlenceli insanlar vardır. İşte o eğlenceli insanların aslında daha zor hayatları olduğuna inanırım. Sadece onlar bardağın boş değil dolu tarafını da görmeye alıştırmışlardır kendilerini. Kaçımız yaşadığımız büyük bir olaydan sonra; "Bunda da bir hayır vardır. Acaba bu yaşadıklarımdan nasıl ders çıkarmalıyım? Bir daha aynı hatayı yapmamak için nelere dikkat etmeliyim?" gibi soruları kendimize sormuşuzdur? Hayatta her şey insanlar için. Önemli olan yaşanılanlardan sonra minik de olsa dersler alarak yolumuza devam etmektir.

Mutlu bir yaşam için yapılması gerekenler çok basit aslında. Öncelikle kendinizle barışık olun. Fiziksel özellikleriniz ne olursa olsun kendinizi sorgulamaktan vazgeçin ve sağlıklı olduğunuza şükredin. Kendinizi başkalarıyla kıyaslamayın. Elinizde olanların farkına varın ve tek rakibiniz kendiniz olsun. Pozitiflikten vazgeçmeyin. Her ne yaşamış olursanız olun bundan bir ders alın ve bir daha aynı şeyleri tekrar etmemek adına gayret gösterin. İnsanları affedin. Aranızda her ne geçmiş olursa olsun içinizde kin biriktirmemek adına sizi kıranları kendi içinizden de olsa affedin. Kendinize değer verin. Siz bir tanesiniz ve değerlisiniz. Bunu hiçbir zaman aklınızdan çıkarmayın. Gülümseyin. Gülümsemek hem size hem de karşı tarafa pozitif enerji verir. Dolayısıyla iletişiminiz kuvvetli olur. Böylece yaşadığınız alan daha güzel bir yer haline gelir. Her güne yeniden başlayın. Bir önceki gün yaşadıklarınızın bir önemi yok. O geçmişte kaldı. Sabah uyandığınızda yeni bir güne uyandığınız için şükredin ve gününüzün güzel geçeceğini düşünerek yeni bir güne başlayın. İyilik yapın. Her gün kendinize hedef edinin. Minik de olsa çevrenizdeki canlıları mutlu edecek bir şeyler yapın. Bir çocuk sevindirin mesela. Ya da bir hayvana yemek verin. Bir yaşlıyı karşıdan karşıya geçirin. Engelli bir vatandaşımıza yardımcı olun. Minik sürprizler yapın. Sevdiklerinize küçük tatlı sürprizler yapın. Karşınızdaki mutlu oldukça siz de mutlu olacaksınız. Kendinize bir hobi edinin. Hobiler insanları sosyalleştirir. Akıllara takılan bir türlü kurtulamadığınız sorunlardan uzaklaştırır sizi. Bir nevi terapi görevi görür. An'ı yaşayın. Şu an bir daha geri gelmeyecek. Yaşadığınız, nefes aldığınız her an çok kıymetli. Bunun farkındalığıyla her anın tadını çıkararak, ondan keyif alarak hayatınıza devam edin.

Siz değişirseniz çevrenizdekiler değişir. Çevreniz değişirse şehriniz değişir. Şehriniz değişirse ülkeniz değişir. Unutmayın bir kişi bile inanılmaz işler başarabilir. Yeter ki kendisine inansın!

Sağlıcakla kalın...