Yıllar önce bir konferans sırasında, ileriki bir tarihi işaret edip, "o sene dünya da savaş olmayacak" dediğinde konuşmacıya zihinsel alanda itiraz etmiştim. Dünyanın geçmişinde kansız gün oldu mu ki o tarihlerde, zalim insan, günü geldiğinde bunu başarabilsin.

Evet, belirtilen tarihe daha çok var. Ortadoğu derinden derine kaynama safhasını geride bırakalı çok oldu. Şimdi obüsler ateş saçıyorlar.

Bosna'nın bilge kralı Aliyev, Sırpların katliamı konusunda, insanlık adına üzücü tespitte bulunmuştu. "Biz iki konuda hata ettik. Birincisi; bu çağda böyle bir katliam yapılamaz, insanlığın geldiği nokta bellidir' dedik ancak yanılmışız" demişti. Diğer nokta, "Avrupa gibi bir bölgede bu olmaz sanmıştık yine yanıldık."

Avrupa Milletleri ve Birleşmiş Milletler mülteci sorununun kaynağını biliyor olmalarına rağmen bir taraftan İslam düşmanlığı diğer taraftan kapitalizm sağladığı sermaye/çıkar sarhoşluğu ile hesap yapamıyorlar ya da ancak bu kadarını yapabiliyorlar. Aslında hesap yapıyorlar da vicdanı, dini, hesaba katmıyorlar.

"Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar" asrımızda ateş saçan ağzını bir kez daha açtı. Bir sürü masum bedenler kavruldu ateşin yalız alevinden. İnsanlık adına bir hareket göremiyoruz hijyen sahibi Avrupalıdan. Kalpleri katılaşmış gözleri menfaatinden gayrisine kapatmış Avrupalıdan ne bekleriz ki başka.

Basit bir Hollywood filminde hırsızı yakalamak için şehrin altına üstüne getiren polis teşkilatı aslında batı insanının bir göstergesidir. Bilmediğine derhal silahı doğrultan ve yaralamaktan ya da öldürmekten başkasına kafası basmayan bir zombilerdir.

Şimdi ülkemizi de Ortadoğu ülkelerine döndürmek istiyorlar. Basit, ufak maşalarıyla tutuyorlar işin ucundan. Sanırım yetmedi maşalarının gücü kuvveti. Artık koca koca devletler şeklinde eliyorlar. Rusya postuna bürünüyorlar, İran kisvesine saklanıyorlar.

Tehditler havada uçuşuyor yetkililer tarafından. Ufak ufak savaş aktivasyonlarına geçiliyor. Kaşınıyor da kaşınıyor yaralar. İslam ülkelerini bölük pörçük etmek için her şey mümkün. Rahat yataklarımızda yatamaz olacağız. Suriyelilerin başına gelenler bizim de başımızda gelmeye başladı.

Taşeron örgütlere yapılan yardımlar da artık Türkiyeyi durduramıyor. Türkiye artık kendini yönetmeye başladı.

Geçenlerde mucize gibi bir hadis okudum. "Güç; atmaktır" buyuruyordu. Evet, şimdi atmakla ilgili terim ve tabileri alt alta yazıp toplarsanız neler çıkar karşınıza görürsünüz. Tweett atmaktan tutun da bomba atmaya kadar... Arada bir laf atmalar ki ateşleyen de onlar.

Umarım birilerinin çıkarları zedelenecek diye onca masum insanın canı daha fazla yanmaz. Barış sloganları yeterli değil bu zalimlere. Sanat eserleri, yazma çizme onların aklını başına getirmez.

Atacaksın, tepelerine yığacaksın bombaları görecekler görmek istedikleriniz. İçimizde birliğe çok ihtiyacımız var. Devlet yönetimini bilen, şahsiyetli, dik duran, işini hakkıyla yapan onurlu insanların yönetiminde nice güzel günler olacaktır inşallah.