Türk tarihinin şanlı sayfalarından biri olan 30 Ağustos Zaferini bir kez daha coşkuyla kutlamanın millet olarak heyecanını yaşıyoruz.diyerek söze başlamak istedim.Ardından içimi buruk bir sevinç kapladı.Acaba kaç kişi bu bayramı heyecanla kutluyor diye de merak etmeden de duramadım.Bugün bu yazımla şöyle zaferler kazandık, cephede şöyle başarılar kazandık demekten ziyade 30 Ağustos zafer bayramının kazanımlarından bahsetmek istiyorum.

30 Ağustos Zaferi milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde bağımsızlık meşalesinin ebediyen yanacağı bir zaferdir.

Türk tarihi zaferlerle doludur. Ama 30 Ağustos 1922'de zaferle sonuçlanan Dumlupınar Savaşı, Türk ulusunun yeniden dirilişidir.

30 Ağustos ''Zafer, elbette başaracağım diyenin ve başaracağına inananların zaferidir.

30 Ağustos 1922'de kazanılan büyük zafer, şanlı milletimizin eşsiz destanlarından biri olarak tarihteki yerini almıştır. Gazi Mustafa Kemal'in önderliğinde kazanılan ve kurtuluş savaşımızın başarıya ulaşmasında en önemli etken olan bu büyük zaferin ardında milletimizin istiklal ve hürriyet aşkı ile kahraman ordumuzun cesaret ve fedakarlığı vardır.

30 Ağustos Atasına inanan bu asil milletin destanıdır.

Askerine cephede destek veren Kara Fatmaya,Şerife Bacıya,Halide Onbaşıya,Gördesli Makbule Bacıya,Halime Çavuşa,Nene Hatuna daha burada ismini sayamadığım nice kahraman Türk kadınına selam olsun.

30 Ağustos,Tarihin altın sayfalarındaki yerini alan ve bağımsız yaşamak isteyen birçok ulusa da yol gösteren Kurtuluş Savaşı, Türk milletinin, ordusu ile birlikte yüce Atatürk'ün önderliğinde yazdığı kahramanlık destanıdır.

30 Ağustos'ta kazanılan bağımsızlık mücadelesinin ardından bizlere düşen ;Kahraman atalarımızdan aldığımız güçle, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği çağdaş uygarlık yolunda kararlı bir şekilde ilerlemek ve ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarmak için birlik ve beraberlik içerisinde var gücümüzle çalışmaktır.

30 Ağustos , Bağımsızlık, uğruna ölmesini bilen Türk insanının destanıdır.

Tarihte yazdığımız destanlarla ne kadar övünsek azdır.Ancak övünmek yetmez.Atalarımızın ülkemize sahip çıktığı gibi biz de geleceğimize sahip çıkalım.Sevsek de sevmesek de bu vatan için çaba harcayan herkesi alkışlayalım.Birbirimizi sevelim.Bizlere bırakılan bu güzel ülkemizin kıymetini bilelim.Vatandaş olarak toplumsal sorumluluğumuzu bilelim.Bu arada eğitim-öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala sevgili öğretmenlerimizin de kılık ve kıyafetiyle,davranışlarıyla öğrencilerimize örnek olmasını gönülden diliyorum.Okulda kim öğretmen kim değil ayrım yapamaz hale geldik..Bu vesile ile tüm eğitim camiasını bu konuda duyarlı olmaya çağırıyorum.

Sonuç olarak,Bu zafer için çıktığı yolda inançla, yılmadan yürüyen ,istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan ve ülkemizin milletiyle bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi ve aziz Atamızı rahmet ve minnetle anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyorum.