Yetmişli yılların başları, ramazan iftara doğru, dönemin belediye başkanı elinde pideler evine doğru gidiyor. Bir belediye personeline rastlar, sevinir. "Sana rastladığım iyi oldu, pideleri eve götürüver, benim halletmem gereken bir iş var iftara kadar onu halledeyim" der, ayrılırlar.

Başkan evine gider, pideler yok. İftarı bir şekilde hallederler. Ertesi gün personele sorar "Pideleri nereye götürdün?" "Eve" cevabını alır, ikisi de gülümserler."Hadi bakalım, öyle olsun."

İZ BIRAKAN İNEGÖLLÜLER

HAYDAR CERRAH: Kent Konseyi Başkanı, İHMED Kurucu Başkanı, cemiyet adamı. 1970 Trabzon-Araklı doğumludur. İlkokul ve ortaokul eğitimini Araklı'da yaptı. 1982 yılından itibaren İnegöl'e taşındılar. Ortaokul üçüncü sınıftan itibaren öğrencisi olduğu, İnegöl İmam Hatip Lisesi mezunudur. Yükseköğrenimini AÜ Halkla İlişkiler Bölümü'nde yaptı. İnegöl'de önceleri kırtasiye daha sonra gıda ve yemek sektöründe iş yaparak hayatını sürdürdü. İş yaşamı ile birlikte cemiyet hayatında da yapabileceğim bir şeyler vardır diye tanımlanabilecek bir anlayışı benimsedi. Milli Gençlik Vakfı ile başladığı sosyal hayatta, bir süre İnegöl Süper Kanal TV'de program yaparak, bir süre de İnegöl Yıldırım Gazetesi'nde yazarak yer aldı. Yeni Haber ve Yeni Dönem Dergileri'nde yazıları yer aldı. 2002 yılında Kurucu Başkanlığını yaptığı İHMED İmam Hatip Mezunları Derneği İnegöl Şubesi ile sekiz buçuk yılı başkanlık olmak üzere 17.12. 2012 tarihine kadar ilgilendi. İnegöl İmam Hatip Lisesi, Hacer Salih Yıldız İmam Hatip Ortaokulu Aile Birlikleri'nde Başkanlık yaptı. İniyad İHH Gönüllüsü olarak yurtiçi ve dışında faaliyetlerde bulundu. 2009-2014 yılları üyelik yaptığı İnegöl Kent Konseyi'nin 27.06.2014 tarihinden itibaren Başkanı olarak faaliyetini sürdürmektedir. İnegöl Kent Konseyi'nin sosyal hayattaki önemi ve etkisinin artmasına katkı sağladı. İnegöl'de yaşamını sürdürüyor.

Kaynakça : 16.12.2016 tarihi kendisi ile görüşüldü.

TARIK CELALOĞULLARI: İlçemizdeki Naire Çikayeva Anadolu Lisesi'nin hayırseveri, işadamı. Ahıska Türk'ü olarak 06 Ocak 1969 tarihinde Kazakistan-Almata'da doğdu. Eğitimini Almata Devlet Ekonomi Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde "Yüksek Şeref" derecesiyle tamamlamıştır. Celaloğulları 1996 yılında Bayramlar Almata Üretim ve İnşaat Şirketini kurmuştur. 2002 yılında Elektro Kabel Enerji Üretim İnşaat Şirketini kurarak Kazakistan'da bir ilk'e imza atmıştır. Fransız teknolojisine sahip kendinden taşımalı ve yalıtımlı kablolar üretmiş, elektrik santralleri inşa etmiştir, şirket Almata'da altı büyük santral kurarak havadan elektrik ve dağıtım kablo hatları üretmiştir. 2009 yılında Tavros AŞ.yi kurdu, gayrimenkul sektöründe de iş yapılmak istenmiştir, turizm yatırımları yapmaktadırlar. Tarık Celaloğulları 28-29 Mayıs 2011 tarihinden itibaren DATÜB (Dünya Ahıska Türkleri Birliği) Yönetim Kurulu Üyesidir. Sosyal Sorumluluk gereği trafik kazası neticesinde kaybettiği yeğeni Naire Çikayeva'nın adını verdiği ilçemizde 7881 metrekare alan üzerine 24 derslikli bir Anadolu Lisesi, aynı okulun bahçesine babası Hayrullah Çikayeva'nın adını verdiği 250 kişilik bir kapalı spor salonu yaptırıp Milli Eğitim Bakanlığına teslim etmiştir. 2014-2015 öğretim yılından itibaren eğitim ve öğretime açılmıştır.

Kaynakça : tavrosgroup.com/yonetim-kurulu.aspx