İnsanların da medya araçlarının da kendi fikirlerinin olması ve o fikirler doğrultusunda yaşamaları veya yayın yapmaları herkesin doğal hakkıdır.Peki insanın veya medyanın,her istediğini yapması mıdır özgürlük?

Bu soruya evet diyemeyiz.Zira, "sınırsız bir özgürlük vardır" demek,"benden başkasının özgürlüğü yoktur" demekle aynı anlama gelir.

Mesela:Medya organları yayın yaptıkları ülkeye karşı yapılan saldırıların tetikçisi olamazlar.

Teröre yapılan operasyonları eleştirip,terör örgütlerinin ağzıyla yayın yapıp,ülkede kargaşa çıkarmaya çalışıp özgürlük yada medya özgürlüğü kavramlarının arkasına saklanamazlar.

Medya için geçerli olan durum her yapı için ve her insan için de geçerlidir.Farklı düşünmek,farklı fikirlere sahip olmak herkesin hakkıdır ve doğaldır.Burdaki kırmızı çizgi diğer insanların özgürlüklerine ve devlete düşmanlık etmemektir. Unutmayalımki terörün de kendince bir fikri vardır,özgürlük kılıfıyla teröre de izin mi verilmelidir?Özgürlük demek her istediğini yapmak mıdır?Hiçbir sorumluluk hissetmeden,kanun tanımadan aklına eseni yapmak mıdır?Özgürlük denen şey buysa;o zaman cinayet işlemek de özgürlükmü sayılmalıdır?

Sömürgeci güçlerin,amaçlarına ulaşmak için kullandıkları kavramlara sığınıp,o güçlerin isteğiyle her dalavereyi çevirenlere fırsat vermemek için, öncelikli olarak kullandıkları kavramları anlamalı,o kavramların bir silah olarak kullanılmasına fırsat vermemeliyiz.

Evet her birey tabiiki özgürdür,fakat sınırsız özgürlük diye birşey yokturki.Başkasının özgürlüğünün başladığı yerde benim özgürlüğüm biter.Basit bir örnek:Son ses müzik dinlemeye özgürlük dersem,komşunun uyuma özgürlüğü ne olacak?

Ülkedeki milyonlarca insanın bugününden ve yarınından sorumlu olan devlet kurumuna zarar veren davranışlara özgürlük dersek,milyonlarca insanın özgürlüklerini kim koruyacak?Özgürlük konusunda bir hassasiyetimiz varsa bilelim ki;özgürlüklerini olmasının ilk şartı,toplumda düzeni sağlayan devletin var olmasıdır.Demekki,hem özgürlükten yana görünüp hemde devlete zarar verici bir hareket yapıyorsanız,aslında milyonlarca insanın özgürlüğünü hedef alıyorsunuz demektir.Yani ikiyüzlülük yapıyorsunuz.Yani sadece kendi fikirlerinizi özgürlük kapsamında görüp,sizden başkasının özgürlüklerini umursamıyorsunuz.Bunun adı en hafif şekliyle bencillik ve yobazlıktır.Eğer bunu bilerek ve örgütlü şekilde yapıyorsanız bunun adıda işbirlikçilik,fesatçılık ve ihanettir.

Kafanıza silah dayamış bir insana "sen özgür bir insansın,beni özgürce öldürebilirsin" demek ne kadar akıl dışıysa;devlete ihanet edenler için "özgürlük var,istediğini yapsınlar"demek bu kadar akıl dışıdır...!Terörün,cinayetin,iç savaşın peşinden koşmanın adı özgürlük değil rezilliktir.Bunu yapan insan da olsa, medya da olsa durum aynıdır.

83 milyon insanın özgürlüklerini ve geleceklerini,batının sömürü aracı olan üç beş kavrama kurban verecek kadar enayi değildir Anadolu çocuğu.

Yeni seçilen ABD başkanına güvenip,masum kavramların arkasına saklanıp,eski taktiklerle fitne peşinde koşmanın ülkeye hiç bir faydası yok.

Anadolu'da her çeşit millet, her görüş,her inanış özgürce yaşamış yüzyıllardır.Bugün de aynı şekilde yaşıyor ve gelecekte de yaşayacak.Kimsenin başkasının özgürlüğü ile bir derdi yok.Bizim derdimiz özgürlük kavramının arkasına saklanan hainlerle.1000 yıllık Anadolu tarihimizde de hep böyle olmuş: Farklılıklarına bakmadan herkesi kardeş bilmişiz,hainlere de hadlerini bildirmişiz..