Parrot mu vahşi bir caniydi, yoksa onu cezalandıranlar mı ? "Koca Burun" lakaplı George Parrott.. Wyoming Eyaleti'nin ünlü kanun kaçağı.. Bu onun hikayesi.. Burnu o kadar büyüktü ki aynı bir papağana benziyordu ve o yüzden de soyadı "parrot" idi..

Bir tren soygunu sonrası Wyoming şerif yardımcısı Robert Widdowfield ve Union Pacific dedektifi Pit vVncent 16 ağustos 1878 tarihinde, Parrott ve çetesi tarafından öldürülür..

İki kanun adamının cinayeti hızlı bir şekilde çözülür ve katillerin yakalanması için önce 10.000 dolarlık bir ödül teklif edilir, bu daha sonra da 20.000 dolara çıkarılır..

Koca burun George Parrott nihayet sarhoş halde teşebbüs ettiği bir tren soygunu sırasında temmuz 1880'de miles city, montana'da yakalanır..

2 nisan 1881'de asılarak öldürülmesine karar verilir ancak hapisten kaçma girişiminde bulunur..

Hapisten kaçmaya çalıştığını duyan 200 kişilik bir linç ekibi "koca burunu hapisten alıp bir telgraf direğinde asarak öldürürler..

Doktor thomas magee ve john eugene osborne, öldükten sonra goerge'un bedenini alıp beyninde "suçluluğun belirtilerini" araştırmak için incelemek isterler..

Araştırma sırasında suçlunun kafası tepeden kesilerek açılır. kesilen kafatasının üst kısmı o zamanlar 15 yaşında bir kız çocuk olan lilian heath'a verilir..

İilian Heath ileride Wyoming'in ilk kadın doktoru olacaktır.. Heath, parroth'un kafatasını kül tablası, kalemlik ve kapı tutacağı olarak kullanmıştır..

George'un kalça, göğüs ve yüz derisi, göğüs uçları dahil soyulur ve Denver'a gönderilir.. Burada bu derilerden bir çift ayakkabı yapılır..

Deriden ayakkabıyı yaptıran doktor John Eugene Osborne, bu ayakkabıları, wyoming eyaletinin ilk demokrat valisi olduğunda yapılan baloda giyecektir..

Parrot'un bedeni, incelemeler süresince 1 yıl kadar bir süre tuzlu su dolu bir viski varilinde bekletilir..

Bedeninden geriye kalanlar da 1950 yılında bu varil içinde işçiler tarafından bulunur..

1950 yılında bulunan kafatasının alt kısmı ile lilian heath'da bulunan üst kısmı bir araya getirilerek yüzünden yapılan maske ve ayakkabılar ile birlikte carbon county müzesinde sergilenir..

Şimdi soruyorum Parrot mu vahşi ve caniydi, yoksa onu cezalandıranlar mı ?...