İnegölspor, olaylı Eyüpspor maçından 2-1 mağlup ayrılarak ligdeki 3. mağlubiyetini aldı. Şu an Play-Off ve küme düşme hattına olan uzaklığı 6 puan. Sadece sayısal verilere bakarak şunu söyleyebiliriz; Play-Off için ne kadar ümitliysek küme düşme hattı için de bir o kadar tedirgin olmamız gereken noktadayız.
İç sahada ligin iddialı takımlarından Ankaragücü ve Hatayspor'u mağlup ettikten sonra son galibiyetini ligin zayıf ekiplerinden Kastamonuspor karşısında alan İnegölspor, son 3 iç saha mücadelesinde sadece 1 puan toplayabildi. Ligde aldığı 3 mağlubiyetin tamamı da iç sahada alınan mağlubiyetler. İç sahadaki oyun ve sonuçlara baktığımızda İnegöl'e gelen her takımın, İnegölspor'u burada yenebileceğini düşünmesi son derece normal.
Eyüpspor karşılaşmasında İnegölspor için maçın bir kırılma anı vardı. Sahanın en iyisi Emre Okur'un İnegölspor 1-0 öndeyken kaleciyle karşı karşıya kalıp değerlendiremediği pozisyon. Bu pozisyonda İnegölspor 2. golü bulmuş olsaydı maçın geri kalanı daha olumlu gelişebilirdi. İnegölspor adına sezonun tamamı için söyleyebileceğimiz en önemli sorun da bu zaten. 1-0 öne geçtikten sonra oyunu kontrolü altına alıp skoru artıramaması. Bu maçın ilk yarısında da çok etkili olmasa da oyunun kontrolü İnegölspor'daydı. İkinci yarıda her şey değişti. Eyüpspor daha güvenli, hücumda daha kalabalık ve daha organizeydi. İnegölspor'un etkili olduğu pozisyonların birçoğu Emre Okur tarafından gelişen hücumlarda geldi. İnegölspor 1-0 öndeyken Emre Okur'un oyundan çıkmasını Emre Okur dahil kimse beklemiyordu. Yanlış bir değişiklik olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. Ben şahsen artık Mahmut Şeker ısrarından da vazgeçilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu çocuğun bu kafa yapısıyla İnegölspor'a olumlu anlamda verebileceği hiçbir şey yok.
İç sahada alınan 3 mağlubiyet de İnegölspor'un 1-0 öne geçip kaybettiği maçlar. Maalesef ki İnegölspor hem skoru artırmada hem de korumada büyük sıkıntı yaşıyor. Takım, ofansif ve defansif anlamda iyi performans sergileyemiyor. Takımda bazı mutlak değişiklikler yaşanmadan oyun anlamında bir gelişme beklenmesi mümkün gözükmüyor.
Sezon başından beri bireysel anlamda beklenti içinde olduğumuz oyuncular hala hiçbir gelişme gösteremedi ve ne yazık ki ilerleyen dönemde de bir beklenti içinde olmamamız gerektiği konusunda herkes hemfikir. Bazı oyuncuların artık bu takımda oynamak istemediği de saha içinde belli oluyor. Benim dikkatimi çeken diğer bir husus ise teknik direktör İsmail Güldüren'in bazı pozisyonlarda bazı oyunculara verdiği aşırı tepkiler. Mutlak gol pozisyonunu kaçıran oyuncuya alkışla moral verirken, pas isabet ortalaması yüzde 60'ın altında olan bir ligde pas hatası yapan oyuncuya sert tepki göstermek biraz haksızlık gibi geliyor bana.
Maçın sonuna doğru yaşanan olaylardan dolayı İnegölspor'un sahasının birkaç maç kapanacağını düşünüyorum. Attığı golle moral bulan Eren Açıkgöz'ün de gördüğü kırmızı kartla ilk yarıyı kapattığını düşünürsek kalan iki maç hiç de kolay olacak gibi gözükmüyor. Umarım son iki maçta devre arasına en az kayıpla gireriz.