Son haftalarda aldığı galibiyetlerle üst sıralara doğru tırmanan, hatta Play-Off için ümitlenen Sarıyer karşısında geriye düşmesine karşın sahadan 2-1 galibiyetle ayrılan İnegölspor, ligdeki iddiasını sürdürüyor. Temsilcimiz Sarıyer galibiyetiyle yenilmezlik serisini 10 maça çıkardı. Ligin 24. haftası geride kaldığında 5. sıraya yükseldi ve Play-Off hattına girmiş oldu.

Maçın ilk 15 dakikasında iki ekibinde oyun planı net bir şekilde fark edildi. İnegölspor, rakip yarı sahada baskıyla başladı. Sarıyer ise kaptığı toplarla özellikle sol kanadı kullanarak hızlı ataklar yapma düşüncesindeydi.

Oyunun kontrolünü maçın başından itibaren elinde tutan bordo-beyazlı temsilcimiz, birkaç pozisyon buldu ancak golle sonuçlandıramadı. 33. dakikada Sarıyer'in etkili ismi Alim Harlak takımını 1-0 öne geçirdi. Bu dakikadan sonra kontrol tamamen İnegölspor'a geçti. İlk yarının genelindeki organize futbolu sürdürdü, rakip üzerindeki baskısını daha da artırdı.

Topu yerden ayağa oynayan İnegölspor, genel olarak Enes ve Cengiz'in bulunduğu sağ kanadı etkili kullandı. Hemen hemen tüm hücum varyasyonlarını denedi. Ortadan rakip savunmayı delmeye çalıştı, kanatlardan ortalarla ve bire bir oyunlarla ceza sahası içerisinde etkili oldu. Nitekim temsilcimiz, Cengiz'in sağ kanatta buluştuğu bir topta ortaya doğru yönelmesi sonrasında yine organize bir pozisyon sonucunda beraberliği buldu ve soyunma odasına 1-1 eşitlikle gidildi.

İkinci yarı başladığında Sarıyer, İnegölspor'u ilk yarıya oranla biraz daha önde karşıladı. İlk yarıdaki organize, ayağa ve takım halinde yapılan hücumlar ikinci yarıda devam edemedi. 70. dakikaya kadar İnegölspor, hücum planını tamamıyla uzun toplara çevirdi. Bu da ön bölgede oynayan oyuncuların etkisini azalttı.

Savunmadan ve orta sahadan gönderilen uzun toplar Sarıyer savunmasında erirken; dönen toplar da birçok kez rakip orta saha oyuncularında kaldı. Bu planda İnegölspor'un gol bulması çok zordu. Boy ortalaması kısa sayılabilecek ön alan oyuncuları ilk yarıdaki yerden oynanan oyunda ne kadar etkiliyse, ikinci yarıdaki şuursuz futbolda o kadar etkisiz kaldılar.

İlk yarıda sağ kanadı etkili kullanan temsilcimiz, Enes Ata'nın ilk yarıdakine benzer bir hücum varyasyonunda sağ kanattan ceza sahasına girmesi sonucu penaltı kazandı. Raif Demir, penaltı golüyle skoru 2-1'e getirdi. Bu dakikalardan sonra Sarıyer doldur boşalta döndü ancak etkili olamadı ve karşılaşma temsilcimizin 2-1 üstünlüğüyle sonuçlandı.

İnegölspor, bu maçın ilk yarısında harika bir futbol sergiledi. Bu oyunu karşılaşmaların biraz daha geneline yaymayı başarırsa Play-Off'ta kesinlikle yer alır. Bu liglerde yerden ayağa pas yaparak oynamak birçok takımın önlem alamayacağı bir plan. Bu sebeple pas futbolu ne kadar gelişirse İnegölspor o kadar etkili olur.

Bireysel performanslara baktığımızda Emirhan, harika oynadı. Özellikle ilk yarıda gerçek bir lider performansıyla tüm hücum hattını yönlendirdi. Bunu sezon başındaki Bodrumspor maçından sonra da yazmıştım. Gerçekten çok temiz bir sol ayağı var ve biraz daha çalışırsa çok önemli noktalarda olabilir. Sağ kanatta Cengiz-Enes uyumu çok iyiydi. Cengiz, Enes'in de verdiği destekle etkili oynadı, rakip savunmanın dengesini bozdu.

Genç savunmacı Gökhan Kurumuş da savunmadaki bazı kritik müdahaleleriyle Sarıyer ataklarını karşıladı. Takıma güven verdi. Çalışırsa çok daha iyi olabilir. İnegölspor'a bundan sonraki mücadelelerde başarılar diliyorum. Beklentilerin çok üstüne çıkan sezon performansı umarım önümüzdeki maçlarda da devam eder ve belki de sezon başında hayali bile kurulmayan başarıya İnegölspor ulaşır.